FUNDATIA IOAN BARBUS

Trăncăneala Smintiților – Jaaz Talks

În timp ce presa ne ține ocupați cu cele mai importante și incitante știri despre politică, sport sau celebrități în lume se petrec tot soiul de evenimente care abia răzbesc pe ultima pagină a ziarelor sau ajung la obscure secțiuni ale unor site-uri.

Tot soiul de bizarerii, chestiuni ciudate și întâmplări reacționare își pun amprenta colectivă asupra societății și culturii noastre. O fac cu aplomb revoluționar și cu mândrie ideologică, încercând pas cu pas, fărmână cu fărâmă să ne schimbe pe noi toți, să ne facă mai toleranți, atât timp cât tolerăm conform standardelor impuse de ei.

TRĂNCĂNEALA SMINTIȚILOR este o colecție de asemenea întâmplări mai obscure, dar recurente și vă propun să le luăm în seamă pentru că, pe cât de bezmetici par cei care vin cu asemenea idei, pe atât de hotărâți sunt.

În acest prim episod vorbim despre:

00:01 – Intro
01:40 – Antirasismul rasist
08:30 – Confortul studentului
13:40 – Nu răniți plinuții
18:56 – Teologii imaginare
20:26 – Preșcolari intoleranți

Ați întâlnit alte asemenea idei caraghioase? Lăsați un comentariu și arătați și altora că Trăncăneala Smintiților e pe toate gardurile.

__

Pentru a nu rata episoadele următoare nu uita să dai Subscribe.

Follow JaazTalks on Facebook

Pentru că în conversația aceasta globală în care ne-am trezit toți antrenați în ultima vreme este din ce în ce mai greu să distingi ce este realitate și ce e mai degrabă propagandă, te invit să-ți faci timp să îți recalibrezi modul în care îți iei informația și cum o digeri. JaazTalks este o platformă în care ne uităm la ce se întâmplă în jurul nostru cu scepticism, nu-i lăsăm pe alții să interpreteze știrile în locul nostru și ne ascuțim mintea, încercând să discutăm „informația” cu care suntem bombardați, privind lucrurile din cât mai multe unghiuri, dar mai ales gândind cu propria minte. Dialogăm liber, dar civilizat. Nu cenzurăm, dar nici nu lăsăm aerul să devină irespirabil. Nu ranforsăm convingeri, dar nici nu ne este rușine de ceea ce credem. JaazTalks – conversații care să te pună pe gânduri.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Matei Blaj

Matei Blaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi