FUNDATIA IOAN BARBUS

Atentat terorist la Boston (3)

Continuare din: Partea 1 | Partea 2

Este ora 8:45 PM pe fusul orar de est al Americii de Nord. După un asediu de o oră, al doilea suspect a fost capturat de poliție într-o suburbie din Boston.

Djohar Țarnaev este în viață. Revenim.

The Boston Globe

Se pare că poliția a primit un pont de la un locuitor al suburbiei Watertown, care a informat că cineva se ascunde în barca sa aflată pe o remorcă parcată în fața garajului. A urmat o perioadă de aproximativ o oră – o oră și jumătate de poziționare tactică, manevre de intimidare, focuri de armă, negocieri, și în final capturarea fugitivului.

jokar-custody

În timpul zilei poliția a percheziționat camera lui Djohar din campusul studențesc al Universității Dartmouth (unde suspectul era înrolat). Apoi poliția a făcut o razie într-o zonă din apropiere – zona de blocuri din New Bedford – și a arestat trei persoane suspectate de legături cu teroristul cecen.

Report- 3 arrested in New Bedford in connection to bombing suspe - ABC6 - Providence, RI and New Bedford, MA News, Weather

Anunț FBI din 19 aprilie

Probabil că „guvernul străin” la care se face referință este cel rus. Tamerlan Țarnaev a fost plecat în Rusia în primele șase luni ale anului 2012.

FBI a constatat că la începutul anului 2011 a fost contactat de un guvern străin, pentru a furniza informații despre Tamerlan Țarnaev. Cererea a afirmat că se baza pe informații conform cărora Țarnaev era un adept și un credincios convins al islamului radical. Se afirma că Țarnaev se schimbase drastic din 2010 și că se pregătea să părăsească Statele Unite pentru a călători într-o regiune din acea țară, pentru a se alătura unor grupuri ilegale nespecificate.

Ca urmare a acestei cereri, FBI a verificat bazele de date guvernamentale și alte surse de informații, cum ar fi comunicații telefonice, uzajul siturilor web asociate cu promovarea de activități radicale, asocierea cu alte persoane de interes, călătoriile din trecut, precum și trecutul educațional. De asemenea, FBI i-a intervievat pe Tamerlan Țarnaev și membrii de familie. FBI nu a determinat că există semne de actitivate teroristă, internă sau externă, și aceste rezultate au fost înaintate acelui guvern străin în vara anului 2011. FBI a solicitat, dar nu a primit, informații suplimentare sau mai specifice din partea guvernului străin.

Aviz de presă al FBI

Și o depeșă Reuters din 20 aprilie:

Russia a contactat FBI la începutul anului 2011 pentru a-l investiga pe suspectul terorist Tamerlan Țarnaev, datorită preocupării legate de atașamentul său față de islamul radical și al planurilor sale de a călători în Rusia, pentru a se alătura unor grupuri ilegale, au declarat sâmbătă surse din comunitatea forțelor de ordine.

FSB, sau serviciul federal rus de securitate, a înaintat această cerere de verificare a lui Țarnaev pentru a suplementa propria investigație, a declarat o sursă din guvernul american.

Rușii nu au alertat FBI în legătură un complot în SUA, sau altă amenințare la adresa intereselor americane, a declarat o sursă din cadrul aparatului de siguranță natională, care a cerut să-i fie păstrată anonimitatea.

Faptul că nu a existat un avertisment în avans despre un atac asupra SUA ar putea să ferească administrația Obama, agențiile de spionaj și cele de aplicare a legii de criticismul că nu au prevăzut pericolul din partea fraților Țarnaev.

. . .

Deputatul Republican Dana Rohrabacher a declarat că Țarnaev ar fi putut fi antrenat în străinătate de „elemente radicale”.

„Cei doi tineri implicați direct în acest atac terorist au fost ceceni și au fost în mod evident influențați de islamul radical. Se prea poate ca unul dintre ei să fi fost antrenat în folosirea de arme teroriste, de elemente radicale străine.”, a afirmat Rohrabacher, membru al Comitetului pentru Relații Externe al camerei reprezentanților.

„Legătura cecenă ne sugerează că ar trebui să colaborăm mai strâns cu Rusia și alte națiuni care suferă de pe urma aceluiași gen de masacru care s-a petrecut la Boston”, a spus el.

Președintele rus Vladimir Putin nu a făcut declarații în legătură cu identitatea celor doi supecți, care s-au strămutat în SUA în urmă cu mai bine de zece ani, după ce au trăit o perioadă scurtă în regiunea volatilă din sud, Dagestan.

Vineri, cu ocazia unei convorbiri telefonice, Putin și Obama au discutat despre cooperarea în domeniul contraterorismului, căzând de acord că ambele părți văd această ocazie ca una ce ar putea îmbunătăți relațiile tensionate dintre țările lor.

Russia sought FBI’s help in 2011 to probe Boston suspect

Paragraful care speculează în legătură cu „ferirea de critici” a administrației Obama și a aparatului de siguranță națională e de fapt modalitatea în care Reuters declară că aceasta e concluzia corectă la care trebuie să ajungă cititorul. O mică propagandă pro-Obama. Firul logic firesc e pe dos, dar Reuters înceacă să îl inhibe. FBI și aparatul de siguranță națională sunt blamabile, deoarece însăși cererea de verificare din partea FSB constituie un indiciu solid, care apoi a fost întărit de deplasarea ulterioară, pentru o bună perioadă de timp, într-o zonă unde activează organizații islamice teroriste. Tamerlan Țarnaev ar fi trebuit să intre în vizorul federal imediat după întoarcerea din Rusia.

Circumstanțele morții lui Tamerlan Țarnaev

Se pare că a fost ucis accidental de propriul său frate:

tsarnaev-death

Relatare din Washington Post:

Următoarele descrieri au fost furnizate de mai mulți oficiali ai forțelor de ordine, implicați în vânătoarea suspecților sau în cercetările asupra celor două explozii. Unii au fost de acord să facă declarații numai în condiții de anonimitate, întrucât investigația este în desfășurare.

Joi noaptea, imediat după ora 22:30, cei doi suspecți s-au îndreptat către o mașină de poliție parcată în dreptul Institutului de Tehnologie Massachusetts (MIT), unde Sean Collier, un ofițer de securitate al campusului universitar în vârstă de 26 ani, se apropia de sfârșitul turei sale de lucru, de la ora 15 la 23.

O cameră video de supraveghere i-a înregistrat pe cei doi suspecți apropiindu-se de mașină și vorbind cu ofițerul. În mod abrupt, unul dintre cei doi bărbați a scos o armă și l-a împușcat pe Collier de mai multe ori, o dată și în cap. Unii reprezentanți ai forțelor de ordine cred că a fost o tentativă de a provoca o confruntare mai largă cu poliția.

“Ei aveau de gând să provoace ceva”, a declarat un oficial.

Collier a fost găsit în mașina sa de alți polițiști care l-au transportat la spital, unde a fost constatat decesul. Frații Țarnaev se deplasau deja în altă direcție.

La ora 22:39, la câteva intersecții distanță de mașina unde Collier sângera, perechea a stopat un autoturism Mercedes de tip SUV. Au confiscat mașina și au șofat prin Cambridge până în Watertown, o suburbie din apropiere cu 30 mii de locuitori, unde au început să caute un bancomat.

“I-au spus șoferului acelui Mercedes că ei sunt atentatorii”, a declarat un oficial familiar cu declarațiile făcute de proprietarul autoturismului.

Cei doi Țarnaev s-au perindat pe la trei bancomate și au obținut 800 dolari de unul dintre ele, folosing cartela bancară a proprietarului mașinii confiscate. O cameră video de supraveghere a înregistrat imagini ale unui bărbat asemănător cu Djohar Țarnaev, îmbrăcat într-o jachetă cenușie cu glugă.

Nereușind să extragă bani de la alte bancomate, suspecții l-au debarcat pe proprietarul mașinii la o benzinărie.

“Individul a fost norocos că l-au lăsat să plece”, a spus David Procopio, purtător de cuvânt al poliției de stat din Massachusetts.

Poliția a răspuns la răpirea Mercedesului imediat după miezul nopții și a început urmărirea. SUV-ul gonea pe străzile aproape pustii din Watertown, urmărit de aproape o duzină de mașini de poliție. Ofițerii de poliție au fost nevoiți să se ferească de explozibile artizanale aruncate din Mercedesul în viteză.

La ora 00:50, SUV-ul s-a oprit într-o zonă rezidențială din Watertown. Frații au deschis focul, declanșând o bătălie care a fost urmărită de locatarii din zonă, privind la ferestre. Unul dintre ei, Andrew Kitzenberg de 29 ani, a spus ca i-a văzut pe cei doi bărbați angajați într-o “lupta de durată cu arme de foc“ împotriva poliției. Richard J. Donohue, în vârstă de 33 ani și înrolat de trei ani în forța de poliție a transportului public, a fost împușcat și grav rănit în timpul confruntării.

După ce au fost trase mai mult de 200 cartușe de o parte și de alta timp de mai multe minute, unii polițiști au rămas fără muniție și s-au îndreptat în viteză, cu mașina lor de poliție, către poziția celor doi frați. Vehiculul a fost scos din acțiune de focul de armă al celor din Mercedes. Kitzenberg a afirmat că l-a văzut pe un suspect aruncând spre linia de poliție un obiect metalic – posibil să fi fost un explozibil confecționat dintr-un vas sub presiune, similar cu bomba folosită în timpul maratonului. Proiectilul s-a rostogolit câțiva metri și apoi a explodat fără urmări.

Tamerlan Țarnaev, acum ieșit din Mercedes, a încercat să arunce un explozibil artizanal către poliție, dar proiectilul i-a explodat în mână. În timp ce Tamerlan trăgea cu un pistol pe care îl ținea în cealaltă mână, poliția a încercat să îl imobilizeze pe boxerul de 90 kilograme.

Djohar Țarnaev, probabil încercând să își ajute fratele, a încercat să îi calce pe polițiști cu Mercedesul. Însă polițiștii s-au ferit din calea mașinii, iar Djohar a trecut peste fratele său și l-a târât de-a lungul străzii, după care a accelerat fiind urmărit de mașinile poliției.

Polițiștii au găsit Mercedesul abandonat și au izolat imediat acea zonă din Watertown, iar apoi au demarat căutarea pe jos a suspectului. Ulterior poliția a anunțat că nu avea la dispoziție suficiente forțe de ordine pentru a stabili un perimetru etanș, iar suspectul, care probabil fusese rănit, a reușit să scape.

Tamerlan Țarnaev a fost dus la spital, unde a fost declarat mort la sosire. Oficialii spitalului au afirmat că el avea mai multe răni de glonț și că suferise și alte răni, probabil datorită unei explozii.

How string of events involving Tsarnaev brothers unfolded

Djohar Țarnaev conștient, răspunde în scris la întrebările anchetatorilor

Teroristul supraviețuitor este spitalizat în stare gravă la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston. Politico raportează că duminică seara rănitul a început să răspundă în scris la întrebările anchetatorilor federali. ABC News a anunțat de asemenea că Djohar Țarnaev răspunde sporadic la întrebări despre alți complici posibili și despre existența altor explozibile în afara celor descoperite până în prezent.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

44 Comments

 1. Cine-ar fi crezut?
  La fel ca si Obama, Biden, Feinstein si Schumer, bietul musulman pacifist Dhjokhar Tsarnaev este in favoarea inaspririi legilor impotriva armelor de foc:

  http://www.sondrakistan.com/wp….._tweet.jpg
  (please embed)

 2. Riddick
  20 April 2013

  Faptele lor nu servesc cauza cecenă, pe care pretindeau că o susţin. Pare un false-flag cu origine Rusia (unde cică fratele mai mare a fost recent – în Cecenia, probabil).

 3. Bogdan Calehari
  20 April 2013

  @ 2 Riddick

  „Faptele lor nu servesc cauza cecenă, pe care pretindeau că o susţin.” – M-ai facut curios cu fraza asta; spun asta deoarece n-am intalnit nicaieri vreo declaratie a celor doi, sau macar a unuia dintre ei, cum ca au sacrificat vieti si si-au sacrificat viata pentru „cauza cecena”, si nici vreo afirmatie prin care sa „pretinda”, barem, ca sustin aceasta cauza. Daca ai vreo astfel de dovada ar fi super, pentru ca ar schimba mult modul in care trebuie privit atentatul. Adica, oamenii nu au varsat sange pentru cauza sfanta a Islamului, in lupta contra adeptilor lui Satan, ci pentru obtinerea independentei tarii lor; ceea ce e cu totul altceva.

 4. Riddick
  20 April 2013

  Au apărut pe net informaţii despre ei, că ar fi făcut declaraţii pro-independenţa Ceceniei, în timp, mai dinainte de maraton. Dar ceea ce au făcut dă apă la moară propagandei ruseşti, cum că cei care vor independenţa Ceceniei sunt terorişti (din punctul meu de vedere, cât timp atacă doar obiective ruseşti şi victimele sunt militari ruşi, nu sunt terorişti).

 5. adib
  20 April 2013

  @ 3 Bogdan Calehari

  Nu inteleg, pentru cauza cecena poti sa omori deliberat spectatori la o intrecere sportiva ?

 6. DanCanada
  20 April 2013

  Nu stiu, dar mi se pare ca Tsarnaev-ii sint doar tapi ispasitori. Sa inchizi ditamai Boston-ul si sa vinezi cu 10mii de trooper-i un pusti „pothead”? Si dupa un show de o zi, amaritul asta sa fie luat in aplauzele publicului fericit ca „teroristii periculosi” au fost anihilati/prinsi.
  Uitati-va la moaca lui Djohar, e un student american normal: petreceri, gagici, ceva scoala, oleaca de iarba din cind in cind…
  Cred ca au existat niste legaturi saudite care au fost conveniently covered cu astia doi.

 7. Anca Cernea
  20 April 2013

  Nu știm dacă autorii atentatului nu au fost cumva inspirați – conștient sau inconștient – de către serviciile secrete ruse sau dacă fapta lor fost rezultatul deciziei autonome a unor oameni destul de tineri și, probabil, dezorientați în complexitatea lumii, dar efectul este evident. Acesta servește doar intereselor Rusiei și la nimic altceva. Dacă aplicăm vechea maximă romană, căutați-l pe acela care are ceva de câștigat, numai Rusia are. Desigur, aceasta nu dovedește că ea este vinovată în mod direct, pentru că avem multe exemple în istorie, de acte iraționale întreprinse de diferite persoane. Din punct de vedere cecen, eu așa văd – este o mișcare absolut ilogică. Atacul asupra Statelor Unite executat de doi tineri ceceni poate aduce doar pierderi cauzei cecene. Fără îndoială Rusia va profita. (…) Propaganda rusă a fost foarte puternic confirmată.

  fragment din interviul acordat astăzi de Dr. Przemysław Żurawski vel Grajewski, expert polonez în relații internaționale, portalului niezalezna.pl

 8. Bogdan Calehari
  20 April 2013

  @4 Riddick
  Si de unde au aparut „informatiile” alea pe internet cum „ca ar fi facut declaratii”? Stalin avea o vorba: „Dupa cum se stie”; asa ca eu m-am lamurit acum! „DUPA CUM SE STIE Tamerlan si DhjoKhar erau niste luptatori fanatici pentru cauza Ceceniei” – cine are de castigat de aici si al cui joc il facem cand sustinem si noi chestia, asta fara sa fi vazut o singura, repet – o singura – proba, nu mai este nevoie, cred, s-o spun.

  @5 Adib
  Daca imi citesti comentariu catre Riddick, si-l citesti si pe cel al lui Anca Cernea, iti vei da seama ce am vrut sa spun la @3, si vei avea si raspunsul la intrebarea ta.

 9. Riddick
  20 April 2013

  NBC NEWS: ”Chechen insurgents deny any link to marathon bombing”

  Anzor Tsarnaev: I am supporter of Kadyrov. My sons did not tell anything about Chechnya’s independence

  http://riddick2.blogspot.ro/20…..nk-to.html

 10. amanda13
  20 April 2013

  @ 7 Anca Cernea – de cand am aflat ca cei doi erau ceceni, nu reusesc sa pun lucrurile cap la cap. Oamenii astia vin dintr-o regiune in care rusii ii omoara ca pe soareci, ei sunt printre cei care au reusit sa scape. Nu are nicio logica gestul lor. In plus, intr-adevar, Rusia a fost criticata de atatea ori pentru modul in care gestioneaza situatia acolo, cel mai recent semnal a fost includerea unor personaje din regiune pe lista Magnitsky. Relatiile ruso-americane nu erau dintre cele mai roz, dar iata ca acum se deschide un nou coridor de discutii fiindca, nu-i asa, Putin sare in ajutor ca un adevarat Sman. Nu stiu, ceva nu se leaga in toata povestea asta.

 11. Riddick
  20 April 2013

  Bogdan Calehari, o spun clar (deşi trebuia să se fi dedus din ce am scris) : fapta serveşte cauza Rusiei. Nu susţinem „şi noi” (adică eu) că erau luptători ceceni, ci altceva (idioţi, islamişti, plătiţi, şi/sau căzuţi ca musca-n lapte la o înscenare).

  O paralelă (deşi cam nepotrivită) – partizanii şi cetnicii din Iugoslavia luptau contra ocupantului german, dar aveau agende diferite.

 12. Bogdan Calehari
  20 April 2013

  @ Dan Canada

  Nu Dane, cei doi frati nu sunt „tapi ispasitori”! Sunt TE – RO – RISTI ! Si, printr-o pura intamplare ( a nu se interpreta – sunt ironic), numai si numai dintr-o intamplare, sunt si MU – SUL – MANI! Adica, TERORISTI MUSULMANI ! Vad si eu „lectia” care a inceput a fi predata – studenti normali, sportivi, cap de familie, oameni ca noi (un joint, o bere) ingerasi nevinovati, independenta Ceceniei, etc. etc. Si nu mai vorbim, nu-i asa?, despre ISLAM, JIHAD, CORAN, IMAM si SATAN, si nici de CAINII NECREDINCIOSI carora, orice bun musulman, trebuie sa le dea peste bot.
  Tamerlam, a trecut printr-un soc in viata ( aflu dintr-un articol pe un blog strain), „nu i s-a dat premiul pentru cel mai bun boxer al turneului”, asa ca, logic, s-a apucat sa faca bombe si sa arunce in aer! Asta, pentru ca era discriminat in America! Ca polonezi, romani, chinezi, mexicani, canadieni, indienii, papuasi etc. pierd turnee de box, examene la scoala, sau gagica si, ca reactie, se duc la o bere, se antreneaza mai mult, sau isi gasesc alta, si NU ARUNCA/SAU SE ARUNCA IN AER, nu mai spune nimeni.

 13. Anca Cernea
  20 April 2013

  Mânați de zel pentru independența Ceceniei de Rusia, doi ceceni au adus Rusiei servicii imense, lovind puternic în Cecenia și în America. Cu ocazia asta, Putin și Obama s-au iubit și mai mult, și-au dat telefoane și mesaje secrete. Așa precum Putin și Tusk s-au îmbrățișat după Smolensk.
  Pe deasupra, cum bine subliniază Dan, avem și o urmărire ca în filme, cu tot Bostonul încuiat în case, cu obloanele trase, așa că nu sunt mulți martori, fratele mai mare iese mort, iar celălalt e prins viu, dar, ce să vezi, e mic și nu știe nimic.
  Cetățeanul saudit e expulzat, deși nu are treabă cu atentatul, deși a fost interogat în legătură cu atentatul, deși nu ca suspect, ci ca martor, deși i s-a făcut și perchiziție la domiciliu, deși ministrul saudit i-a făcut scandal lui Obama, deși Obama i-a pupat papucii regelui saudit.
  Sunt multe chestii care nu se leagă.

 14. Bogdan Calehari
  20 April 2013

  @11.

  Spuneam ieri intr-un comentariu, ca exista posibilitatea ca serviciile rusesti sa-si fi informat din timp omologii americani asupra potentialului pericol pe care-l reprezinta Tamerlan. In seara asta, de pe site-ul lui Le Figaro, aflu ca FBI a fost informat de catre ” o tara straina” inca din 2011 asupra islamistului radical Tamerlan Tsarnaev! Prin urmare, rusii sunt acoperiti din punctul asta de vedere; si-au facut datoria.
  Si mie imi place sa „brodez ” pe tema: cei doi niste papusi manipulate de FSB; si am si facut-o, asa ca scenariu, intr-un alt comentariu. Dar, n-am sa bag mana in foc si n-am sa sustin chestia asta „pana-n panzele albe” pt. ca asa imi convine mie. Exista posibilitatea, demna de luat in seama, ca cei doi sa fie niste adepti ai islamului radical, membri ai „Retelei Internet” si nu Al Qaeda, care s-au radicalizat si au invatat sa faca bombe pe internet, fara sa fie membri, anterior, ai vreunei grupari, sau sa fie manipulati de cine stie ce servicii.
  Si atunci este vorba despre alti vinovati si nu de rusi. Cand in marea majoritate a moscheilor din lumea occidentala ( ca sa nu mai zic nimic de alea din cea musulmana) se predica de ensepe ori pe saptamana, de atata amar de ani, ca una dintre cele mai importante indatoriri ale unui bun musulman este „sa se sacrifice in jihad”, cand aliata Statelor Unite – Arabia Saudita – cheltuieste anual sume colosale pentru a lupta cu ajutorul propagandei, si nu numai, contra civilizatiei occidentale ( si ma opresc aici cu argumentatia), mie imi este greu sa-i etichetez automat pe cei doi TERORISTI MUSULMANI ca fiind manipulati de rusi.
  Si nu o sa le spun nici idioti, pentru ca, daca „idioti” ca ei ajung ( cazul Spaniei) ca prin teroare sa-si impuna guvernul pe care-l doresc si sa-si rezolve astfel revendicarile, sau sa-i faca pe occidentali sa le plateasca „taxa de protectie”, atunci idiotii nu sunt ei – idiotii trebuiesc cautati in alta parte.

 15. Corneliu
  20 April 2013

  @ 5 adib
  Au facut si lucruri mult mai grele. Dar aceasta in mod evident nu au facut-o pentru cauza cecena (ce legatura ar avea, caci pentru asta era mai util sa arunce in aer un teartu rus cu spectatori cu tot), ci pentru cauza Unicei Paci Mondiale posibile…. Mai documenteaza-te.

 16. Bogdan Calehari
  20 April 2013

  @10. amanda 13

  Gestul lor este la fel de logic ca „gesturile” cercetatorilor stiintifici, arhitectilor, asistentilor universitari, inginerilor, profesorilor, doctorilor…musulmani, care au ales sa se arunce in aer sau sa-si dea viata in oricare alt mod, in numele si pentru propasirea islamului, in jihadul dus contra necredinciosilor.

 17. Fratele mai mare, cel impuscat mai devreme, are cont pe facebook in care isi declara iubirea pentru jihad. Nevasta-sa, o americanca, se convertise la islam inainte de mariaj. Avea si un copil cu ea. Nu ca i-a pasat de amandoi inainte de a porni la atac in sprijinul „cauzei cecene”. Pe de alta parte, amintiti-va de Beslan. Atunci cand iei prizonieri copii de gradinita, descalifici cam orice cauza.
  Nu stiu cat au de-a face „cauza cecena” sau masinatiunile Rusiei cu evenimentele din Boston. Asa ceva – ce au facut cei doi – nu se face. Si chiar daca au avut in minte „cauza cecena”, tot nu are sens atacarea celor care au sprijinit-o (americanii), iar justificarea ideologica a actiunii lor tot pe Coran se bazeaza. Eu cred ca avem de-a face cu terorism islamic pur si simplu.

 18. Anca Cernea
  20 April 2013

  Doar că și la Beslan se pare că își băgase FSB coada:

  „The identities of the terrorists prove 100% the participation of the FSB in the seizure of the school in Beslan”

  Litvinenko on Beslan
  Chechenpress, London

 19. Bogdan Calehari
  20 April 2013

  @17uMnumzane Angibonanga

  Sunt de acord cu comentariul tau; este, asa cum spui, terorism islamic 100%; insa si Anca are dreptate cand atrage atentia ca la Beslan si-a bagat dracu’ coada, adica FSB-ul; cine a studiat un pic ce s-a intamplat la Beslan, n-o va contrazice.
  Oricum, cel care are curiozitatea sa urmareasca lista atentatelor teroriste ( si a tentativelor dejucate de catre serviciile de informatii), care au avut loc in ultimii ani in tarile occidentale, va ramane surprins sa constate ca teroristii sunt, in proportie covarsitoare, cetateni ai acestor tari! Unii dintre ei, din ce in ce mai multi, chiar fosti crestini convertiti la islam! Cu un masochism demn de o cauza mai buna, Occidentul ii creste si ii cultiva; as putea spune ca le asigura toate conditiile. Nu mai actioneaza demult contra lor, ci se multimeste doar, sa reactioneze. Ca sa fiu mai clar – face curat dupa ei!
  In ultimul caz, cel de la Boston, FBI-ul si CIA -ul, total minate de ideologia obamista, nu au actionat contra lui Tamerlan Tsarnaev, desi fusera puse in garda din timp asupra lui; era, doar, un onorabil cetatean american! Acum, numara mortii, ranitii, si ii dau posibilitatea lui Obama sa se laude cu actiunile prompte si eroice ale fortelor de ordine! Si americanii de rand sunt multumiti: raufacatorii au fost eliminati si ei pot aplauda fericiti, si plini inca de adrenalina, interventia „sherifului”. Asta pana cand, un alt vecin de-al lor, un alt musulman onorabil dar radicalizat, ii va arunca din nou in aer. Si manifestarile de bucurie vor fi din ce in ce mai dese! Pana cand?

 20. DanCanada
  20 April 2013

  Normal ca e terorism islamic, dar cred ca mastermind-ul nu e nici Tamerlan nici fra’-su care a scapat. Astia-s cel mult soldatei care au zis din prostie DA la ceva ce li s-a parut cool pe moment. Seful si banii vin din alta parte. Sint surprins ca nu se cauta mai departe seful/sefii cu insistenta de Vineri. Toti au lasat-o moarta si discuta ca blegii daca sa fie judecat ca un „criminal” sau ca un „combatant de razboi”.

 21. Anca Cernea
  20 April 2013

  @19 Dan, înțeleg că și ăsta mic e rănit. Se știe care e starea? Poate că și el va da colțul. Sau poate va fi suferit brain injuries, din acelea ireversibile, și nu mai aflăm nimic interesant de la el.

 22. emil borcean
  20 April 2013

  Actualizare la articol: anunțul FBI din 19 aprilie.

 23. Pana cand? Pana cand cineva cu influenta (ma feresc sa spun „poporul”) pune degetul pe rana si spune adevarul: nu sunt rasa, etnicitatea, culoarea cele care il produc pe terorist, este religia lor asa cum a fost expusa in Quran si Hadith. Ca sa fac un exercitiu de imaginatie, ia aceiasi doi ceceni si converteste-i la budism. Nu spun crestinism ca sa nu se creada ca sunt partinitor. Ma indoiesc profund ca acei doi ceceni budisti ar mai fi lasat bombe la maratoane.
  Hai sa ne uitam la singura tara cu majoritate musulmana care are o cultura ceva mai compatibia cu cea europeana: Turcia. Ea a devenit astfel dupa ce Tatucu’ Turcilor (Ataturk) i-a convertit cu forta la secularism, iar asta se petrecea imediat dupa Primul Razboi Mondial, in plin dezastru al Imperiului Otoman si intr-o perioada in care Europa mai credea inca in forta ei civilizatoare bazata pe valori iudeo-crestine. Pe Ataturk l-a favorizat si conjunctura. Nici una dintre conditiile de atunci (chiar daca am simplificat foarte mult) nu pare a mai exista acum. Europa isi neaga propriile baze, iar dezastrul e mai aproape de casa decat de lumea islamica, impartita in tari care n-au cunscut de vreo 900 de ani nimic altceva decat dezastru si altele care se scalda in opulenta artificiala a petro-dolarilor.
  Exista, cred eu, doar doua metode de a dispune de pericolul terorist islamic. Prima e bazata pe politica lui McArthur fata de Japonia: ocupa-i, scrie-le constitutia si impune-o cu forta timp de vreo treizeci de ani, pana apar noi generatii cu alt tip de gandire. A doua, idisolubil legata de prima, da-le un nou Quran, expurgat pe ici, pe colo, prin pasajele esentiale. Acelasi McArthur al Arabiei poate convoca – dupa modelul lui Constantin cel Mare – un sinod universal al imamilor, invatatilor, muezinilor etc si le poate indica cu sabia ca anumite paragrafe din Quran sunt necanonice si merita coafate. Cartea ar deveni si mult mai subtire, mai usor e invatat pe de rost de catre amatori. Ma opresc aici cu scrierea de povestiri fantastice.
  Idea e, insa, ca in contextul si cu metodele actuale nu prea mai ai cu cine sa opui o rezistenta serioasa Islamului. Uitati-va ce se petrece in Egipt, Irak si Afghanistan cand democratia si ocupatia se aplica fara dezideologizare. Caprele isi vor alege ca sef un tap, nu un inorog. Si vor apare chiar si mai multi teroristi, pe baza resentimentului acumulat si a ideoogiei care, acum, circula liber. Sunt, totusi, optimist. Regele islamic e mult prea gol pentru ca, in final, pana si stanga sa nu o realizeze. Iar despre brosurica lor, Quran-ul, Michel Houellebeq i-a calificat deja calitatile literare: ” Quand on lit le Coran on est effondré… effondré! …. „

 24. Corneliu
  20 April 2013

  Cititi aici informatia si analiza din Debka. Pare ceva nou, totusi nu surprinzator.

  The conclusion reached by DEBKAfile’s counterterrorism and intelligence sources is that the brothers were double agents, hired by US and Saudi intelligence to penetrate the Wahhabi jihadist networks which, helped by Saudi financial institutions, had spread across the restive Russian Caucasian.
  Instead, the two former Chechens betrayed their mission and went secretly over to the radical Islamist networks.

  http://www.debka.com/article/2…..error-trap

 25. crisuadi
  20 April 2013

  Cu cat citesti mai multe „stiri” si „news” venite pe aceasta tema , cu atat te indepartezi mai mult de adevar pe care nu-l detin eu , dar pe care-l intuiesc cu usurinta : Baietii sunt teroristi musulmani care au comis un act de terorism in nota obisnuita , cu morti si raniti . De ce va lasati purtati de discutii colaterale despre cecenia sau despre orice altceva decat atentatul in sine , despre victime nici un cuvant de compasiune , etc . Pai , AP da directive de evitare a unor cuvinte in reportajele lor . „illegal immigrant” vor fi de nefolosit de acum incolo. Si ne miram ca discutam despre Cecenia si libertatea ei sau depre Rusia ….
  http://www.realclearpolitics.c…..17867.html

 26. Anca Cernea
  20 April 2013

  scria azi pe un blog un polonez reacționar…

  Acreditarea FSB-ului ca un aliat important al țărilor NATO, precum și accesul la zona de luare a deciziilor în materie de securitate în lume – este un motiv suficient pentru asumarea riscului unui atentat. Pentru o țară care de zeci de ani sprijină toate formele de terorism și îl folosește împotriva propriilor cetățeni, o astfel de realizare este foarte valoroasă. Cu atât mai mult în realitatea actuală a SUA, având în vedere slăbiciunea administrației Obama, dezordinea din NATO și în condițiile „reset” -ului politic, probabilitatea ca inspirația rusească să fie dezvăluită pare mică. Este demn de remarcat faptul că inspirația nu înseamnă participarea directă a unor oameni din serviciile ruse. Mai mult, astfel de legături nu trebuie să fie puse în evidență de analiza relațiilor întreținute de atentatori. Nici chiar ei înșiși nu trebuie neapărat să știe cine, de fapt, le-a comandat atacul. Dacă se dovedește că sunt „extremiștii islamici”, aceasta nu face decât să confirme că FSB și-a făcut bine treaba.

 27. Corneliu
  20 April 2013

  Crisuadi, vrei sa nu analizam cauzele atacului?

 28. DanCanada
  20 April 2013

  @Anca #21:

  „During an interview Sunday with ABC’s This Week, Boston Mayor Tom Menino said authorities may never be able to question the suspect.
  Menino said Tsarnaev, 19, is in „very serious” condition, „and we don’t know if we’ll ever be able to question the individual.”

  E clar, Boston = Bengazi 2 ????

 29. emil borcean
  20 April 2013

  Not so fast… check out the latest update.

 30. Anca Cernea
  20 April 2013

  Vocea Rusiei insistă în toate limbile pământului că FBI cercetează posibile legături între Tamerlan Țarnaev și Dokku Umarov.
  Dokku Umarov este un lider cecen care a cârmit-o oficial spre islamismul terorist și wahabist, proclamându-se emir, declarând jihadul, și asumându-și o serie întreagă de atentate.
  Dar liderii ceceni prooccidentali susțin că Umarov lucrează pt serviciile rusești, producând o importantă diviziune în rândul mișcării pentru independența Ceceniei de Rusia, încercând să devieze această mișcare spre jihadism și permițând propagandei FR să o prezinte drept „teroristă islamistă” în întregimea ei.
  Citiți despre asta pe Frontpagemag.com: The Russia-Al-Qaeda Axis, by Jamie Glazov
  Și un portret mai amănunțit al lui Umarov pe CRIA.

 31. Vlad M.
  20 April 2013

  Zakayev sustine un punct de vedere care ar fi placut oricarui apologet al Islamului: Islamul este fara pata, a fost deturnat de tradatori si nebuni.

  FP: What are the dangers that if Chechnya gains independence that it may become an Islamist beach-head, like the danger that an independent Kosovo poses now?

  Zakayev: To begin with, the secession of Kosovo is a significant step towards stability in the Balkans and in Europe as a whole. I am sure that an independent Kosovo is also good for the Serbian people, because it helps them to recover from the dangerous virus of Chauvinism. One has to be insane to believe that Europe should have accepted national discrimination against Kosovo Albanians just because of their religion.

  The idea of ‘Islamist beach-head’ certainly needs some clarification. I do not know, for example, what phrases like ‘Christian beach-head’ or ‘Judaic beach-head’ or ‘Buddhist beach-head’ might mean. I guess ‘Islamist beach-head’ is supposed to mean something bad. So I can say that recognition of Chechnya’s independence will have only positive consequences: more or less similar to what I’ve said about Kosovo’s independence.

  […]

  FP: What do you think about the foreign jihadi groups such as Al Qaeda, Hamas and Hezbollah?

  Zakayev: Al Qaeda is a global provocation, designed to clash the Islamic world with the Western world, thus weakening the both sides as much as possible. Those who capitalise on that are Russia, China and their allies in the totalitarian camp.

  The task of Hamas and Hezbollah is to prevent peace between Palestinians and Israelis. That benefits Russia, Iran, and Arab dictators.

  All the three organisations have nothing to do with the interests of the Muslim world. They are obedient puppets in the hands of others.

  Cred ca am mai auzit asta, Zakayev. ???? Inteleg de ce o spune, cauta sprijin in Occident, dar nu tine.

  As zice ca articolul de pe CRIA arata intocmai complexitatea lumii cecene: clanuri, violenta, gangsterism, tradari (inclusiv legaturi cu Moscova pentru a scapa de diversi adversari sau a obtine alte avantaje), oportunism, islamism, legaturi cu miscarea islamista mondiala. Nu reiese ca Umarov ar fi pionul cuiva. Acesti lideri militari ceceni sunt intr-o permanenta miscare si evolutie si mi se pare firesc sa isi schimbe profilul de-a lungul carierei.

  Rusia incearca sa se foloseasca la maximum de miscarile islamiste pentru a face rau inamicilor sai, dar actionand astfel se joaca cu focul si dupa cum bine stim cu totii, uneori te mai si arzi. Islamistii au propria lor agenda si daca credem, indiferent cine suntem acei „noi”, ca ii putem juca pe degete la nesfarsit, ne inselam amarnic.

  Israelul a tolerat Hamas in anii ’80, sperand ca se va fractura miscarea „palestiniana”. Americanii i-au sustinut pe afgani impotriva sovieticilor. Daca dorim sa gasim cazuri mai recente, cred ca ne putem indrepta gandurile catre Libia si Siria, dar Bosnia si Kosovo intra in aceeasi categorie.

  Later Edit. Articol in NRO. Wishful thinking.

  Much has been made of the brothers’ Chechen heritage, yet it is significant that, in becoming apostles of violence, they showed themselves to be more sympathetic to Salafist jihadism, with its roots in the Arabian peninsula, than to the traditional Sufism of Chechnya, which, perhaps because of its mystic preoccupation with the inner spiritual life, has long been associated with tolerance and accommodation. It is probable, then, that Tamerlan reached the dogmas that led him to terror not through inquiry into his heritage and roots, but through the offices of a zealot of one of the Qutbist or Salafist schools, a charlatan who took advantage of Tamerlan’s very vacuity and gullibility.

  E ridicol, nu e nevoie de sarlatani, doar sufismul si razboiul sfant nu se exclud.

  Robert Spencer spune ca jihadul este o constanta in sufism, putand fi intalnit de la inceputuri pana in zilele noastre.

  „The Sufi order offers a mystical perspective on Islam. There are Sufis found all over the Islamic world. The widespread assumption that Sufis are peaceful and eschew jihad violence and Islamic supremacism, however, is false. Sufis from al-Ghazali to the present day have taught the necessity of jihad warfare, and have participated in that warfare — notably in Chechnya since the 18th century. Hassan al-Banna, the founder of the Muslim Brotherhood, the parent organization of Hamas and Al-Qaeda, was strongly influenced by Sufism and prescribed Sufi spiritual exercises for the Brotherhood members. In January 2009, Iraqi representatives of the Naqshabandi Sufi order met with Khaled Mashaal of Hamas, praised his jihad, donated jewelry to him, and boasted of their own jihad attacks against Americans in Iraq.”

  Andrew Bostom a scris la randul sau despre cum este perceput jihadul in sufism.

  Sufism has been linked integrally to the Muslim institution of jihad war since the 11th century C.E.

  Consistent with this nexus between Sufism and orthodox Islam, Sufis have supported (fervently) the corollary institution of dhimmitude, replete with all its oppressive and humiliating regulations for non—Muslims. It is also important to highlight, in contrast, the very flimsy theological foundation of the much ballyhooed Sufi notion of the so—called ‘greater’ spiritual jihad.

  […]

  In a very sympathetic, but informed analysis of Sufism in the former Soviet Union, Benningsen and Wimbush provided these valid assessments: [26]

  Sufism is not a sect, nor is it a heretical or schismatic movement; it is an integral part of orthodox Islam. [emphasis added] Western analysts in particular are prone to lose sight of this fact, frequently alluding to Sufism instead as something foreign to Islam, indeed something aberrant…the heritage of Sufism [includes] not only in its cultural, intellectual and mystical aspects, but also…its militant holy war [i.e., jihad] tradition, symbolized by the Caucasian Naqshbandiya…[emphasis added]

  […]

  Throughout the 20th century, and at present, Sufi ideologues and mass movements (especially the Naqshbandiya) have been engaged in defensive—offensive jihad campaigns designed not only to expel real (or perceived) ‘colonial powers’, but also to create supra—national (regional) shari’a states, or even a frank Caliphate (i.e., a single unified global shari’a state). The restored Shi’ite theocracy in Iran, whose contemporary shari’a—based system of dhimmitude was drafted by a leading Sufi—Sultanhussein Tabandeh—provides a sobering example of what ‘Sufi ecumenism’ towards non—Muslims means in practice.

 32. Vlad M.
  20 April 2013

  E clar autoritatile americane nu au tratat cu seriozitate problema Tamerlan Tarnaev. Din motive pe care nu le cunoastem inca, nu i-au acordat atentia necesara si s-a ajuns aici. Robert Spencer scrie de ani de zile despre corectitudinea politica din interiorul cercurilor de putere. Concluzia de la Fort Hood nu face altceva decat sa intareasca ideea ca in Statele Unite suspectii de islamism sunt sau nu investigati in functie de rezistenta la political correctness. Cand aceasta rezistenta este slaba sau nu exista, sunt intrunite toate conditiile necesare pentru a avea loc un atentat terorist.

 33. Anca Cernea
  20 April 2013

  Jihadiști albanezi din Kosovo strigând „Moarte Americii!”

 34. @32
  Concluzia de la Fort Hood: „accident la locul de munca” pentru a evita calificativul de terorism. Iti vine sa razi si cu posteriorul daca nu ar trebui, de fapt, sa dai cu Obama de pamant.
  Am avut prieteni musulmani. Unul dintre ei, baiat de treaba, se indopa la cantina si turna bere-n el cand nevasta-sa tinea Ramadanul acasa. Toti pe care i-am intalnit susurau candid la o sueta ca musulmanul moderat nu e musulman adevarat.
  Mohamed si Ponta ar fi fost „buddies”. Amandoi si-au copiat in lucrarile de doctorat cam 130 de pagini. Ponta din mareti anonimi contemporani, iar Unchiul Mo din Torah si Noul Testament. Ce era pus de la ei era fie prost inteles, fie de calitate indoielnica. Avea dreptate Benedict XVI cand il cita pe Manuel al III-lea (nu Bizantin, ci Imparat Roman, bun teolog si familiarizat cu Islamul) spunand ca tot ce Mo a regurgitat in beletristica lui in plus fata de iudei si crestini nu erau decat greseli si dezinformare (citat foarte aproximativ). Nu inteleg de ce Papa a mai trebuit sa isi edulcoreze spusele post-factum. Avea dreptate.
  La timpuri bune si dupa interes, bunul musulman se va tine de partile mai tolerante ale scriiturii, de obicei surele pacifiste din Mecca, unde Mo era un mare nimic, cu o ciurda anemica de aderenti. Cand ii merge rau sau cand ii da mana, acelasi bun musulman se va referi la surele mai tarzii, cele din Medina, unde asa-zisul era deja mic potentat, pus pe harta si macel cu toti care nu-i cantau in struna. Acele sure sunt razboinice, autoritare. Ele prescriu, de exemplu, ca bunul mislum nu trebuie sa-si faca niciodata prieteni dintre evrei si crestini inainte de supunerea lor ostentativa si plata birului. Ca gatul politeistului trebuie taiat. Ca mislumanii sunt singurii si cei mai buni din lume. Ca assalamualaikum – urare clar copiata dupa shalom alehem – e pace doar pentru ei, pentru ummah, nu pentru ailalti. Ca, la nevoie, poate sa-i si minta pe aia, dar doar asa, pe fata, si niciodata in sinea lui ca sa nu se duca-n Iad. Iar cireasa de pe tort e ca mai au si doctrina abrogarii care spune ca surele de inceput (din Mecca) pot fi schimbate sau modificate de cele tarzii (din Medina).
  Ce face saracu’ om cand lucrurile-i merg prost, se simte neintegrat, neinteles sau nu poate sa-nteleaga? Cand ii fierbe frustrarea-n sange ca nu-i bate pe rusi, ca e batut la box sau ca tocmai si-a batut nevasta? Ce fac doctorii, inginerii, soferii de taxi si imigrantii crescuti si/sau studiati prin Occident cand ii mai loveste vreo epifanie? Se intorc inspre dumnezeu, in cazul lor Allah si rasulul lui Mo. Ce gasesc acolo marcheaza trecerea de la Mecca la Medina, de la „moderatie” la „radicalism”, de la „jihadul spiritului” la cel al bombei. Si iata-i pe albanezi strigand „moarte Americii” fara sa stie de ce, pe ceceni indragostiti de teatru, pe arabi facand ce pot ei mai bine. Etc. Manipulatori si profitori ai ideologiei lor au existat si vor mai exista, pentru cauze mai mult sau mai putin bune: englezi, americani, rusi, francezi si de alte nationalitati. 80% din problema este religia lor, ca si orbirea, rea-vointa si incapacitatea politicienilor occidentali de a purcede la o analiza serioasa a problemei. Inca o data: ca atare, oamenii care cred in acea ideologie sunt la fel ca toti ceilalti. Credinta lor, nu. Nici macar ca oricare alta mare religie de pe glob. Iar daca exista toleranta pentru oameni, ea nu se aplica si pentru idei. cand toleranta a fost inventata in Europa dupa reforma, ea asa a fost definita. Cu ideile, atata timp cat ne limitam la cuvinte si suntem logici, punem cu totii – crestini si mizlumi – de-un mic jihad.

 35. DanCanada
  20 April 2013

  @Emil #29: Sorry, I’m jumping the gun. Asta pentru ca stiu de ce-i Obama in stare (e ‘crestin’ doar pentru media, de fapt e un closet muslim si stim cum ii cocoloseste pe islamisti + bilbiielile FBI-ului + treaba cu sauditul + benzina magically mai ieftina -> incepi sa te gindesti ca exista si o istorie ‘underground’).
  „the throat wound that left the 19-year-old suspect unable to speak may have been self-inflicted in a failed suicide bid that may have come as police closed in on him”
  Deci si-a facut un Adrian Nastase, dar n-avea fular Burberry in dotare sa-l apere ????

 36. Articol de la agentia de presa Reuters, preluat de Yahoo News:

  „TERORISTII DIN BOSTON NU DETINEAU PERMISE PENTRU PISTOL”

  Nu, nu glumesc. Este titlul unei „stiiri” adevarate, publicate de o agentie de presa care se crede respectabila:
  http://news.yahoo.com/boston-b…..48018.html

  Acum sa devenim pentru cateva clipe progresisti in gandire si sa ne imaginam pe cei doi frati teroristi discutind lista cu ce au de facut cu o seara inainte de atentatul de la maraton:

  „Oale de presiune?”
  „Am cumparat”
  „Bile de rulmenti?”
  „Avem”
  „Explozibili?”
  „Ascunsi In sacosa cu ciorapi si chiloti murdari, sub pat”
  „Grenade artizanale?”
  „Am facut, avem destule”
  „Esti pregatit sa mergem sa omoram necredinciosi, frate?”
  „Pregatit. Allah-u-akhbar”
  „Sa mergem atunci. Stai o clipa…avem permisele de port-arma? ”
  „Nu, am crezut ca tu ai grija de ele”
  „Si eu am crezut ca tu o sa ai”
  „Blestemul lui Allah pe capul tau. Cum o sa putem sa mergem la maraton sa omoram si sa schilodim infideli fara permise de port-arma? Trebuie sa cancelam atacul, n-avem ce sa facem”

 37. Bogdan Calehari
  20 April 2013

  Musulmanii sunt recunoscuti ca oameni foarte muncitori; drept dovada Tamerlan si sotia lui, americanca convertita la Islam. Ei munceau, in medie, cate 40 ore/saptamana: proasta 80 si el niciuna! Trebuia sa se joace cineva cu copilul; aaa, sa aiba grija de el.

 38. Bogdan Calehari
  20 April 2013

  FBI in urmarirea unei celule jihadiste „adormita”, compusa din 12 persoane

  http://www.mirror.co.uk/news/w…..ng-1844844

 39. Bogdan Calehari
  20 April 2013

  Spuneam la @14: ” Exista posibilitatea, demna de luat in seama, ca cei doi sa fie niste adepti ai islamului radical, membri ai “Retelei Internet” si nu Al Qaeda, care s-au radicalizat si au invatat sa faca bombe pe internet, fara sa fie membri, anterior, ai vreunei grupari, sau sa fie manipulati de cine stie ce servicii.”

  Djohar a recunoscut ca si-au construit singuri bombele folosind informatiile gasite pe internet. A recunoscut deasemenea ca el si fratele sau au actionat singuri, manati in lupta de ura nutrita de fratele mai mare fata de America samd.

 40. Liv STOmer
  20 April 2013

  God help us, ca fragile ne mai sunt sistemele, noua, democratiilor. E suficient ca doi tembeli sa fabrice acasa o bomba tip „oala sub presiune”, si deja tot mecanismul s-a gripat definitiv. Please, God help us. Trebuiau sa fi…..but it’s too late now, anyway.

  Authorites are also looking closely at the six month trip Tsarnaev took last year to Russia and Chechnya, at a time that rebel groups there carried out a number of violent attacks. Just last year alone Dagestan lost 115 police officers in almost 300 terror attacks. A couple of years ago this street was obliterated by a car bomb. Investigators want to know whether he met with any of the notoriously fierce extremists there.
  de pe
  http://gma.yahoo.com/simple-bo…..ories.html

 41. Liv STOmer
  20 April 2013

  @1,
  Transsilvania,
  hai ca asta-i tare. Pai si normal, ca doar fratii Tsarnaev si le procurau ilegal, bineinteles, catot escrocul, de la dealerul din colt.
  Ce n-am reusit eu sa gasesc este: bine, Tsarnaevii astia doi, inteleg ca erau ceceni, sau ce natie erau ei, de fapt? Dupa nume, par ceva din arealul slavon.

 42. Liv STOmer
  20 April 2013

  Completare la @41-ca tot escrocul, de la dealerul din colt.
  Si inca o completare la @40 – nu eram sigur, dar acum sunt – intr-adevar, toata povestea asta e complet, complet, complet lipsita de logica. Ceea ce nu inseamna ca logica nu exista, ci doar ca ea zace, undeva, ascunsa – deja ma vad pe mine, peste, sa zicem, 4-5-10 luni, citind un alt articol al Ancai despre agentul FSB Scartz Scartzov Scartzaevitch, rezident in insulele Cayman, care tocmai a fost descoperit de jurnalul polonez X ca avand legaturi cu Tsarnaev brothers, si care, surpriza, s-a aflat in Cecenia in aceeasi perioada in care au fost in „vacanta” acolo si Tsarnaevii (probabil la schimb de experienta, mai o bomba, mai o grenada, un kalashnikov, o maslina, ceva, ca intre prieteni). Suna a gluma, stiu, da’ nu e. Chiar ma vad, citind, peste 5-6 luni, lucrurile astea, pentru ca eu chiar incep sa cred ca-s adevarate. Numai gazetele poloneze mai trebuie sa lege piesele puzzle-ului intre ele, ca alea romanesti sunt prea ocupate cu chilotzii Zavorancei si sutienul Dragusencei; sa le lege ei cap la cap, ca, pe urma, Obama being as good a friend of Putin’s as he is, tot nu va face nimeni nimic in legatura cu informatiile astea.

 43. Liv STOmer
  20 April 2013

  Aseara,la tv (B1, cred): „Al-Quaeda a negat orice implicare in atacul terorist de la Boston”. Acuma, dupa cum ii stiu pe arabetzi, daca erau implicati, cred ca nu s-ar fi sfiit s-o recunoasca. Despre Hamas nu stiu nimic.

 44. emil borcean
  20 April 2013

  Încă trei persoane arestate în legătură cu atentatul de la Boston:

  Three additional suspects were taken into custody in the Boston Marathon bombing case, the Boston Police Department tells FoxNews.com.

  Police would not confirm when the suspects were taken into custody, and referred further questions to the FBI.
  Prior to the latest development, authorities had named only brothers Tamerlan and Dzhokhar Tsarnaev as suspects in the April 15 bombing at the finish line of the world famous race.
  Two of Dzhokhar Tsarnaev’s UMass-Dartmouth roommates, Dias Kadyrbayev and Azamat Tazhayakov, are from Kazakhstan and faced an immigration hearing this morning, sources said. Sources told Fox News they face obstruction charges in connection with the bombing. The identity of the third suspect is unclear.
  Kadyrbayev and Tazhayakov are suspected of taking computers and other equipment from Dzhokhar Tsarnaev’s apartment and trying to dispose of it after the bombings, sources told Fox News.
  Police did not confirm the gender of the third suspect. More information was expected to be provided by the US Attorney’s office later Wednesday.

  Reportaj CBS:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi