FUNDATIA IOAN BARBUS

Represiune chavistă

Un lider al opozitiei venezuelene, Alejandro Pena Esclusa, a fost arestat de politia politica a lui Hugo Chavez lunea trecuta. Cu totii stiam ca asta se va intampla mai devreme sau mai tarziu. Doar ca nu era de asteptat ca agentii dictaturii lui Chavez sa aiba, asa cum au avut, cinismul de a planta ca probe material exploziv in casa unui politician care nu a recurs niciodata la violenta, nici macar verbala. Obiectivul acestei inscenari este sa creeze imaginea unei legaturi dintre Pena si “organizatii violente de dreapta”, care, pe scena latino-americana actuala, s-au remarcat in special prin spectaculoasa lor inexistenta.

Aejandro Pena, a carui activitate de opozitie fata de Chavez a fost laudata de legisativul statului Alabama, este binecunoscut publicului brazilian drept un conferentiar serios si echilibrat, care descrie situatia politica a tarii sale cu tristete, dar cu seninatate, fara nici cel mai mic semn de ura.

Membrii Asociatiei Comerciale de la Sao Paolo au avut oportunitatea de a-l auzi explicand strategia revolutionara a Forului de la Sao Paolo in cadrul simpozinului “Democratie, Libertate si Domnia Legii”, tinut in mai 2006 la sediul acestei organizatii.

Nu am nici cea mai mica indoiala ca arestarea lui Alejandro Pena este o razbunare pentru procesul pe care el l-a declansat in fata Tribunalul Penal International impotriva regimului Chavez.

Olavo de Carvalho

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian