FUNDATIA IOAN BARBUS

Dughin și-a tras ministru de externe în Grecia

Nikolaos Kotzias, ministrul de externe comunist al Greciei în guvernul condus de formațiunea de extremă stânga, anti-occidentală, Syriza, este un cunoscut al lui Dughin.

De altfel, prima poziție de politică externă a noului guvern a fost anunțarea, ieri, a opoziției față de un comunicat al UE care menționează posibile noi sancțiuni contra Moscovei după atrocitățile teroriștilor ruși contra civililor din Mariupol, Ucraina, soldate cu uciderea a 30 de civili ucraineni.

Kotzias va putea utiliza mâine, 29 ianuarie,  de dreptul de veto al Greciei, împotriva înăspririi sancțiunilor contra Rusiei.

Kotzias a predat relații internaționale la Universitatea din Piraeus.

În urmă cu doi ani a găzduit la facultate o conferință a sceleratului ideologului fascist al eurasianismului, după care s-au tras, fericiți, în poză.

kotzias_dugin
Ministrul de externe Kotzias vă zâmbește din extrema stângă a fotografiei cu Dughin.

În anii ’80, Nikolaos Kotzias a fost un apologet al legii marțiale impuse de Jaruzelski pentru a reprima Sindicatul Solidaritatea.

Dughin și-a construit o rețea foarte puternică de agenți în Grecia, cu conexiuni atât în extrema dreaptă – „Zori Aurii” – cât și în extrema stângă. În „Lista prietenilor Rusiei” întocmită de Alexandr Dughin, furată și dată publicității de hackerii de la Shaltai Boltai, în dreptul Greciei erau menționate, între altele, formațiunile pro-ruse și anti-occidentale Syriza și Spark.

La constituirea rețelei dughiniste din Grecia a contribuit din greu chiar asistentul lui Dugin, George Gavrisha, al cărui cont de e-mail a fost spart în noiembrie de hackerii de la Shaltai Boltai. Gavrisha a lucrat in Ambasada Rusiei de la Atena și se ocupa de rețeaua din Grecia. Citind sutele de e-mailuri ale lui Gavrisha descoperiți amploarea și dedicația rețelei grecești – ziaristi, oameni politici, universitari.

Dughin scria că:

„In Greece, our partners could eventually be Leftists from SYRIZA, which refuses Atlanticism, liberalism and the domination of the forces of global finance. As far as I know, SYRIZA is anti-capitalist and it is critical of the global oligarchy that has victimized Greece and Cyprus.”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

12 comentarii

 1. Alex
  28 ianuarie 2015

  Infiorator. Kotzias are o figura de tampit la fel ca si Dughin. Au tot oscilat grecii intre Zorii Aurii si Syriza, pana au dres-o . De fapt si Zoryy Aurii, chiar daca nazisti , tot spre Rusia trageau cu inima. Asa ca ce mai la deal , la vale ! grecii au dat-o pe bune : Cu comunistii si cu tot avantul spre Rusia si dughinism.
  Se poate sa urmze si Franta. In Germania, tanti Merkel abia daca-si mai poate ascunde dragostea pentru Putin, dar de ochii lumii se face ca-l mai trage de urechi. Italia o da si ea spre comunism de-a binelea. Uniunea Europeana tinde sa devina in realitate o Uniune Sovietica Europeana. Cum ar veni, de ce doar in Rusia sa fie gulaguri si de ce nu in toata Europa ?
  Reintorcandu-ne la Grecia, ma intreb oare biserica ortodoxa a Greciei ce parere are despre comunistii atei declarati ? ca poporul grec se pare ca s-a lovit rau la cap, ce sa te mai mire !

 2. DanC
  28 ianuarie 2015

  Intre timp Gospodin Ernu explica prin goarna lui de pe net cum Syriza’s niste miei care vor doar binele. Universal, fireste.
  Si nu!, Doamne fereste, nu-s de extrema stinga si nici anti-UE ????

 3. adib
  28 ianuarie 2015

  Mai nasol e ca baietii acestia din Grecia vor avea acces la informatiile clasificate ale Nato, inclusiv planuri de aparare, tehnologii militare si altele.

  Pe langa asta, isi vor promova oameni in diferite comitete si comitii ale UE si NATO. Si, chiar daca ei ar pleca de la putere peste cateva luni, functionari promovati de ei pot ramane 10-15-20 de ani pe pozitie.

 4. Vlad M.
  28 ianuarie 2015

  N-as spune ca ar fi o mare noutate… Mereu au fost astfel de baieti, cu acces la informatiile clasificate ale NATO si cu simpatii rusesti. NATO e plina de pretini ai Moscovei. In halul asta a ajuns. Pana la urma, Jens Stoltenberg de aia a si fost ales secretar general al organizatiei – pentru ca in vremea cand a fost premier al Norvegiei a incercat sa imbunatateasca relatiile cu Rusia.

 5. adib
  28 ianuarie 2015

  Sunt totusi deosebiri, nu mi-l imagiez pe Stoltenberg transferand deliberat secrete rusilor. Poate e ( sau a fost ) mai impaciuitor, mai naiv, mai moale, mai bleg, mai „tolerant” din motive de relativism multicultural, poate nu a inteles (sau a inteles mai tarziu) adevarata natura si adevaratele intentii ale regimului Putin, poate nu are niste valori ferme care sa-l ajute sa inteleaga clar ce trebuie sa apare si care sunt adversarii. Dar nu cred ca e un tradator. Pe cand la comunisti ma astept sa tradeze din convingere, din ura si din frustrare.

 6. Vlad M.
  28 ianuarie 2015

  Nici eu, dar a fost ales de niste oameni care stiau prea bine cine este. Au optat pentru el din anumite motive, desi erau in conflict deschis cu Rusia in problema Ucrainei. Daca ne aducem aminte ca Franta si Germania au blocat acordarea de Membership Action Plan pentru Ucraina si Georgia, iar acum sunt varful de lance al opozitiei din interiorul NATO la apropierea Kievului de Alianta, ajungem la concluzia ca organizatia are probleme atat de grave ca niste agenti in plus nu mai schimba mare lucru. ????

 7. Cristian Leonard
  28 ianuarie 2015

  Mi-ar place sa asistam la o colectivizare in Grecia. Sa-i forteze comunistii sa intre cu livezile de maslini in C.A.P.
  Si apoi sa bage spaima in burgheji, lasandu-i fara cafenele, vile si pensiuni.

  Mama, ce misto o sa fie sa mergi in Rhodos prin sindicat.

 8. Daniel Francesco
  28 ianuarie 2015

  Anton Shekhovtsov a publicat ieri un articol cu privire la legaturile dintre Dughin si Syriza in care a explicat modul in care Rusia isi dorea sa conduca guvernul grec:

  In 2013, Nikos Kotzias, now Minister of Foreign Affairs in the Alexis Tsipras’s cabinet, invited Dugin to deliver a lecture „The Geopolitics of Russia” at the University of Piraeus, where Kotzias held a post of professor of Political Theories. Co-organised with the Panteion University, the event was held on 12 April; Konstantinos Filis, research director of the Institute of International Relations at and the Panteion University, co-hosted the lecture.

  In his lecture, Dugin implicitly suggested that, rather leaving the EU and joining the Russia-led Eurasian Union, Greece should remain in the EU to promote the pro-Russian vision of international politics.

  Traducere:

  „In 2913, Nikos Kotzias, actualmente ministru de Externe in cabinetul lui Alexis Tsipras l-a invitat pe Dughin sa conferentieze asupra „Geopoliticii Rusiei” la Universitatea din Pireu unde Kotzias detine un post de profesor de Teorii Politice. Evenimentulul al carui coorganizator a fost Universitatea Panteion s-a tinut pe data de 12 aprilie; Konstantinos Filis, director pentru cercetare al Institutului pentru Relatii Internationale, a fost si el gazda a conferintei.

  In cadrul prezentarii subiectului, Dughina sugerat ca, in loc sa paraseasca Uniunea Europeana si sa intre in Uniunea Euroasiatica de sub conducerea Rusiei, Grecia trebuie sa ramana in UE pentru a promova viziunea pro-rusa a politicii internationale .

  http://anton-shekhovtsov.blogspot.com/2015/01/aleksandr-dugin-and-syriza-connection.html

  De mentionat si articolul precedent al lui Ahton Shekhontsov cu privire la faptul ca Syriza a format un guvern cu ANEL (Independent Greeks – Grecii Independenti), partid de dreapta afiliat Moscovei.

 9. Corneliu
  28 ianuarie 2015

  Ce nu au reusit rusii acum 60 de ani in acel sangeros razboi civil, au reusit acum fara sa traga nici macar un foc de pistol.

 10. Kakaia Paranoiatska
  28 ianuarie 2015

  Ateismul si satanismul a pus incet dar sigur gheara pe aproape intreaga europa. Atunci de ce ne miram ca ateismul comunist castiga tot mai mult teren fara mari batai de cap. Si pe cine iubesc comunistii cel mai mult decat pe Rusia , maica comunismului si bolsevismului. Pardon, Rusia acum cica e ortodoxa cu Putin si Dughin in frunte . Ciudata dragoste intre Rusia ortodoxista si comunismul european. Ca dragostea intre mama si fiu ????

 11. Bill
  28 ianuarie 2015

  Intre timp, franciza romaneasca a Partidului Rusia Unita primeste spatiu pe situl varanistului Buble:
  http://www.stiripesurse.ro/ascensiunea-na-ionalismului-in-europa-i-in-romania_945770.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian