FUNDATIA IOAN BARBUS

Tinerii Mânioși aduc comunismul Tinerilor Naivi din Cluj (mâine-n toată țara)

Tinerii Mânioși, parte a Grupului pentru Acțiune Socială de la Cluj (https://www.gas.org.ro/) organizează seri dedicate „vizionării și dezbaterii unor documentare axate pe istoria și practica mișcărilor activiste de diferite facturi”. Evenimentele poartă numele de „Joia mânioasă”, nume inspirat din „Days of Rage”, proteste violente ale „Weather Underground”, un grup de teroriști comuniști din Chicago format în 1969. De-a lungul anilor, cei din Weather Underground au revendicat 25 de atentate cu bombă. Primul dintre ele, soldat cu moartea celor 3 atentatori, avea ca scop masacrarea a peste 300 de oameni în Fort Dix, New Jersey. Mai multe despre Weather Undeground și clujenii: Terorismul comunist al Weather Underground promovat la Cluj

După comuniștii americani din Weather Underground, NoTAV din Italia este o nouă mișcare anarho-comunistă promovată de Tinerii Manioși de la Cluj. „Scopul acestor întâlniri reprezintă constituirea și coagularea unui spirit civic menit să interogheze relația dintre stat și cetățean” – scrie pe afișul de prezentare al evenimentului. În spatele limbajului auster, chiar „științific” – caracteristic autorului comunist Antonio Gramsci și celor din Școala de la Frankfurt – se ascunde instigarea la anarhie, violență și revoluție comunistă.

NoTAV este promovat pe website-uri anarho-comuniste ( https://www.anarkismo.net/article/22459 ) și de diferiți „Giovani comunisti” care luptă „per il socialismo del xxi secolo” ( https://giovanicomunistitorino.blogspot.ro/2011/06/i-giovani-comunisti-continua-la-lotta.html ). De altfel, pe situl oficial al mișcării NoTAV(https://www.notav.info/), promovat pe afișul evenimentului de la Cluj, putem găsi citate extensive din Antonio Gramsci, autorul teoriei de infiltrare comunistă a Occidentului prin cucerirea hegemoniei culturale, și Palmiro Togliatti, lider al Partidului Comunist Italian timp de aproape 40 de ani (aici și aici).

Tinerii Mânioși meet furioșii lui Mircea Dogaru și televiziunea lui Sorin Ovidiu Vântu

TM Organizează flashmob-uri și proteste în piețele, mall-urile și diferite alte locații din Cluj sau București.

Un flashmob din Cluj, în spiritul protestelor USL din iarnă:

Spiritul protestelor USL din iarnă (Piața Universității):

Acțiunile Tinerilor Mânioși sînt promovate în presa de largă circulație din Cluj, dar lucrează îndeaproape și cu RealitateaTV lui Sorin Ovidiu Vântu, pe internet și la televiziune: aici, aici, aici și aici. Sînt promovați și pe plaforma comunistă Criticatac, unde în iarnă propuneau „naționalizarea din nou” a aurului, petrolului, „sănătății” și a altor resurse (aici). Adi Dohotaru, liderul grupului, are 17 articole publicate pe Criticatac.

În timpul unui protest la care a vorbit Adi Dohotaru, protest împotriva exploatării de la Roșia Montana, împotriva capitalismului, corporațiilor dar și a lui Băsescu, au abundat discursurile revoluționare comuniste. Solistul trupei Lună amară, autor ratat de poezie protestatară, Mihnea Blidariu, urla din toți rărunchii(intregul discurs, aici):

Oare romanii nu se mai simt liberi dupa 22 de ani în această democrație? Și răspunsul este NU! Nu ne simțim liberi, românul nu mai este liber. Cu fiecare, zi în acești 22 de ani, i s-a luat puțin din libertatea de a-și deschide un magazin în cartier, și i s-a dat mall-ul, i s-a dat corporația, i s-a dat multinaționala(…) Nu, nu mai sîntem liberi, nu mai sîntem liberi într-un stat care ne minte în fiecare zi de la TV și din sptele birourilor, și din spatele costumelor. Nu mai sintem liberi atunci cînd democrația se traduce printr-un țarc în care am fost băgați de cîinii sistemului.

La acel protest a vorbit și tînăra speranță, Nicușor Dan:

P.S. Pentru mai multe informații pe subiectul acestei false societăți civile gramscist-neocomuniste, vîndute sau nu partidelor politice, și reprezentată de Hohotarii, Pîrvuleștii, Remus Cernii, Vasile Ernii, Claudiu Crăciunii, Rogozanii și Nicușor Danii țărișoarei, subscrieți și urmăriți pagina de FacebookFalsa societate civila si comunismul lui Antonio Gramsci.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

4 comentarii

 1. Vlad M.
  29 august 2012

  Cat o mai dura pana se va intelege ce hram poarta Nicusor Dan asta?

 2. Daniel Francesco
  29 august 2012

  Off topic, dar doar aparent: adevarul este ca socialistii au niste pareri foarte interesante despre orientarea lor…politica care ar fi determinata de o boala cu transmitere sexuala! Astfel, Anton Kutev, secretar cu politici media al Partidului Socialist Bulgar a socat multa lume spunand ca el vede o legatura intre si SIDA:

  I have long stated that socialism has something to do with AIDS. Generally, it is inherited or sexually transmitted. In our party, it is common for the offspring to become socialists simply because of their fathers,”

  Kutev se referea (si) la Sergey Stanishev, actualul lider al PSB si sef al PES, socialistii europeni.
  http://www.novinite.com/view_news.php?id=142585

  Kutev si-a cerut scuze, dar cine le mai ia in seama?

 3. Pataphyl
  29 august 2012

  Francesco, mi-ai reamintit bancul ăla străvechi cu junele secretar komsomol pe colhoz Nikita Hrușciov care o surprinde pe chipeșa Natașa la scăldat, o fugărește și-o trîntește în iarbă strigîndu-i excitat: „Natașa, davai katizația!”

 4. Ada
  29 august 2012

  Prostii au crezut ca dupa ce a calarit si tavalit o lume intreaga lasand in urma sute de milioane de morti, sistemul comunist a disparut ca un balon de sapun. Ne-au fluturat tarnacoape si imagini cu zidul Berlinului daramat, Gorbaciov a aparut ca salvatorul reformist si total nepregatiti am crezut ca in virtutea atator suferinte o sa fim liberi. Atata timp insa cat nu va exista un Proces al comunismulu in conditiile in care victimele lui sunt cu sutele de milioane iar de prejudiciile aduse atator natiuni nu raspunde nimeni, este suspect si o reactie din partea oricarei persoane care vede mai incolo de lungul nasului este obligatorie. Anul trecut acelas „circ de proteste” in pietele Spaniei , cerea ca statul sa fie desfiintat poporul sa vina la putere. Am uneori impresia ca ne-au facut ceva la cap de nu putem sa reactionam cu demnitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian