FUNDATIA IOAN BARBUS

Auzi, fatăh, m-a lovit un gând intelectual… “Fasciștii” lui Dan Alexe

update 2016

Lui Dan Alexe îi plac fascistii, fasciști la propriu. Îl vedeti în imaginea de mai jos cu un legionar care nu se sfiază de legionarismul lui, unul care a devenit relativ recent membru al Partidului România Unită. PRU e partidul ala care-l are pe Vlad Țepes pe sigla și care promite “amnistie penală” tuturor penalilor din România; e și partidul ăla care semnează protocoale de colaborare cu indivizi arestați în Polonia pentru spionaj în folosul Rusiei (Mateusz Piskorski) și cu alții care spun ca sunt mândri că sunt fascisti (Roberto Fiore). Partidul ăsta https://inliniedreapta.net/bogdan-diaconu-si-partidul-romania-unita-un-proect-rusesc/

Nu doar că nu am văzut nici măcar o floare îndreptată amenințător spre verde-brunul lui prieten, dar de cel puțin vreun an, deja, Alexe mai are și obrazul sa acuze conservatorii și liberali clasici (DP Aligica, printre alții) de “fascism”. De ce? Pentru că așa e intelectual.

În poză, Alexe si Horațiu Serb și-o “ardeau intelectual” în Vama Veche. Sunt cuvintele lor, nu ale mele, iar ce e între ghilimele sunt citate exacte.

Învățătorul™ Dan Alexe aruncă mărgăritare la porci, iar mărgăritarele sunt cât pepenii.

Dan Alexe (Europa Liberă) și Horațiu Șerb (Partidul România Unită)

“Antisemitismul e o inventie europeana. (…) Islamul nu e ntisemit la bază, creștinismul însă da. Antisemitismul a apărut în islam doar după crearea statului Israel. In islam nu a existat niciodata un pogrom.”

…toate au fost aruncate într-o discuție despre evenimentele din Egipt și Religia Păcii™.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

8 comentarii

 1. Bogdan Calehari
  22 august 2013

  Specialistul, printre multe altele, in islam (Dan Alexe) ar trebui sa se uite putin prin Coran, sa vada cum sunt considerati si etichetati evreii.

 2. Costin Andrieş
  22 august 2013

  Ar trebui sa se uite prin islam in general sa vada cum sunt considerati si etichetati stangistii ????

 3. Vlad P.
  22 august 2013

  Huntington in The Clash of Civilizations:
  “Wherever one looks along the perimeter of Islam, Muslims have problems living peaceably with their neighbors. The question naturally rises as to whether this pattern of the late 20th century conflict between Muslim and non-Muslim groups is equally true of relations between groups from other civilizations. In fact, it is not. Muslims make up 1/5 of the world’s population but in the 1990s they have been far more involved in intergroup violence than the people of any other civilization….Islam’s borders are bloody, and so are its innards” (p. 256).

 4. Costin Andrieş
  22 august 2013

  Ce faci, Vlad? Tii lectii Invatatorului? 4! Stai jos.

 5. Pataphyl
  22 august 2013

  Învățătorul™ Dan Alexe a ales cu bună știință calea superminimei supraviețuiri ‘telectuale:

  1. Feibucist atroce, nelăsînd nepedepsită nici o replică neconvenabilă părerilor d-sale, timpul de reacție fiind îndeobște 5 minute sau mai puțin. Tot pe platforma lui Țucărberg se manifestă ca vînător de like-uri de la populația imberbă, îndeobște de sex (termen oarecum desuet dpdv politic) feminin sau incert.

  2. Talentele limbistice ale numitului Învățător™ sînt aprioric incontestabile și e mare păcat că nu a continuat a scrie ceva cît de cît consistent pe acest domeniu. De ce zic asta? Pentru că analizînd sumar oarecari eseuașe recente ale numitului, am găsit lesne etimologiile multiculte folosind aplicații de genul iTranslate (toate gratuite). E adevărat că-i confortabil să bei bere cu telefonul intelijănt la fingărul ăla mititel, dar or’ș’cît. Mărturisesc că aș fi citit cu plăcere o carte (sau măcar o lucrare de masterat/doctorat) a numitului D.A., dar n-am avut ocazia.

  3. Istoria disidentă (față de Ceaușescu, așa am dedus eu) a personagiului e remarcabilă, cred că va fi participat o dată sau de două ori ca tînăr student la audițiile de jazz clasic pe care le-am ținut cam 3 ani în Amf. I-3 al Universității din Iași, ca secondant al D-lui Prof. Al. Cărăușu. Sau poate mă înșel, o fi fost prea tînăr la vremea aia. Mult mai importante sînt faimoasele percheziții din 1983, dețin mărturii verbale extrem de prețioase de la Profesorii Luca Pitu (care de altfel a și scris mult, foarte mult, pe tema asta), Liviu Antonesei și alții. Numele Învățătorului™ Dan Alexe apare și el, acolo. Și cam atît…

  4. Oricum, pentru un ‘telectual de va(r)ză (ca să iau un exemplu la întîmplare, hai să fie Învățătorul™ Dan Alexe) e mult, mult prea puțin. Dar poate greșesc, de multe ori considerațiunile materiale și mai ales cele propagandistice sînt precumpănitoare, a se vedea cazurile Aleksandr Stepanovici Popov care a descoperit radioul, alt rus de care am uitat a uluit lumea inventînd locomotiva șeamede…

  5. Drept care mă voi abține în viitor a face cea mai vagă referință la mai sus numitul personaj. Nu înainte de a-i mulțumi pe această cale pentru înțelegere (multă, puțină, n-am cum ști și așa cum stau lucrurile, nici nu mă interesează. Nici ca cît!).

  6. Desigur, îmi pare rău, Învățătorul™ Dan Alexe e un tip deloc lipsit de inteligență și educație universitară, doar Educația îi lipsește. De bună credință n-aduc vorba, e un ingredient întotdeauna opțional (dar de preț!). Adică la alegere. A celui vizat.

 6. ioana h
  22 august 2013

  Pataphyl:
  O vreme si eu l-am suspectat de inteligenta. Probabil pt ca, neurmarindu-i regulat activitatea publicistica, ci doar “cazand” cand si cand ( de regula pe link recomandat de prieteni comuni) pe cate un articol cu subiect de interes imediat ( nu postari de fcbk) n-aveam cum sa-mi fac o impresie corecta despre gandirea lui, ci cel mult despre stil, forma, scriitura.

  Ei, “imprietenindu-ne” anul trecut pe fcbk…. mi-a trecut. Sa intelegi lovitura de stat si dezastrul politic din toamna anului trecut, sa faci o minima analiza ex-ante ( consecintele castigarii alegerilor de catre USL cu majoritate mare) nu era mare filosofie si nici dovada de inteligenta iesita din comun. Medie si functionala, cel mult. Sigur, in Romania nici asta nu sta prea bine, de unde si mitul inteligentei lui Dan Alexe. Care ramane mit.

  M-am convins ulterior, post-electorat, in vremuri de linist si pace, ca nu e inteligent. Sa critici USL, iar nu-i filosofie mare. Iar Dan Alexe asta mai reuseste sa fac relativ coerent pana acum. In rest? lasa spoiala de cultura ( eu nu pot verifica daca intr-adevar cunoaste toate limbile alea straine pe care zice ca le cunoaste, pt ca eu nu cunosc decat trei din ele; dar daca pe restul le stie cum stie toate celea, de nivel sferto-doct….)
  Inteligenta presupune discernamant, capacitate de a intelege un text ( asta nu pricepe ce citeste daca iese din cliseele conditionarii lui mentale) si analiza/critica/replica minim coerenta. Pai bietul Dan bate campii regulat pe fiece subiect care ii repugna ( cu capitalismul are el in general o problema si cu crestinismul, na; restul sunt detalii sau derivate). Dar n-are fir logic domnule. Dar afirma public niste gogomanii… Gen islamul nu e anti-crestin ( pari rad si curcile semidocte). Sau ultra-liberalismul ( laissez-faireul) e la fel de criminal precum comunismul… Domnule, oricata propaganda ai fi platit sa faci ( si nu cred ca e chiar asa de bine platit sa activeze cu prostii din astea pe facebook), oricat de vanitos ai fi ( cate aplauze si likeuri ai vrea sa strangi) sa afirmi public asa ceva ( usor de demontat si ironizat) denota prostie. Adica sa te expui si discreditezi la acest nivel, nu-i dovada de inteligenta.
  Si, repet, in general e incoerent si foarte usor de demontat pe text scurt. Nici n-ai de citit prea mult. In cateva propozitii ( 3 maxim 4), reuseste sa se contrazica logic, si sa fie evident contra-factual.
  Asta nu-i intelgenta. Fara suparare Pataphyl, dar aici te afli in eroare. Confunzi ????

 7. ceva despre ‘religia pacii’…in spetza ma refer la izlam

 8. AC
  22 august 2013

  Ce tampit poate fi dan alexe, ce penibili ajung oamenii in fuga lor narcisista pentru like-uri pe facebook si in frustrarea lor sa zica neaparat invers decat ce zice Patapievici.

  Pai primul act al lui Mahomed la Medina a fost macelarirea a 600 de evrei acuzati de “tradare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian