FUNDATIA IOAN BARBUS

Theresa May salută exproprierile fără compensații din Africa de Sud

Republica Africa de Sud a ajuns, după o lungă epopee, să pună în aplicare câteva dintre ideile comuniste cultivate de Congresul Național African (ANC), partidul dominant, aflat la conducerea țării de la alegerile din 1994. Numai că una dintre ele, anume hotărârea luată în parlamentul sud-african de a fi confiscate fermele albilor fără a se oferi compensații, a venit din partea radicalilor din EFF (Economic Freedom Fighters), conduși de fostul șef al tineretului ANC, Julius Malema, personaj cunoscut pentru declarațiile sale extremiste dar și pentru scandalurile de corupție în care a fost implicat. E vorba de o lege comunistă venită pe o filiera mai extremistă decât cea a ANC, care, adoptată, ar produce efecte grave și pe plan intern, și pe plan internațional. Pe plan intern e simplu de intuit – luând pământul de la cei care l-au lucrat și îl lucrează, adică de la fermierii albi, și dându-l “maselor populare”, adică unora care nu l-au lucrat și gestionat, nu poate urma decât criza.

Așa s-a întâmplat în Zimbabwe unde, imediat ce au fost expropriați fermierii albi și împroprietăriți clienții partidului de guvernământ doar pentru că erau negri, a urmat o gravă criză alimentară și de atunci producția de alimente nu a mai revenit niciodată la nivelul din perioada de dinaintea exproprierilor.

În tot lagărul comunist, confiscarea pământurilor și împroprietărirea aiurea a unora care aveau ca singur merit faptul că erau săraci, apoi crearea colectivelor agricole, au dus la o criză alimentară prelungită pe zeci de ani – cât a durat și regimul comunist.

Pe plan intern, în Republica Africa de Sud adoptarea legii de confiscare a fermelor albilor nu poate produce decât criză alimentară și haos economic. Pe plan extern însă, învestirea nebuniei comuniste la rang de lege ar fi trebuit să producă o viguroasă ripostă din partea țărilor occidentale care au relații strânse, politice și economice, cu țara africană.

Numai că…
Aflată într-o vizită de lucru de trei zile în Africa, Theresa May, întrebată de jurnaliștii de la SABC, a reafirmat susținerea pe care guvernul dumneaei o acordă reformei comuniste, câtă vreme acesta este legală și condusă într-o manieră ce urmează rigorile unui proces democratic! De altfel, doamna May făcuse aceasta afirmație și în Parlamentul Africii de Sud, dominat de comuniștii din ANC, după ce fusese asigurată de președintele sud-african Cyril Ramaphosa că legea exproprierii fără compensații nu va duce la prăbușirea economiei și că va fi pusă în aplicare fără probleme. Mai mult, guvernul britanic a promis că va investi în economia Africii de Sud, susțînând administrația actuală a statului care devine din ce in ce mai comunist, care mai este și parte din grupul antiamerican de țări BRICS.

Perspectiva comună sud africană si britanică rămâne între limitele utopiei prosperității viitoarelor ferme epurate de spiritul așa-zisului colonialism alb, în cazul ăsta. Timp în care, din Statele Unite si Australia vin mesaje care dovedesc faptul că masurile abuzive, tipic comuniste, ce își fac loc democratic în agenda regimului din Africa de Sud, nu sunt deloc apreciate în spiritul doamnei May: “Să privim îndeaproape sechestrările, exproprierile și uciderea pe scară largă a fermierilor” a spus presedintele Trump, care l-a însarcinat pe Mike Pompeo să urmăreasca cu atentie ce se întamplă acolo. Ministrul Afacerilor Interne din Australia, a declarat: “Oamenii (n.n. fermierii albi) au nevoie de ajutor din partea unei țări civilizate ca a noastră”.

ACP

SURSE   ILD, sabcnews,  news.com.au, independent

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

4 Comments

 1. Lola
  29 August 2018

  Oamenii își caută salvarea în Australia care îi respinge preferând să ia musulmani în locul lor .Putin îi vrea ca să colonizeze sudul Siberiei cu ei unde vrea să le dea teren gratis și ajutoare pentru întemeierea de ferme.Oanda nici nu vrea să audă de ei.Sunt deplorabili,ca noi toți.Intolerabil de plictisitori cum ar spune suedezii.Ce mă miră,însă,este modul în care presa de dreapta se referă la neomarxiști ca la niște “proști”.În primul rând vreau să reamintesc rezultatele unui studiu obscur dar relevant care spunea că populația penitenciară are un i.q. superior populației generale iar aici se refereau exclusiv la criminalii de drept comun, foarte apropiați ca structură, comuniștilorde azi gen “antifa”,blm, psd samd organizații care au ca scop obținerea puterii pentru impunitate și facilitarea furtului.Crima a vizat întotdeauna politicul, mulți dintre exponenții ei jucănd în amândouă echipele.Ei nu sunt proști ci doar se folosesc de marele procent de proști votanți ca să acceadă la plăcintă.Comunismul nu e progresiv după cum nici antifa nu e ce spune ci tocmai contrariul.Comuniștii”dau de lucru”la toată lumea adică aruncă escavatorul și folosesc oameni cu lopeți în schimb după care se plâng de ei că nu lucrează destul de repede.Am trăit asta.Cât despre Africa și restul,pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești.De asta eurocomuniștii aruncă cu ajutoare în toate părțile, ca destinatarii lor să distrugă societatea occidentală pregătind-o spre a fi încălecată de ei devinitiv.

 2. Alin Savu
  29 August 2018

  Pentru Lola: de ce nu îi iei tu acasă pe pușcăriași și musulmani ca să faceți voi, împreună, o exemplara cooperativă umanisto-comunistă?!

 3. Cristi
  29 August 2018

  @Alin Savu – mi-e teama ca nu ai inteles ce vrea sa spuna Lola. Mie imi da senzatia ca sunteti de aceiasi parte a baricadei. ????

 4. Lola
  29 August 2018

  alina dragă, nu te mai forța.Sunt oameni pe aici care au suficientă răbdare să citească mai mult de trei rânduri,știi,noi ăștia cărora ne place să putem spune lucrurilor pe nume citim nițel mai mult decăt cei care vor să ne discrediteze,mai mult decăt un tweet sau un like.Intervențiile tale de trei rânduri sunt deja mult prea lesne de recunoscut iar celelalte,mai lungi,prea arde și lipsite de idei și informații.Stânga n-a strălucit niciodată de inteligență ci doar de emuli sau,pe românește,de țucălari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi