FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: GDS a devenit un club stângist, iar Revista 22 o fițuică plicticoasă care denunță „faciști” imaginari

După retragerea marilor intelectuali de dreapta (Pleșu, Patapievici, Baconschi și, cel mai recent, Liiceanu), GDS a devenit un club stângist (e cam prăfuit ca să se transforme în think tank USR), iar 22 o fițuică plicticoasă, care denunță cu mânie proletară, ca Scânteia lui Brucan, „faciști” imaginari.

În timp ce Andrei Cornea șlefuiește statuia lui Marx și justifică prin „idealism” adeziunea unora ca Șora la comunism în epoca lui Stalin (cunoaștem placa), mai tinerii săi confrați s-au pus în slujba variantelor recente de marxism și propagă cu râvnă corectitudinea politică, după cum arată Traian Ungureanu în ultimul lui articol.

Asta e, la treizeci de ani de la Revoluție, se separă intelectualii conservatori de cei stângiști. Anticomunismul celor dintâi rămâne real, iar ceilalți se întorc la tradiția familială sau se livrează ideologiei dominante, în speranța că asta le va plăti factura.

Adrian Papahagi

  SURSA   FACEBOOK

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

3 Comments

 1. Dorin
  13 October 2019

  O completare la aliniatul 2 — în centrul Sibiului (Piața Mare, neicusorule…) tronează un afiș imens cu bustul lui Stalin – publicitate la un documentar cel puțin dubios despre funeraliile naționale și neregretate ca delir colectiv comunist !!
  Este unul dintre filmele prezente la festivalul ASTRA — ce-ar zice bieții fruntași ai „Astrei”, care au luptat toată viața lor contra totalitarismului în Transilvania !!!!

 2. contra
  13 October 2019

  Bine punctat!

 3. contra
  13 October 2019

  A fost dintotdeauna, maestre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi