Adrian Papahagi: 2011 – Goțiu și alți Unițisalvăm, azi nucleu dur USR, se luptau cu băsismul, cot la cot cu Antena 3. Să fim lucizi față de cei care înlocuiesc niște figuri sinistre

1

2011 – Băsescu condamnase comunismul, guvernul Boc evitase (stângaci, dar în fine…) colapsul după pomenile lui Tăriceanu în 2008 (comparabile cu ale lui Dragnea în 2018), România era braț la braț cu SUA, care instala scutul de la Deveselu, DNA funcționa (arestând chiar membri PDL), se reformase codul penal în sensul întăririi pedepselor pentru corupție, Funeriu făcuse reforma învățământului și organizase primul bacalaureat corect, Baconschi pregătise votul legii prin corespondență etc.

Estimp, Goțiu și alți Unițisalvăm, azi nucleu dur USR, atacau guvernul Boc și se luptau cu băsismul, cot la cot cu Antena 3 și PSD.

2012 – A căzut Boc, a căzut rapid și MR Ungureanu, au venit Ponta-PSD/USL (cu sprijinul mai mult sau mai puțin conștient al elevilor doamnei Mungiu, azi salvatori uniți ai întregii Românii; Mungiu îl ura pe Băsescu și îl găsea pe Ponta “ireproșabil”). Toți cei care s-au luptat ani de zile în tranșee cu PSD au devenit brusc oameni vechi, nefrecventabili.

2019 – Oamenii noi în politică defilează cu programul PDL din 2004-2011: anticorupție, vot la distanță, jos PSD. Cei vechi sunt în continuare înjurați la Antena 3, unde cei noi și imaculați se simt bine. E drept, cei vechi au făcut tot ce au putut ca să-și compromită programul. Dar poate că nici cei noi nu sunt chiar noi și lipsiți de afaceri cu Vâlcov și Ponta, sau de legături nevăzute cu sistemul.

2024 – Alți oameni noi și imaculați îi vor înjura pe cei care s-au compromis în guvernarea 2020-2024, unii încercând onest să facă binele pentru țară, alții descoperind plăcerea accesului la banul public. Omul e coruptibil și failibil, noutatea trece, ideile politice sunt limitate.

Să ne uităm deci la caracter, inteligență și valori, nu la noutate!

Să urăm succes oamenilor cu adevărat valoroși și integri, dar să fim atenți la lichele și hahalere!

Să ne bucurăm că dispar din peisaj niște figuri sinistre și să fim lucizi față de cei care îi vor înlocui, chiar dacă sunt (până la proba contrarie) mai curați și mai deștepți!

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN   FACEBOOK

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

  1. Asta e !! Sistemul democratic, descoperit de kgb ca avantajos pentru strecurarea sinistrelor scursori, permite ( nu numai în România) partide-fake, programe-fake, și chiar parlamente-fake !!

    Era de mult vizibil că extrema stângă, „curățită” și „salvată” de unii ca pipi-mungica și alții asemenea, se va coagula ca să fure voturi de la centru și de la dreapta… Vedeți și sondajul perfect alăturat, realizat printre cititorii acestui site mai luminat, dă u.s.r.-ul pe primul loc ! De unde și perversa zicală comunistoidă – „ăștia sunt, cu ei defilăm” !!??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here