Horia-Roman Patapievici: Ce legătură are Putin cu ortodoxia? Rusia duce un război de exterminare în Ucraina, ca Germania nazistă în Polonia

2

“Pe aceste derapaje [progresiste din Occident] se construiește discursul antioccidental, care vine și de la oameni de bună credință. Trebuie să ne păstrăm luciditatea și criteriul acela de adevăr extraordinar pe care îl exprima Steinhardt într-o formă foarte plastică – chiar dacă spunem același lucru cu cel care este răul, nu ne vom da niciodată pe mâna lui, cel care este răul, ca să implinească binele în care noi credem”, a spus Horia-Roman Patapievici la emisiunea Europa mea, difuzată sâmbătă la TVR1, unde a fost invitatul lui Gabriel Giurgiu alături de Alexandru Lăzescu și Teodor Baconschi.

“Imaginea la Steinhardt este asta, continuă dl Patapievici: Dacă Dracu vine la mine și-mi spune, hai să semnam o hârtie care are o singură propoziție, “Dumnezeu exista” – cu Dracu nu semnezi nimic!, nici macar propozițiile riguros adevarate.

Așa că Putin nu poate apăra nicio valoare, nicio tradiție, niciun creștinism pentru că într-un sens este exact contrariul lor. Cum a spus Alexandru Lazescu foarte bine, când faci din Mariupol ce ai făcut, ce valori aperi tu? Ce creștinism aperi tu? Ce legatură are ortodoxia cu Putin?!”

“Ce se întâmplă acum în Ucraina este ca Germania [nazistă] în Polonia ]n Al Doilea Război Mondial, e un razboi de exterminare”, a adăugat Horia-Roman Patapievici la finalul emisiunii.

Fragment din emisiunea lui Gabriel Giurgiu de la TVR, Europa mea: Invazia Ucrainei de către Rusia – ediția din 23 aprilie. Emisiunea integrală:

Puteți citi și:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

2 COMENTARII

  1. Sfinta Scriptură, spune : “” Si dracii ,cred si se infioara.:””. Cam asta e politica lui Putin si a religiei lui. Trist e ca mai este inca susținut in nebunia, cruzimea lui de unii din tara noastra.

  2. Vreau sa-i reamintesc domnului Patapievici ca si Uniunea Sovietica a dus un razboui de exterminare in Polonia in prima parte a WWII, in cardasie cu Germania Nazista.
    Si-i reamintesc ca aceeasi Rusie a intreprins un genocid, Holodomor, impotriva aceluiasi popor ucrainean, la inceputul anilor ’30.
    Nu s-au schimbat multe lucruri de atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here