FUNDATIA IOAN BARBUS

Petitie impotriva infanticidului neonatal în Europa

Pe 20 noiembrie 2014, data la care se sarbatoresc 25 de ani de la adoptarea de catre ONU a Conventiei Internationale a Drepturilor Copilului, a fost lansata o petitie prin care se solicita Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei sa condamne infanticidul neonatal in Europa.

Prin aceasta petitie se aduce la cunostinta Adunarii Parlamentare ca in Europa nenumarati copii se nasc vii in urma avorturilor tardive si ca acestia sunt lasati sa moara, fiindu-le refuzate ingrijirile medicale de care au nevoie, sau sunt omorati prin injectii letale sau asfixiere, pentru ca mai apoi sa fie aruncati precum deseurile biologice.

Aceasta petitie a fost lansata in urma refuzului Comitetului de Ministri al Consiliului Europei, precum si al Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei de a condamna aceasta practica, articolul 65 al Regulamentului Adunarii Parlamentare permitand oricarui cetatean sa ceara Presedintelui sau Biroului Adunarii Parlamentare sa inscrie pe ordinea de zi a acesteia un subiect care intra in competenta Consiliului Europei.

Pe 31 ianuarie 2014, deputatul Angel Pintado, a formulat o intrebare scrisa prin care cerea Comitetului de Ministri sa indice care sunt masurile concrete pe care acesta intelege sa le adopte pentru a garanta ca bebelusii care supravietuiesc unui avort sa nu fie privati de ingrijirile medicale la care au dreptul in calitate de persoane vii in momentul nasterii lor. Insa, pe 9 iulie 2014, Comitetul de Ministri ii raspunde deputatului ca in absenta unui consens pe aceasta tema, Comitetul nu poate raspunde la aceasta intrebare.

Pe 1 noiembrie 2014, patru asociatii adreseaza Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, domnului Nils Muižnieks, o scrisoare prin care ii propun acestuia o intalnire pentru a-i inmana un dosar privind situatia copiilor nascuti vii in urma unui avort si pentru a-i solicita acestuia sa condamne aceasta practica inumana si contrara drepturilor omului. Desi pe 15 ianuarie 2014, acesta condamnase printr-o declaratie avortului selectiv in functie de sex, considerand ca aceasta este o practica discriminatorie, care ar trebui in mod viguros combatuta si interzisa prin lege in Europa, pe 19 noiembrie 2014 acesta a refuzat sa se intalneasca cu cele patru asociatii semnatare pe motiv ca « aceasta situatie nu releva de competenta sa ».

Este evident ca ceea ce a determinat aceste raspunsuri negative din partea diferitelor organe ale Consiliului Europei este teama de pune sub semnul intrebarii practica avortului tardiv in anumite state din Europa, desi acesti nou-nascuti, indiferent de modul in care au venit pe lume, beneficiaza de drepturile omului de care se bucura orice persoana, precum dreptul la viata si integritate fizica si dreptul de a primi ingrijiri medicale.

Este inadmisibil ca in Europa secolului XXI anumitor persoane li se refuze drepturile fundamentale doar pentru faptul ca acestea nu au fost dorite de parintii lor ! De aceea, pentru a pune capat acestor practici barbare, va invitam sa semnati aceasta petitie pentru a determina Adunarea parlamentara a Consiliului Europei sa condamne ferm aceasta practica a infanticidului neonatal.

Sursa si link pentru semnaturi:

citizengo

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Andreea Popescu

Andreea Popescu

2 Comments

 1. Anca Cernea
  28 November 2014

  Mulțumim, Andreea!
  La mulți ani!

 2. Andreea P.
  28 November 2014

  Pentru putin. E teribil ce se intampla cu copiii acestia si atitudinea sfidatoare a acestor institutii care pentru acest gen de violari ale drepturior omului au fost infiintate si nu pentru a taia frunze la caini cu violari inexistente…

  Multumesc pentru urare, Anca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi