FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Broască țestoasă rănită primește scaun cu rotile din piese de Lego

Etichete:

O broască țestoasă sălbatică, găsită cu cochilia deteriorată în statul Maryland din SUA, se recuperează cu ajutorul unui scaun cu rotile construit din cărămizi Lego. Grădina zoologică din Maryland a declarat că un angajat a găsit broasca țestoasă în timp ce se plimba prin parcul Druid Hill, în luna iulie. El a adus reptila la …

O broască țestoasă sălbatică, găsită cu cochilia deteriorată în statul Maryland din SUA, se recuperează cu ajutorul unui scaun cu rotile construit din cărămizi Lego.

Grădina zoologică din Maryland a declarat că un angajat a găsit broasca țestoasă în timp ce se plimba prin parcul Druid Hill, în luna iulie. El a adus reptila la grădina zoologică, pentru a primi îngrijiri medicale pentru fracturi multiple în partea inferioară a cochiliei.

„Din cauza amplasamentului unic al fracturilor ne-am confruntat cu o problemă dificilă și anume de a menține mobilitatea broaștei țestoase, permițându-i în același timp să se vindece în mod corespunzător”, a declarat Dr. Ellen Bronson, directorul general al veterinarilor, conservării și cercetării animalelor de la grădina zoologica din Maryland.

Echipa de veterinari a grădinii zoologice a chemat în ajutor pe un „entuziast Lego”, care a construit un scaun cu rotile capabil să țină partea rănită a cochiliei deasupra solului în perioada de vindecare.

Garrett Fraess, veterinar extern la grădina zoologică, a declarat că țestoasa se adaptează rapid scaunului cu rotile.

„Niciodată nu a ezitat”, a spus Fraess. „Animalul și-a dat drumul din prima și s-a comportat minunat. Țestoasele se pot vindeca foarte bine atâta timp cât cochilia rămâne stabilă”.

Este de așteptat ca broasca testoasă să se deplaseze fără scaunul rulant cândva în primăvara viitoare.

SURSA   UPI

Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

 1. Adrian DSpune:

  Răspunde
  octombrie 4, 2018

  De sezon … :-))

 2. lolaSpune:

  Răspunde
  octombrie 4, 2018

  Ceva mai mult.Disponibilitatea de a ajuta necuvântătoarele este aceeași cu cea de a ajuta omul în mod gratuit iar cultivarea empatiei este un parametru de bază ce concură la evaluarea unei culturi.Culturile dezvoltate o au, altele…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *