FUNDATIA IOAN BARBUS

David Cameron și criza economică

Discursul lui David Cameron, vine în urma situației economice alarmante din Statele Unite. În timp ce guvernul laburist devine din ce în ce mai nepopular, și pe fundalul unei crizei economice din Regat, conservatorii britanici se pregatesc de următoarele alegeri. Ideile lui David Cameron sunt foarte importante, deoarece reprezintă o posibilă viziune a unui nou …

Discursul lui David Cameron, vine în urma situației economice alarmante din Statele Unite. În timp ce guvernul laburist devine din ce în ce mai nepopular, și pe fundalul unei crizei economice din Regat, conservatorii britanici se pregatesc de următoarele alegeri. Ideile lui David Cameron sunt foarte importante, deoarece reprezintă o posibilă viziune a unui nou guvern.

In cadrul discursului David Cameron a promis că va pune deoparte politica partidului şi că va face tot posibilul pentru a ajuta guvernul să protejeze serviciile financiare. A subliniat faptul ca există o responsabilitate socială dar și una a corporațiilor. Asigurările financiare trebuiesc aplicate acolo unde este nevoie, fără a crea o criză în interiorul serviciilor.

Discursul nu este unul iesit din comun pentru un lider al opozitie, dar momentul este prielnic pentru câștigarea unui capital politic.

PS. David Cameron a ținut să precizeze că nu este libertarian. ????

Cosmin Cărbunaru

Cosmin Cărbunaru

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. FrancescoSpune:

  Răspunde
  octombrie 1, 2008

  Forma scrisa a discursului pe care David Cameron l-a tinut la Birmingham se poate citi din http://www.Telgraph.co.uk. Merita sa fie alaturi de video pentru a urmari impartirea pe capitole.

  Citez cu placere din capitolul „No time for more state control”:

  NO TIME FOR MORE STATE CONTROL

  Now there is a dangerous argument doing the rounds about how we do that. You may have heard it. I have to tell you, Labour are clutching at it as some sort of intellectual lifeline. It goes like this. In these times of difficulty, we need a bigger state. Not just in a financial and economic sense, but in a social sense too. A Labour minister said something really extraordinary last week. It revealed a huge amount about them. David Miliband said that “unless government is on your side you end up on your own.” “On your own” – without the government. I thought it was one of the most arrogant things I’ve heard a politician say.

  For Labour there is only the state and the individual, nothing in between. No family to rely on, no friend to depend on, no community to call on. No neighbourhood to grow in, no faith to share in, no charities to work in. No-one but the Minister, nowhere but Whitehall, no such thing as society – just them, and their laws, and their rules, and their arrogance. You cannot run our country like this.

  Traducere:

  Exista acum un argument periculos ce este evocat cand se arata cum se face asta (repararea societatii fracturate, care a fost subiectul precedent, n.t.). S-ar putea sa-l fi auzit. Trebuie sa va spun, laburistii se agata de asta ca de un fel de linie de supravietuire intelectuala. Ce merge cam asa. In aceasta perioada de dificultati, avem nevoie de un organism statal mai mare. Nu numai in sens economic sau financial, dar si in sens social. Un ministru laburist a spus ceva extraordinar saptamana trecuta. A revelat foarte mult din ei. Davin Milliband a spus ca “daca nu este guvernul de partea ta, atunci vei ajunge sa fi singur”. “Sa fi singur” – fara guvern. M-am gandit ca a fost unul din cele mai arogante lucruri pe care le-a spus un politician.

  Pentru partidul laburist exista numai statul si individul, nimic intre ei. Nu exista familia ca sa te sprijini pe ea, sau prieteni de care sa depinzi, nici macar o comunitate ca sa te sprijine. Nu exista o vecinatate in care sa cresti, nici credinta pe care sa o impartasesti, nici asociatii caritabile in care sa lucrezi. Nimeni in afara de Minister, nicaieri in afara de Whitehall, nu exista lucruri ca societate – numai ei, cu legile lor, cu regulile lor, cu aroganta lor. Nu poti conduce tara noastra in acest fel.

 2. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  octombrie 1, 2008

  „Labour is finished!”

  Britanicii au un farmec aparte. ????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian