FUNDATIA IOAN BARBUS

Niciodată Administrația Trump nu a făcut apel la cenzură. Ce va face Administrația Biden?

Donald Trump și comentatori republicani au fost scoși de pe principalele platforme de socializare. Parler, o aplicație pe care se refugiaseră câțiva dintre cei interziși de Facebook, a dispărut de pe Google Play și Apple Store. Fundației Mozilla nu îi e suficient: “we need more than deplatforming”. Comentatori români aplaudă: ura, a dispărut tiranul. Unii vor să se facă liste cu susținătorii odiosului.

Administrația 2017-2021 a fost numită “iliberală” și comparată cu regimuri precum cele ale lui Putin, Erdogan și Viktor Orban. Niciodată această administrație nu a făcut însă apel la cenzură sau s-a pronunțat pentru modificarea Art.1 din Constituție (așa cum, de pildă, Art. 2 e deseori pus în discuție de către socialiști). În schimb, cei aflați de partea cealaltă a baricadei sunt bucuroși să o facă. E clar că e vorba de instituții private și că e dreptul lor, însă asta arată cum gândesc acești oameni. Dacă ajung la putere (Biden a numit deja foști executivi Facebook în roluri de tranziție sau permanente), cam cum se vor comporta?

S-ar putea să fie și de bine, pentru că mulți vor începe să vadă cam ce e cu mișcarea pe care o credeau despre drepturi civile numită “progresism”: empatici și democrați cât nu sunt la putere, intoleranți și totalitari mai apoi.

Aaragan

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

1 Comment

  1. Rares
    11 January 2021

    “Our real opponent is not the Democrats, or the dwindling number of Republicans that lost their way and got left behind, our primary opponent is the Fake News Media,”

    “The press is doing everything within their power to fight the magnificence of the phrase, MAKE AMERICA GREAT AGAIN! They can’t stand the fact that this Administration has done more than virtually any other Administration in its first 2yrs. They are truly the ENEMY OF THE PEOPLE!”

    Trump nefacand apel la cenzura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi