FUNDATIA IOAN BARBUS

Ponta dezvăluie, în sfârșit, Programul de guvernare

Băsescu e de vină pentru toate, asta o ştim de ani de zile. Cât de convenabil pentru cei care ar trebui să mai şi guverneze. De luni de zile ai guvern, apoi majoritate parlamentară şi susţinere covârşitoare din partea electoratului… dar degeaba. Expectativa se prelungeşte, precum boala dusă îndelung pe picioare.

Am înţeles, tot din gura lor, nu din interpretări băsiste, şi faptul că nu vor avea putere deplină, până când nu va fi aservită şi justiţia (ca şi cum redresarea economiei de asta ar ţine). Pe logica: presupusa politizare pdl-istă a justiţiei e tiranie, în schimb, politizarea expresă usl-istă e ceea ce vor românii. Dar e drept, cum s-ar putea gândi cineva la independenţa actului de justiţie, când avem miniştri cu probleme penale?

Între timp, România Socialistă îşi vede de drumul său pe culmile progresului: taxele se înmulţesc, în ciuda faptului că suntem deja ţara cu cele mai multe taxe şi impozite din Europa Centrală şi de Est; poverile pe singurii şi adevăraţii contribuitori la bugetul de stat – privaţii – cresc până când „vacile de muls” vor da lapte cu sânge şi-ntr-un final vor sucomba. România nu reuşeşte să mai absoarbă fonduri europene. Cu toate astea, premierul se plânge că nu a primit mai mulţi bani. Aici şi eu sunt de părere că UE putea să-i dea dublu, triplu, oricât. La naiba, întregul buget al Uniunii trebuia direcţionat spre România! La cum se absorb fondurile, tot complet irelevant era. Pe această idee a şi aruncat preşedintele pastila: „Mă rog la Dumnezeu să-i absoarbă şi pe ăştia pe care i-am adus.”

Dar ce faci atunci când nu reuşeşti să convingi prin proiecte credibile că meriţi banii promişi de la cei pe care i-ai bălăcărit luni la rând, stropşindu-te la ei să nu se bage în „afacerile noastre interne”? E simplu, şi soluţia vine tot de la întâiul doctor al României Socialiste: TAXĂM! Taxăm şi iar taxăm. E singura „metodă economică” de a atrage venituri cunoscută socialiştilor: baţi „vacile de muls” prin suprareglementări, le înfometezi prin suprataxări, revii cu biciul pe ele, chipurile să dea şi mai mult lapte, după care le înfometezi din nou. Genial! Ar trebui să funcţioneze de minune, nu ştiu de ce se tot plâng privaţii ăştia exploatatori?

Acum putem intra cu conştiinţa curată şi fără ocolişuri în era radical socialistă. Evident, tot din cauza lui Băsescu, care nu a adus bani suficienţi pentru guvernanţi. Se amăgeşte cineva că orice altă sumă ar fi adus tiranul, chiar bugetul întreg al UE, cum ziceam, ar fi fost „suficient” în opinia adepților unui stat „obez”? În condiţiile în care bugetul UE a scăzut cu 34 de miliarde, deci circa 1,26 miliarde de fiecare stat, României i s-au alocat 9 miliarde, nu i s-au scăzut în consecinţă. Pentru bugetofagi însă rămâne o înfrângere de proporții.

În fine, episodul a prilejuit anunţul adevăratului program de guvernare a Cabinetului Ponta: „Vom lua de la români banii pe care Băsescu nu i-a obţinut la Bruxelles”, a declarat vizibil afectat premierul, în exclusivitate pentru Antena3.

Noroc cu Tiranul, acum ştie tot românul la ce să se aştepte. Nu mai e nevoie de declaraţii voalate, contradictorii sau jumătăţi de măsură. NU. Suprataxarea va fi singura „politica fiscală” a României. Aşa să le ajute Dumnezeu!

Vlad P.

Vlad P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian