FUNDATIA IOAN BARBUS

Alianța Evanghelică acuză hărțuirea la CNCD a purtătorului de cuvânt al BOR: „Ținta nu este dl. Vasile Bănescu, ci Biserica și credința creștină”

Cultul Creștin Baptist, Biserica Creștină după Evanghelie şi Cultul Creștin Penticostal, constituite în Alianța Evanghelică, acuză într-un comunicat de presă „hărțuirea la care este supus de către ONG-uri purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, domnul Vasile Bănescu, prin reclamarea la CNCD”.

Din ceea ce a fost prezentat de mass-media, înţelegem că afirmațiile domnului Vasile Bănescu nu au fost în niciun fel discriminatorii. Activitatea și conduita profesională a domnului Vasile Bănescu, în calitate de purtător de cuvânt, nu pot fi catalogate în niciun fel drept discriminatorii.

Această reclamație făcută în mod tendențios de către o persoană ce invocă o presupusă discriminare, ne aminteşte încă o dată că, de fapt, ținta nu este domnul Vasile Bănescu, ci Biserica și credința creștină. Este evidentă manifestarea nedreaptă, abuzivă și plină de ură a acestor organizații și lupta lor împotriva creștinismului. Trăim într-o țară cu puternice rădăcini creștine și ne cutremurăm că astăzi, într-o ţară democratică şi europeană, libertatea de credință și de conștiință este amenințată și vătămată prin acuzații nedrepte. Suntem consternaţi să observăm că aceste catalogări înjositoare, hărțuirea în reclamații, chemările în judecată de către militanții ateismului și anticreștinismului sunt acceptate cu aşa de mare uşurinţă.

Suntem la 100 de ani de la Marea Unire, dar este evident că, pentru unii, ținta nu este nici recunoaşterea rolului credinţei creştine, nici întărirea ei și nici promovarea valorilor prin care a fost construit, consolidat și unit poporul român indiferent de etnie, religie, vârstă, sex sau clasă socială. Oare acesta este proiectul de țară pentru a sărbători Centenarul Unirii?

În situaţia dată, ne exprimăm dezacordul și îngrijorarea față de aceste amenințări cu privire la libertatea de exprimare, la libertatea de credință și la libertatea de conștiință. Ateismul în România a produs ură, sărăcie, nedreptate și violență. Zeci de mii de români de toate confesiunile au fost condamnați pe nedrept la ani grei de închisoare pentru credința lor. Constatăm cu surprindere că prin așa numitele „idei progresiste” se revine la aceleași „sofisme ieftine” ateiste pentru construirea unui alt „om nou”. Noi am văzut şi am trăit „binele ateist” și ştim ce preț de sânge am plătit pentru libertate. Românii și-au câștigat libertatea pe genunchi sub gloanțe. Nu dorim ca la Centenarul Marii Uniri, România să se întoarcă la ideologia atee și la hărțuirea oamenilor credincioși. Biserica este mandatată de Mântuitorul şi are datoria de a-și face auzită vocea în societate și nimeni nu e îndreptățit să limiteze libertatea de exprimare a bisericii. ​

Ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvânteze România și românii indiferent de etnie, religie, naționalitate sau clasă socială!

Preşedinte Viorel Iuga Secretar Virgil Achihai

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

2 comentarii

  1. Lola
    10 mai 2018

    Iar Mohammed spuse credincioșilor să-i”Să nu vă amestecați cu cei ce nu cred în Allah și nici să nu vă faceți prieteni sau rude cu ei”iar, pentru o vreme cel puțin, astea erau și indicațiile prețioase pe care majoritatea neoprotestanților le puneau în aplicare pe vremea când duceau jihad împotriva ortodoxiei întru sporirea bazei.Aceași ortodoxie este trădată și astăzi ca în atâtea dăți de campionii ecumenismului cu orice preț(preț pe care îl încasează iudele protestante și nu numai) când se bat pe burtă cu cei care aruncă copiii creștinilor ortodocși sirieni de vii în malaxoare sau îi când pe bucăți pe piața transplanturilor, le ard bisericile în Egipt și îi hăcuie prin satele afgane.Bine că unii neoprotestanți din România și-au adus aminte de vorbele lui Bălcescu”dușmanii au fost tari când noi am fost slabi și s-au dovedit a fi slabi când ne-am sculat cu tărie împotriva lor”Câ tu despre tărie, ea este mai degrabă consecință omogenității și nu a mult cotcodăcit „diversități”.

  2. Emil
    10 mai 2018

    „..unit poporul român indiferent de etnie, religie, vârstă, sex sau clasă socială”. Bănescu ăla pe care îl apără ei,, a ajuns în atenţia CNCD tocmai pentru tenta RASISTĂ a afirmaţiilor sale. Sau dacă e vorba de ţigani nu se pune?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian