FUNDATIA IOAN BARBUS

Realitatea în care nu trăiește Nicușor Dan

În universul în care nu trăiește Nicușor Dan, independența justiției, sau lipsa acesteia, este principalul factor care infleunțează scrierea abuzivă de legi dedicate.

În realitatea în care nu trăiește Nicușor Dan, dacă există o justiție independentă, exploatarea de la Roșia Montană nu se face în funcție de cheful sau interesul unui politician sau baron local, nu se face nici în funcție de toanele miilor de boemi autiști sau pur și simplu ignoranți. Se face în funcție de legi, în funcție de de norme stricte.

În realitatea în care nu trăiește Nicușor Dan, distrugerea proprietății private de țăranii și „activiștii” de la Pungești este un act penal.

În realitatea în care nu trăiește Nicușor Dan, „informările” ONG-știlor de la Pungești se numesc minciuni grosolane, dezinformări, manipulări cinice .

În realitatea în care nu trăiește Nicușor Dan, asaltul USL de ieri asupra justiției este un eveniment care provoacă reacții îngrijorate la cel mai înalt nivel în stat, chiar internațional.

În realitatea în care, totuși, trăiește Nicușor Dan, alunecarea României înapoi in hăul iliescist este neinteresantă, nu merită nici un status de facebook.

O majoritate parlamentară ticsită cu penali cu procese pe rol sau foști pușcăriași, își votează imunitate pentru orice fel de ilegalități, pentru mită, pentru furt din fonduri publice, își votează amniștia pentru fostele, prezentele și viitoarele infracțiuni, pedepse de până la 7 ani!

Ei bine, în realitatea înconjurătoare, cea care ne înconjoară pe toți, dar nu pe Nicușor Dan de la #unitisalvamtoataromania, astfel de abuzuri provoacă reacții foarte dure din partea președintelui și a ambasadorului american.

Președintele avetizează că evenimentele de ieri „darâmă zece ani de munca a instituțiilor anticorupție”; ambasadorul american avertizează că „această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României”.

Nicușor Dan și toți acești iliești tineri ai „societății civile” nu par a fi interesați de bunul mers al lucrurilor în România, de fapt, nu par autentic interesați nici de ecologie. Par mai degrabă preocupați de capturarea imaginației tinerei generații, de alienarea lor față de orice formă înțelegere a funcționării unui stat de drept, de reîntoarcerea iliescismului.

Fluturând aceste false teme prin ochii tinerei generații, Nicușor Dan și prietenii fac foarte dificila înțelegerea gravității abuzurilor de acum, a efectelor grave pe termen mediu și lung.

Prin consecvența de care a dat dovadă în adoptarea acestor poziții absolut halucinante, în cele mai critice momente din ultimii doi ani – ianuarie-febriarie 2012, vara 2012, toamna 2013 și acum, iarna 2013 – Nicușor Dan și toată această falsă societate civilă servesc intereselor USL și, îmi spunea cineva pe facebook, servesc drept „laborator de teste electorale pentru viitor”.

Autismul care predomină în această „nouă” societate civila, nu face decât să grăbească alunecarea României înapoi spre totalitarismul fesenist.

Cât despre poziția față de gazele de șist de la Pungești (dar nu și de la Băile Felix!) – „fracturarea”, metodă de exploatare veche de 60 de ani și extrem de sigură – Nicușor Dan și prietenii servesc intereselor unei puteri ostile României: Rusia.

Conștient sau inconștient, e de importanță secundară. Efectele în realitatea în care nu trăiește Nicusor Dan sunt acestea.

Azi, 11 Dec:

Acum 2 luni, la data decapitării Direcției Naționale Anticorupție:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

6 comentarii

 1. razvan
  11 decembrie 2013

  Cel puțin el lupta pentru 1 ideal sau doua…

 2. Costin Andrieş
  11 decembrie 2013

  razvan, numeste 1 ideal sau doua, dar sa fie poisibile intr-un stat fesenist, asa cum va arata Romania fara anticoruptia pe care Nicusor o ignora cu ostentatie. Adica, spune-mi 1 ideal sau doua posibile intr-un stat mafiot, in care nu exista domnia legii, ci domneste legea junglei. Poate esti tanar si nu iti amintesti de Nastase si iliescu, cum arata Romania atunci. cauta informatie.

 3. Bogdan Calehari
  11 decembrie 2013

  Incercand sa-l ajut pe Razvan as spune ca si Nicusor Dan, ca singurul ideal al unei Romanii viitoare, fina a mai multor Nasi, ar ramane rezolvarea problemei cainilor comunitari. M-am uitat pe lista cu idealuri prioritare a Marelui Idealist si asta-i singurul ideal pe care idealistii nostri l-ar putea spera implinit.

 4. V. Rosu
  11 decembrie 2013

  Cred ca se simte ca un geniu neinteles de poporul prost. Simte nevoia sa apere acest popor prost el fiind elita. Un matematician care nu mai face matematica. Fara familie, fara angajamente, atasat de cercuri marxiste, ateu declarat pare angajat de cel al carui nume nu-l rostesc. Nu citeste, pentru ca el stie deja! El e o capacitate… Adevarul e ca si cel mai inteligent om poate deveni un bou patent cand se rupe de realitate…

 5. Costin Andrieş
  11 decembrie 2013

  unitisalvăii lui Nicusor Dan, mereu pe faza, mereu la tinta:

 6. Costin Andrieş
  11 decembrie 2013

  la o parte, Nicusor Dan are o limita de depasit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian