FUNDATIA IOAN BARBUS

COLAJ VIDEO Epidemia de Ciumă Roșie: Protestatari pașnici, agresați fără justificare la protestul din 10 august 2018

Recent creata pagină de Facebook Epidemia de Ciumă Roșie a publicat un colaj video cu violențele jandarmilor împotriva protestatarilor pașnici de la București, din 10 august 2018. 

Montajul e însoțit de următorul comentariu:

Am primit un video pe privat cu „violențele protestatarilor”, menit să justifice acțiunile Jandarmeriei. Raționamentul e următorul: „a existat violență, deci orice au făcut jandarmii este justificat”.

Dacă jandarmii acționau strict împotriva celor violenți era una. Dar unii dintre jandarmi n-au ținut cont dacă cei agresați erau sau nu erau violenți. Sunt filmări care arată asta foarte clar.

Un colaj de clipuri de la protestul din 10 august 2018 care arată cum protestatari pașnici au fost agresați fără justificare:

Ele vor fi înșirate mai jos alături de o scurtă descriere pentru fiecare.

E ca și când te duci la dentist să-ți plombeze o carie, iar el îți extrage dinți sănătoși. Apoi se justifică arătându-ți poze cu dintele cariat.

N-a negat nimeni c-au existat și turbulenți pe-acolo. De fapt și comentatorii TV favorabili protestelor erau îngrijorați în legătură cu grupul acela încă de la amiază. Toți se întrebau de ce sunt lăsați să se manifeste în loc să fie escortați, pentru a permite protestului să se desfășoare în liniște.

Problema reală e următoarea: sub pretextul c-a existat un grup violent, au fost agresați oameni care chiar nu reprezentau un pericol.

Majoritatea protestatarilor nu erau violenți, dar mulți dintre ei au fost tratați ca și cum ar fi fost. Asta e problema, de fapt, nu că s-a intervenit pentru a opri violențele.

În continuare, filmulețele promise, care arată cât se poate de clar exemple de oameni agresați de către cei care ar fi trebuit să se afle acolo pentru a-i apăra.

1. Un bărbat ridică mâinile sus în momentul în care se apropie jandarmul către el. Jandarmul îi dă cu bastonul peste cap, deși omul este cu mâinile sus, nereprezentând niciun pericol. Ca să fie sigur, jandarmul îi mai aplică un baston în coaste când acesta se află la pământ.
https://www.facebook.com/tasente.vasile.376/videos/140582386864806/
https://www.facebook.com/Vis3z/videos/1660995420692917/

2. Un bărbat merge pe stradă ținând mâinile în sus. Un jandarm trece pe lângă el și îi dă cu bastonul în față.
https://streamable.com/tlzag

3. Un bărbat stă cu spatele la jandarmi. Un jandarm vine din spate și îi dă un pumn în ceafă.
https://www.facebook.com/nicolaemogos/videos/1982029641818641/

4. Un jurnalist HotNews filmează evenimentele. Un bărbat care îi coordona pe jandarmi, cu îmbrăcăminte distinctivă, albă, se apropie de el și îi sparge telefonul.
https://www.youtube.com/watch?v=Yc3ujuJcyis
https://streamable.com/90huq

5. Același bărbat în alb, Colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, îl înjură pe un bărbat care îl întreabă de ce se comportă așa. Răspunsul său: „Mi-ai omorât jandarmi acolo, mi-ai omorât oameni, de-aia. P*zda mă-tii de nerorocit”.
Fiind greșit informat că ar fi fost omorâți niște jandarmi, Colonelul ar fi decis să se răzbune pe cine pune mâna.
https://www.youtube.com/watch?v=Ox3Y8mBDm08#t=6m57

6. Turiști israelieni scoși dintr-un taxi și bătuți, împreună cu șoferul. Șoferul s-a ales cu o mână ruptă, iar turiștii cu vânătăi pe spate.
https://www.facebook.com/Clubultaximetristilor/videos/951806465006517/
https://www.youtube.com/watch?v=-qrybq8hA6w

(„Justificarea” oficială aici era că protestatarii violenți fugeau cu taxiurile așa că trebuiau opriți și verificați. Problema e că n-au fost verificați, ci bătuți din start).

7. Momentul în care o grenadă lacrimogenă se declanșează în mijlocul mulțimii. Se vede foarte clar că oamenii din jur erau pașnici și nu făceau absolut nimic violent.
https://www.facebook.com/birjoveanu.romelalexandru/videos/1884669261571650/

8. Un bărbat filmează, moment în care jandarmii îl pun la pământ și îi dau un șut telefonului încât alunecă la câțiva metri depărtare. Pentru că proprietatea privată este un moft.
https://www.facebook.com/raluca.berbecar/posts/2036510609700581

Astea sunt doar câteva exemple, evident că numărul de cazuri similare este mult mai mare. De exemplu, jurnaliștii străini agresați cu siguranță nu erau violenți.

Mulțumim celor care ne încurajează să ne documentăm!

SURSA   Epidemia de Ciumă Roșie

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

3 comentarii

 1. PUIE MSD
  17 august 2018

  Sigur nu era la Moscova aici, cu trupe OMON curatind Piata Rosie de agentii lui Soros?

 2. Sivan
  17 august 2018

  @ PUIE MSD. Nuuu, imaginile sunt din Beijing,piata Tien an Men ????

 3. lola
  17 august 2018

  Vă luară-ț nasu’la purtare și nu mai știț dă stăpân, ‘reaț ai draq să democratiști sorosiști și oiropeni!Vi s-a năzărit că ne judecaț și ne luaț averile?! Voi pă noi băh prăpădiților?!Vă europenizarăț, neisprăviților șî credeț că vă merge așea cu noi ziua potăilor?!!Las’că vă dăm noi dămocrație dă vă iese pă nas!!Cu pulanu’vă dăm de vă săturăm!!!!Marș la muncă, mocofanilor, și faceț bine să vă băgați mințile-n cap vitelor și trimiteț bani că de nu, ne ocupăm noi d’alde voi și ai voștri, n-aveț grije că nu mai pupaț voi multă europă!!Chiar nu știți dragii babei, cu cine aveți de-a face? Personajul ăsta e forever jmekeri românesc dintotdeauna și, î nb ultima vreme, tupeistul de partid comunist și de stat, fost antebelic, fanariot și crecă pân la Decebalus per Scorillo.Adorabil, nu-i așa? Cântat zilnic în manele, în varianta lui mai sărăcuță za cu creastă de găină și beamveu în rate…romanian forever!Vă place?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian