FUNDATIA IOAN BARBUS

Propagandiștii Rusiei trimiși la Istanbul să mănânce baclavale în numele României

Între 7 și 10 noiembrie 2015, Vasile Ernu a fost trimis de Ministerul Culturii​, pe bani de la buget, să reprezinte România la Târgul Internaţional de Carte de la Istanbul.

Radio România Internațional​, o altă institutie de stat, a publicat, tot cu bani de la buget, în limbile română, engleză, spaniolă, francezăitaliană și probabil alte limbi pe care nu le-am găsit eu, un articol despre târgul de carte. Aproape jumătate din articol îi este dedicat lui Vasile Ernu, aparent, pentru Radio România Internațional, cel mai important autor român de acolo.

Articolul ne împărtășește same old shit părerile gânditorului despre, ați ghicit!, cum era mai bine în comunism și cât de nervos a fost când n-a mai fost:
“am fost foarte nervos pe anii 90 din cauză că s-a creat un miraj al deschiderii, dar de fapt, privit atent, a fost mai degrabă o închidere. În sensul că în România tot ce înseamna carte pentru copii înseamna traducere, avem impresia că avem la îndemână o diversitate la îndemnână, când, de fapt, era vorba de un singur imaginar”

icr istanbul ernuUn sondaj recent confirmă ceva ce știam deja, românii consideră Rusia drept cel mai mare dușman al României: “La întrebarea deschisă „care sunt ţările care pot fi considerate cele mai mari duşmane ale României?“, Rusia ocupă primul loc, cu 35%, urmată de Ungaria (17%). Restul ţărilor, precum Germania, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, au doar 1% din răspunsuri, celelalte fiind sub acest procent”). Cu toate astea, se pare că există oameni cu putere de decizie în instituțiile statului român, în mai multe instituții, care găsesc de cuviință să trimită la târguri internaționale de carte, ca reprezentant al României, deci ca reprezentant al celor care plătesc acele taxele din care a mancat Ernu baclavale, un comunist filorus, simpatizant al statului despre care tot cei reprezentați cred că le e cel mai mare inamic.

Vasile Ernu, dincolo de aspectul subversiv procomunist și prorus al textelor lui, e plictisitor, repetitv și neimaginativ; româna lui vorbită este una cu totul aproximativă, ciuruită de bălbăieli, aberații și greșeli gramaticale, și cu toate astea, nici unul dintre ceilalți autori invitați la Istanbul – Gabriela Adamesteanu, Matei Visniec, Dan Lungu, Octavian Soviany, Carmen Musat, Daniel Cristea-Enache, Florin Bican, Lucian Dan Teodorovici, Radu Vancu, sau Alexandru Matei – nu pare să fi avut avut ceva de obiectat. Poate au bodogănit în barbă, când nu îi auzea superstarul, dar cu siguranță nu am văzut, nu am citit și nu am auzit nimc.

Detalii despre legăturile lui Ernu cu cercurile din jurul Kremlinului și terorismul rusesc scrisesem pe scrut cu două luni înainte de târgul de la Istanbul: https://inliniedreapta.net/jurnal/ministerul-culturii-trimite-un-apropiat-al-ideologilor-nazismului-rus-sa-reprezinte-romania-la-istanbul/

Imaginile de mai jos au fost publicate pe Facebook de ICR Istanbul, a treia instituție a statului român care l-a promovat pe viezurele cu bască, cu această ocazie.

Intre 7 si 10 noiembrie, Vasile Ernu a fost trimis de Ministerul Culturii, pe bani de la buget, sa reprezinte Romania la…

Posted by Atac Critic la CriticAtac on 17 Decembrie 2015

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. sanyiSpune:

  Răspunde
  decembrie 17, 2015

  Scrii, Ungaria 17 la suta doua randuri mai jos, 1 la suta! Poti explica? Pe mine mai intrebat?

 2. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  decembrie 17, 2015

  sanyi, ai dreptate. asa apare in toata presa (digi, evz, gandul, adevaru etc), e o greseala care mi-a scapat si am preluat-o . O sa caut originalul.

 3. Stefan BragareaSpune:

  Răspunde
  decembrie 17, 2015

  Dar tov. Ernu nu a mâncat baclavale la Istanbul! A mâncat cu totul altceva…

 4. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  decembrie 17, 2015

  baclavale si rahat

 5. liv stomerSpune:

  Răspunde
  decembrie 17, 2015

  „am fost foarte nervos pe anii 90 din cauză că s-a creat un miraj al deschiderii, dar de fapt, privit atent, a fost mai degrabă o închidere. În sensul că în România tot ce înseamna carte pentru copii înseamna traducere, avem impresia că avem la îndemână o diversitate la îndemnână, când, de fapt, era vorba de un singur imaginar”

  Ernu e cretin – exista o sumedenie de carti (bune si foarte bune!) pentru copii, publicate imediat dupa 90, de autori romani. Chiar asa – parca Ernu se recomanda drept “scriitor, filosof si ganditor” (asta, cu ganditor, ma “uschidie”, ca sa-l parafrazez, e de un umor involuntar nebun!), cam cate stie el despre cartile pentru copii? Sau e si el multilateral dezvoltat, cum l-a indemnat al sau idol? Apropo, probabil ca, dupa mintea lui, si revista Pif Gadget (care, dupa 90, pana in 93, cand a disparut, s-a vandut la liber in Romania) era produsa tot de studiourile Disney. Asta e, daca s-a dat ordin pe unitate “injurati americanii!”, adevarul devine cantitate neglijabila.
  UPDATE: s-ar parea ca totusi stie. “autori de poveşti pentru copii: Vasile Ernu (..)”. Are cineva idee unde pot fi gasite poveshtutzele lui Ernouh? Am o banuiala ca si alea trebuie sa fie de un comic involuntar nebun.

 6. liv stomerSpune:

  Răspunde
  decembrie 17, 2015

  Iaaaa staaaati! Uite cum da Ernu din casa, si voi nu observati! ???? I-auziti aici: ” Pentru că am înţeles în timp că e foarte uşor să-i minţi pe maturi şi imposibil să-I minţi pe copii.”. Deci nu doar mananca rahat (cu baclavale, ma rog, detalii), dar mai si recunoaste ca-l mananca! ????

 7. liv stomerSpune:

  Răspunde
  decembrie 17, 2015

  “alterat de minciună, de falsitate, aşa cum suntem noi”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian