FUNDATIA IOAN BARBUS

Citiți articolul șters de Mediafax.ro în care ambasadorul SUA acuză Huawei de lansarea unei campanii de dezinformare în România

„Huawei și stăpânii ei comuniști chinezi au lansat recent o campanie de dezinformare lipsită de rușine încercând să se prezinte drept victime”, scrie ambasadorul american la București Adrian Zuckerman, într-un articol remis pe adresa redacției.

Ambasadorul SUA avertizează asupra „falsurilor otrăvitoare lansate de un guvern chinez comunist corupt, înfășurate în minciuni frumoase”, dând ca exemplu declarația mincinoasă a Huawei România, conform căreia Republica Cehă ar fi refuzat să semneze un memorandum cu SUA prind 5G. „Adevărul este că cehii au semnat un memorandum de înțelegere 5G cu Statele Unite încă din luna mai 2020”, scrie Adrian Zuckerman, iar  „declarația Huawei România a fost falsă, dar atent concepută pentru a induce în eroare și a dezinforma poporul român.”

Ieri, spre seară, agenția de presă Mediafax ștergea de pe site-ul său știrea în care ambasadorul SUA critica dur Huawei. La încercarea de a-l accesa, apărea mesajul: „EROARE 404 – Pagina accesata nu a fost gasita!”

„La presiunile Chinei, Mediafax.ro a șters mesajul ambasadorului SUA despre 5G și Huaweii. E fără precedent ce avem aici dar e și un preview la cum ar arăta o lume dominată de comuniști”, scria George Ripa pe Facebook.

Ulterior, articolul în care Mediafax.ro prezenta într-o formă mult diluată mesajul ambasadorului american a reapărut pe site.

De altfel, în urmă cu trei zile, Mediafax.ro publica reclamă la produsele Huawei.

Mai jos, reproducerea integrală a articolului ambasadorului SUA din 26 august.

„Huawei se îndreaptă în direcția greșită – corupție, crimă și comunism

Huawei și stăpânii ei comuniști chinezi au lansat recent o campanie de dezinformare lipsită de rușine încercând să se prezinte drept victime. Dar nu sunt victime. Huawei este un braț corupt al regimului comunist chinez și al sistemului său de securitate. Huawei a fost pusă sub acuzare de către procurorul american pentru Districtul de Est al statului New York pentru numeroase capete de acuzare: fraudă, furt de tehnologie, spălare de bani și alte activități infracționale. Rechizitoriul de 56 de pagini împotriva Huawei și a filialelor sale este disponibil aici pentru toți cei care doresc să-l cunoască. Comuniștii chinezi nu sunt mulțumiți să monitorizeze și să-i controleze pe concetățenii lor, ci vor face tot ce le stă în putință (să spioneze, să fure, să mituiască sau să mintă) pentru a te putea controla și pe tine.

Huawei a fost pusă sub acuzare de către procurorul american pentru Districtul de Est al statului New York pentru numeroase capete de acuzare: fraudă, furt de tehnologie, spălare de bani și alte activități infracționale. Rechizitoriul de 56 de pagini împotriva Huawei și a filialelor sale este disponibil aici pentru toți cei care doresc să-l cunoască. Comuniștii chinezi nu sunt mulțumiți să monitorizeze și să-i controleze pe concetățenii lor, ci vor face tot ce le stă în putință (să spioneze, să fure, să mituiască sau să mintă) pentru a te putea controla și pe tine.

Huawei este în mod existențial periculos. Strategia de “fuziune militar-civilă” a Partidului Comunist Chinez reprezintă un plan, în mod fățiș agresiv, de a transforma puterea militară a Chinei în cea mai avansată tehnologic din lume. Strategia elimină barierele dintre sectoarele de cercetare civile ale Chinei și sectoarele sale militare. China a făcut tot posibilul să fure rezultatele cercetării occidentale, a concluzionat Directorul FBI Christopher Wray.
Huawei afirmă în mod fals că respectă legile și este transparentă. Dar nu este. Dimpotrivă, are un program de bonusuri pentru angajați în scopul obținerii de informații confidențiale de la concurenți. Utilizează intermediari și spioni, inclusiv „profesori” din institute de cercetare pentru a obține acces și a fura proprietatea intelectuală de la concurenți. Compania recomandă angajaților săi să-și ascundă statutul de angajat, chiar și în fața oamenilor legii. Un angajat Huawei a pătruns, după program, în cadrul unei expoziții comerciale, a dezasamblat produsul unui concurent și l-a fotografiat. Când angajatul Huawei a fost reținut, Huawei a susținut că acesta este nou și nu a știut ce face. A fost o minciună flagrantă – angajatul era un inginer senior Huawei cu mulți ani de experiență.

“Programul celor o mie de talente” este folosit de China pentru a recruta persoane cu cunoștințe tehnologice și de proprietate intelectuală din străinătate care să lucreze pentru regimul comunist chinez. Un profesor de la Harvard care se ocupa de cercetare pentru Departamentul Apărării a fost plătit cu 1,5 milioane de dolari și 50.000 de dolari pe lună de către comuniștii chinezi pentru a efectua cercetări simultane la Universitatea de Tehnologie din Wuhan. În mod similar, locotenentul Armatei de Eliberare, Yanqing Ye, a trimis documente direct în China, în timp ce studia la departamentele de fizică, chimie și inginerie biomedicală din cadrul Universității Boston. Din păcate, nu sunt singurii. Un raport recent al Institutului Național de Sănătate din SUA a arătat că din 189 de oameni de știință investigați de acest institut, 93% au avut legături cu China comunistă.

Comportamentul respingător al Huawei în România nu este diferit de comportamentul respingător din alte țări. La începutul acestei săptămâni, eo. Adevărul este că cehii au semnat un memorandum de înțelegere 5G cu Statele Huawei România a susținut că Republica Cehă a refuzat să semneze un memorandum de înțelegere 5G cu Statele Unite în timpul vizitei recente a Secretarului de Stat Pompeo. Adevărul este că cehii au semnat un memorandum de înțelegere 5G cu Statele Unite încă din luna mai 2020. Polonia, Estonia, Letonia și Slovenia au semnat, de asemenea, memorandumuri de înțelegere similare cu Statele Unite. Declarația Huawei România a fost falsă, dar atent concepută pentru a induce în eroare și a dezinforma poporul român.

China comunistă, la fel ca și comuniștii care au controlat România anterior, vor să controleze poporul român și România cu orice preț pentru câștigul personal. Vor face acest lucru cu orice preț – spionează, fură, mint și dau mită cu acest scop. Huawei România este doar un instrument din manualul de lucru al comuniștilor chinezi. Au și alți actori finanțați de stat, precum Institutele Confucius și companii care încearcă să atingă același obiectiv.
Acesta este momentul în care trebuie să ne ridicăm și să sprijinim libertatea și democrația. Falsurile otrăvitoare lansate de un guvern chinez comunist corupt, înfășurate în minciuni frumoase, nu pot fi lăsate să înrobească poporul român. Promisiunile marilor bogății care se făceau sub comunism s-au dovedit false iar ele revin acum, în istoria modernă. Nimic nu justifică plasarea unui centimetru din România sau din orice altă națiune liberă sub control comunist. Chinezii comuniști și companiile lor vasale necinstite pot câștiga doar dacă le lăsăm. Dar să spunem nu! Spune da libertății, democrației și statului de drept.”

Opinie a Ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman
26 august 2020


citiți și:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian