FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Barna nu e o alternativă la Iohannis

Doamna Nadina Ioana Dogioiu îi ia un interviu iritant lui Theodor Paleologu. Întrebarea obsesivă a jurnalistei este: de ce candidați, dacă aveți mai puține șanse decât Dan Barna în sondaje?

Sigur, în primul rând trebuie demonstrat că un candidat care are aproape dublul încrederii partidului care îl susține și e pe creștere are șanse mai puține decât un candidat care are aproape jumătate din încrederea alianței care îl susține și e în scădere.

Apoi, aceeași întrebare fără sens i se poate pune domnului Barna: de ce candidați, dacă aveți mai puține șanse decât Iohannis? De ce nu-l sprijiniți direct pe Iohannis, dacă tot declarați că veți face majoritate cu PNL?

Mai grav este că doamna Dogioiu (se face că) nu înțelege logica pluralismului și a jocului politic. Fiecare partid care se respectă e obligat să prezinte sau să susțină un candidat, altminteri se exclude singur din alegeri și pierde capital politic.

De asemenea, în mod evident există un public anti-PSD care nu se recunoaște nici în dl. Iohannis, nici în dl. Barna. E cazul meu și, bănuiesc, al multor creștini care au descoperit ostilitatea afișată de USR+ față de familia creștină, pe care au caricaturizat-o grotesc, ura față de Biserica Ortodoxă Română, blasfemiile unor teologi amatori precum dl. Caramitru și disprețul domnului Iohannis față de 3,5 milioane de cetățeni care au înțeles să-și manifeste democratic, prin referendum, opțiunea și valorile creștine.

În fine, consider că Barna nu e o alternativă la Iohannis, ci cam aceeași Mărie cu altă pălărie și mai puțină experiență; măcar Iohannis mai știe cu ce se mănâncă funcția prezidențială! De ce aș vota deci o copie a lui Iohannis, adică tot un politician fad, fără valori clare și inventat de sistem? Îl prefer pe Paleologu, care e viu, independent și îl duce mai mult capul.

Atâta am avut de spus în seara asta.

Adrian Papahagi

SURSA   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

2 comentarii

 1. victor L
  3 octombrie 2019

  Subscriu in totalitate.
  (Cu precizare ca Nadina Ioana Dogioiu nu este o jurnalista, ci o persoana cu misie.)

 2. Sivan
  3 octombrie 2019

  Domnul Papahagi, fain ca intotdeauna. Respect !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian