FUNDATIA IOAN BARBUS

Oriana Fallaci – Despre antisemitism

Începând de la această primă traducere, ne dorim să prezentăm cititorilor de limbă romană acele articole şi cărţi publicate de Oriana Fallaci după 11 septembrie 2001, care au surprins în mod neechivoc o istorie care se desfăşoară sub ochii noştri.

Despre caracterul Orianei Fallaci vorbeşte în primul rând istoria vieţii sale, din momentul participării la lupta antifascistă în rândurile luptătorilor din brigăzile Giustizia e Liberta, o grupare necomunistă ce acţiona şi în zona oraşului natal Florenţa. O istorie ce se continuă cu o viaţă dedicată jurnalismului, a aflării adevărului prin intervuri luate celor mai importanţi pioni ai jocului puterii de pe glob. O viaţă ce s-a sfârşit mai devreme deoarece Oriana Fallaci s-a dedicat luptei pentru spunerea adevărului despre războiul pe care Islamul l-a declarat lumii occidentale.

Războaiele se duc pe mai multe planuri şi pe mai multe fronturi. Războiul intern, dus de Oriana Fallaci contra aliaţilor conştienţi sau inconştienţi ai islamiştilor a fost cel mai greu pentru scriitoarea-jurnalistă italiană. Tracasată de justiţie, înjurată în gazete şi huiduită pe străzile ţării sale, Oriana Fallaci nu le-a rămas datoare celor care au atacat-o. Ba chiar pot sa spun că a scris unele din cele mai emoţionante pagini tocmai pentru că a avut de luptat cu ai săi, pentru că acolo şi-a demonstrat înălţimea morală.

Sull’Antisemitismo este primul articol din această serie.

 • Despre antisemitismul european
 • Alte articole ale Orianei Fallaci publicate pe ILD:

  />

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

  Daniel Francesco

  Daniel Francesco

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Ce ai mai putea citi