FUNDATIA IOAN BARBUS

Venezuela Poporului

Vești bune vin din Venezuela: salariile minime vor fi mărite cu patruzeci de procente, pensiile, la fel, tot cu patruzeci de procente, pe lângă alți bani și beneficii care vor veni, negreșit, pentru restul populatiei.

Mărirea a fost planificată și pusă în practică pentru a contracara agresiunea economică a țărilor capitaliste împotriva poporului venezuelean, care a ales socialismul cubanez ca mod de viață. Sau, în fine, bolivarianismul. Să nu fi fost războiul economic al americanilor împotriva țăranului și muncitorului venezuelean, în țara aia s-ar fi trait mai mult decât decent… Nu veniți cu argumentul că, de exemplu, Vietmanul scăpat de tot de agresorii americani și făcut complet comunist a ajuns la o sărăcie nemaivazută în doar câțiva ani, cu tot ajutorul economic dat de Uniuniunea Sovietică. Nu spuneți că peste tot pe unde a învins comunismul a fost și foamete. Lipsuri au fost, dar oamenii au fost în grija cuiva, a Statului! Nu au fost ai nimănui!

Revenind, ce dacă măririle astea nu rezolvă mai nimic practic, din cauza inflației? Măcar statul dovedeste că îi pasă! Ce dacă nu prea ai ce cumpăra de banii ăia, din magazine lipsind cam toate bunurile de bază, în bună tradiție comunistă? Banii ăia îi primesc, îi au!
Și încă o măsură radicală, care dovedește grija specială pe care o arată statul bolivarian cetățenilor săi este bonusul de 700.000 bolivares pe care îi vor primi femeile gravide din Venezuela!

700.000, în condițiile în care salariul de bază (acum mărit) este de 248.510 bolivares pe lună. Cârcotașii vor găsi iarăși ceva rău de zis, probabil faptul că 700.000 bolivares înseamna doar 70 USD, la fel cum 248.510 înseamnă aproximimativ 25 USD, curs oficial (la liber nu vinde nimeni dolari pentru bolivares). Ziceți ce vreti, dar banii ăștia, așa cum sunt ei, îi iau venezuelenii, nu îi dau!

Situația asta creează invidii care produc probleme. Poporul trebuie apărat de cei care vor să schimbe lucrurile, tocmai acum, când bolivarismul a câștigat categoric lupta cu forțele politice interne și externe care vor țara capitalistă. Pentru asta exista SEBIN (Servicio Bolivariano de Inteligencia Nacional), forța subordonată Ministerului Puterii Populare pentru Interne, Justiție și Pace , de facto în subordinea directă a președintelui Maduro. SEBIN trebuie să prevină, să detecteze și să combată amenințările interne și externe la adresa securității naționale a Venezuelei. Și face tot ce e posibil să se achite, chiar să facă performanță în domeniu. Pentru asta, agenții SEBIN beneficiază și de ajutorul consilierilor cubanezi. Cuba are o cunoscută tradiție de luptă împotriva colonialiștilor capitaliști și a uneltelor lor, întinsă pe o perioada lungă, în care sute de mii de oameni au văzut închisorile populare, dacă au scăpat cu viață din mainile hotărâților agenți de informații ai G2 (Direcction de Inteligentia).

Așadar, Venezuela nu e singură pe calea asta. Cuba e și directie, si tovarăș credincios de drum. Iar ajutorul Cubei merge, în lupta împotriva dușmanului intern, până foarte departe. Un caz de colaborare strânsă este ajutorul dat în recrutarea și pregătirea celor din grupările paramilitare numite generic „colectivos”. Apărute în ultima perioadă a președinției răposatului Hugo Chavez, grupările „colectivos”, numite oficial grupări comunitare, sunt formate din infractori veniți din zonele sărace, oameni needucați, recrutati de agenți SEBIN, școliți apoi în marxism-leninism la Caracas, apoi trimiși în Cuba la specializare în tehnici de luptă urbană (ucidere și represiune). Oficial, e vorba de membri ai bandelor criminale care renunță la viața infracțională și la arme, care sunt trimiși în Cuba la reabilitare.

„Colectivos”

Nu e de mirare, în situația asta, că Venezuela conduce de la distanță în topul crimelor nerezolvate și al crimelor la modul general.

Dar ajutorul Cubei nu se referă doar la ridicarea nivelului de pregătire politică și militară a unui număr mare de tineri care revin apoi în țară să apere revoluția cu arma în mână, mascați, pe motociclete, sau în masini rapide, rezolvând ce nu pot rezolva agenții SEBIN. Nu, Cuba oferă și ajutor economic, knowhow, susținere morală etc. Venezuela plătește, în schimb, doar 10-12 miliarde de dolari pe an în subvenții pentru economia cubaneză (care o fi aia). Cele două țări lucrează împreuna la integrarea lor mai mare politico-economică, în Alianza Bolivariana para los Pueblos de Nuestra América (ALBA), alianța care promovează „socialismul secolului 21” (în esență, tot marxism-leninism), în zona țărilor din Caraibe și America Latină.

sursa: todayvenezuela.com

Dar și SEBIN are un rol important în promovarea și apărarea acestui socialism. Sediul central al acestui serviciu secret se află la Caracas, în masiva clădire avangardistă numita El Helicoide. Aici se oferă servicii complete pentru regimul bolivarian, de la ascultarea convorbirilor telefonice ale eventualilor opozanți ai regimului la înghesuirea acestora în celule unde sunt deținuti pe durata anchetelor. Aici a fost închis și torturat cu sadism violonistul Wuilly Arteaga, aici a murit din cauza torturii Nadiz Orozco, tot aici a murit Carlos Garcia, din cauza lipsei tratamentului medical. De aici s-a dat ordinul uciderii studentului Bassil Da Costa, de către un agent SEBIN.

E drept, „colectivos” sunt mai temuți decât agenții SEBIN, pentru că ei întâi trag și abia apoi pun întrebări. Rar, câte un norocos e doar răpit și torturat de comunitarii „colectivos”. Dar nici cei din SEBIN nu sunt cunoscuti pentru comportament reținut, chiar dacă nu au tot timpul fermitatea știuta a „colectivos”. E drept, ei doar ascultă ordinele date de Big Moustache al lor, El Presidente Maduro.

„Colectivos” 

Așadar, revoluția bolivariană e apărată cu hotărâre și poate merge înainte cu hotărâre. Nu mai e mult până când ajunge asemeni Cubei, țară atât de laudată recent pe un blog cunoscut. Nu spuneți că în Cuba s-a murit mult și se moare încă la ordinele regimului politic – nu poți face omletă dacă nu spargi ouă! Nici că e sărăcie lucie, răul cel mai mare, exploatarea economică a omului de către om e istorie acolo. Iar reformele la care visează tinerii de la Demos, în Venezuela au fost deja puse în aplicare.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Preot Alexandru Coman

Preot Alexandru Coman

1 Comment

  1. linus
    26 February 2018

    La Bolivar, birjar !
    La Bolivar !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi