FUNDATIA IOAN BARBUS

A Dio, Cristi Ţepeş

De fiecare dată când ne despărţeam sau când încheia un mail, Cristi Ţepeş ne spunea “vă las pe mâini bune”, adică în mâinile Domnului. Avem încredere că a “intrat în bucuria Stăpânului” său, că acum este pe mâini bune şi că are parte de o răsplată îmbelșugată pentru pacea, înţelepciunea şi bunătatea pe care le răspândea în jurul său.

S-a spus, şi pe bună dreptate, că era un creştin adevărat şi un intelectual profund și erudit. Poate că nu s-a spus destul că era un bun român, care îşi cunoştea rădăcinile şi avea o viziune politică matură şi curajoasă, pe care noi, la ILD, am apreciat-o și admirat-o mereu. Nu se pierdea în confuzia caracteristică vremurilor noastre, căuta mereu ceea ce este adevărat și important. Și o făcea cu dragoste și cu entuziasm. A luptat lupta cea bună, și în viața de rugăciune și de dăruire pentru aproapele, și în „războiul cultural”, pe care îl privea cu o rară luciditate, nu cu iluzii, ci cu nădejdea și puterea credinței.
Obișnuia să ne spună: „Biruința a fost deja dobândită!”.

Faţă de mărturia creştină din închisori, împărtăşea viziunea pastorului Richard Wurmbrandt şi a înaintașilor noștri. Nu nega diferenţele, însă înţelegea că oamenii acolo se împărţiseră nu în funcţie de confesiune, nici chiar de religie, ci după felul în care se purtau. De o parte erau oamenii cumsecade, între care şi câţiva gardieni, şi de cealaltă parte erau tartorii şi turnătorii. Puţini istorici recenţi au cunoştinţele necesare şi judecata morală care să le permită să întrevadă măcar câteva crâmpeie din această realitate. Cristi o înţelesese pentru că avea încredere în adevăr şi pentru că nu accepta că lipsa de sens şi răul să aibă ultimul cuvânt. Având „o minte pricepută, ca să asculte şi să judece”, a înţeles mărturia aproape incredibilă dată de martirii şi mărturisitorii din timpul prigoanei comuniste.

Ne rugăm pentru odihna veșnică a lui Cristi și suntem alături de familia lui.
Vom păstra amintirea zâmbetului său copilăresc. Sperăm că acolo unde este acum se va ruga pentru noi, pentru că nu ne putem lipsi de prietenia lui.

Mihaela Bărbuș și Anca Cernea

În data de 9 decembrie, recent întors din Norvegia, Cristi Țepes a fost invitatul Ruxandrei Alexe și Dan Oprescu de la RVE București la emisiunea „Ce se întâmplă”. Vizita făcută de Cristi Țepeș în Norvegia a fost legată de cazul familiei Bodnariu Marius și Ruth care a rămas fără cei cinci copii. Micuţii au fost luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia în 16 noiembrie 2015, scrie Daniel Bujeniță pe Facebook.

Cristi Țepes pe ILD

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

3 comentarii

 1. Preot Coman Alexandru
  15 decembrie 2015

  Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca!

 2. Ioan T. Morar
  15 decembrie 2015

  Doamne, ce veste tristă! L–am cunoscut pe Cristi Ţepeş cînd am lucrat la TVR. Un om luminos şi blînd, curajos şi binevoitor cu ceilalţi. Dumnezeu să-l odihnească !

 3. Dorel
  15 decembrie 2015

  Am ascultat pe Cristi Tepes pe clipul audio a unui interviu ce la dat în urma întoarceri dânsului din Norvegia după intalnirea care a avuto cu Fam. b
  Budnariu, ca doar la cateva ore să aud de trecerea lui la Domnul.
  Nu am auzit de mult pe cineva sa vorbeasca cu asa de multă maturitate și înțelepciune din cuvântul Domnului.
  Domnul să-i Binecuvinteze Familia rămasă, știu ca ei sufera
  Cel mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian