FUNDATIA IOAN BARBUS

Germania antiamericană și Rusia

În imaginile de mai jos, un protest antiamerican din 10 octombrie 2015, la Brandenburg Gate. Un protest anti TTIP, un acord de liber schimb intra-occidental și necesar.

Brandenburg Gate e locul unde vreme de câteva decenii soldați americani cu puști americane și-au dat viețile lor americane ca să pazească Germania necomunistă de Rusia și comunism. Pentru că germanii nu erau în stare. După ce tot americanii curățaseră Germania de naziști. Pentru că germanii nu erau in stare. Apoi, imperialsitu-american-cadeaiarbombainocean a băgat miliarde în reconstrucția Germaniei, prin planul Marshall. Pentru că germanii, singuri, nu erau în stare.

Megaprotestul antiamerican de la Berlin, la care cică ar fi participat vreo 250.000 de germani, a avut loc la doar câteva săptămani după semnarea, aproape pe ascuns, a acordului pentru Nord Stream 2 între cele mai mari companii energetice din Europa (corporațiile care sunt malefice doar când fac afaceri cu americanii) și Rusia.

Înainte de ’89, în timp ce în România se crea folclor despre venirea americanilor, în Germania de Vest, cea salvată și pazită de Rusia cu bani și vieți americane, se organizau proteste gigantice împotriva prezenței NATO în Europa, zeci de mii, uneori sute de mii de „luptători pentru drepturile omului” întâmpinau vizitele lui Ronald Reagan cu proteste „pacifiste”, deseori violente.

1981 - Protest anti-NATO în Bonn, Germania de Vest.
1981 – Protest anti-NATO în Bonn, Germania de Vest.

În 1987, cea mai mare operațiune de securitate din ultimele decenii a fost mobilizată în Germania de Vest, cea necomunistă, pentru vizita în care Ronald Reagan s-a dus în Berlinul de Vest, aflat încă de pe atunci sub cizma NATO, pentru a rosti războinicul, retrogradul, rusofobul și anticomunistul îndemn „Domnule Gorbaciov, dărâmă acest zid!”. 1.000 de polițiști au fost aduși în Berlin pentru a-i asista pe cei 9.000 deja existenți în asigurarea siguranței președintelui american. 80.000 de oameni s-au strâns să îl afurisească pe Reagan și imperialismu’ amerikkkan, spuneau cele 140 de organizații care au spijinit protestul; 24.000, conform poliției. Unul din nu foarte desele momente în care cred că adevărul e undeva la mijloc.

În timpul vizitelor de stat din Germania de Est, în schimb, se făcea Love, Not War.

Love, not War | Mihail Gorbaciov și Erich Honecker în Germania de Est, 1968
LOVE, NOT WAR | Mihail Gorbaciov și Erich Honecker în Germania de Est, 1968

Costin Andrieș

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

3 comentarii

 1. Vestul e orb!
  12 octombrie 2015

  Nici Germania, nici Franta, tot Vestul n-a trait comunismul real si nici acum nu stie ce inseamna pericolul socialist pentru ca mereu a fost salvat de americani, dar Europa de Est a trait pe viu de asta poporul roman este PROAMERICAN dupa 70 de ani de SUFERINTA din cauza socialismului si comunismului rusesc: cozile de zeci si sute de oameni la carne, laptele pe cartela, taierea curentului electric si a caldurii, deposedarea fortata a taranilor de animale si terenuri, ruperea Basarabiei si Bucovinei de Romania, deportarile romanilor in Siberia, tortura din inchisorile comuniste ale detinutilor tarani, intelectuali, preoti care se impotrivisera comunismului, interogarile si crimele facute de Securitate, obligarea femeilor sa aiba cat mai multi copii pe care nu aveau cu ce sa ii hraneasca, cei 1000 de morti si 3.000 de raniti de la asa-zisa Revolutie, Mineriadele, fuga din PROPRIA tara a 4 MILIOANE de romani din cauza CORUPTIEI politicienilor fosti securisti si urmasii lor, GENERATII intregi de romani au trait TOATE PACATELE facute de politica rusa IMPOTRIVA poporului roman! Si ACEEASI politica SATANISTA a fost aplicata chiar propriului popor rus, COMUNISMUL si SOCIALISMUL au BATJOCORIT omenirea din Europa de Est pana in Rusia, China si America de Sud, cu TOTII am trait pe VIU politica socialista stalinista si poststalinista de asta o RESPINGEM, DUMNEZEU va CONDAMNA comunismul si socialismul la IAD! Si asa cum America CRESTINA a salvat Europa de doua razboaie mondiale si de doua sisteme extremiste nazismul si stalinismul asa a salvat si Europa de Est in 1989 inclusiv Romania si continua sa LUPTE impotriva regimului TOTALITAR al lui Putin! Iar influenta americana in Romania s-a simtit deja CONCRET pentru ca pana sa vina americanii la noi, procurorii romani erau ARUNCATI de la etaj daca indrazneau sa acuze un politician corupt iar acum procurorii trimit ZECI de politicieni CORUPTI la inchisoare, GOD BLESS AMERICA!

 2. Costin Andrieș
  12 octombrie 2015

  sep 2016

  300.000 de persoane protestează în Germania împotriva controversatelor acorduri CETA şi TTIP

  Străzile mai multor oraşe din Germania au fost în weekend gazda unor proteste masive împotriva unor controversate şi tot mai nepopulare acorduri comerciale ce se doresc a fi încheiate între UE, pe de o parte, şi SUA şi Canada, pe de altă parte.

  http://epochtimes-romania.com/news/300-000-de-persoane-protesteaza-in-germania-impotriva-controversatelor-acorduri-ceta-si-ttip—252085

 3. Horst S.
  12 octombrie 2015

  Nici vorba au fost max. 100.000 ca la un meci de fotbal desi au fost mobilizare foarte mare. Jumatate se uitau la spectacol. Toti mitingistii stangii marxiste, multi ciudati au venit acolo. Plus migranti la greu. Oamenii seriosi nu au participat. E un pericol atitudinea de mare prietenie cu Rusia putinista cultivata in Germania in ultimii 10-15 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian