FUNDATIA IOAN BARBUS

Două evenimente deschise publicului: „La Centenar. Recitind secolul României Mari” și “România la 100 de ani: Evaluări instituționale și proiecții de viitor”

Două evenimente deschise publicului (de fapt sunt gândite în bună măsură ca dezbateri cu publicul) la Universitatea București.

Primul maine, joi 6 decembrie; al doilea, joi 13 decembrie:

1. Joi, 6 decembrie 2018, Institutul de Cercetare al Universității din București, organizează o dezbatere cu publicul pe tema „La Centenar. Recitind secolul României Mari”. Evenimentul va avea loc în Sala „Constantin Stoicescu” a Palatului Facultății de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), începând cu ora 16:00.

Dezbaterea va fi moderată de Horia-Roman Patapievici, va porni de la volumul “La Centenar. Recitind secolul României Mari” de Ioan Stanomir, și se va bucura de prezența președintelui Societății de Științe Istorice din România, Bogdan Murgescu, a ambasadorului Teodor Baconschi, a istoricului Alina Pavelescu, Director Adjunct la Arhivele Nationale ale Romaniei, si a profesorilor Lazăr Vlăsceanu și Ioan Stanomir, de la Universitatea din București.

2. Decembrie 13, 2018, intre orele 17:00-20:00, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Sociologie, Schitu Măgureanu. Discuție cu public și cu publicul despre societatea românească contemporană și scenariile sale de viitor sub titlul: “România la 100 de ani: Evaluări instituționale și proiecții de viitor”.

Discuția va avea ca punct de plecare câteva argumente prezentate de profesorul Adrian Miroiu în lucrarea sa Fuga de Competiție. O perspectivă instituțională asupra societăţii româneşti si va continua cu ajutorul unui panel moderat de d-l Mircea Dumitru, Rector al Universității București și alcătuit din Adrian Miroiu, Cătălin Avramescu, Tamara Caraus, Lucian Croitoru, Marian Preda, Lazăr Vlasceanu.

Organizatori: Marian Zulean si D.P. Aligica.

Invitație deschisă, intrarea liberă.

PRELUAT DIN MARGINALIA

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

  1. dan
    5 decembrie 2018

    de Ziua Romaniei, actualul presedinte si PSD ne ofera asta:

    https://romanialibera.ro/actualitate/pactul-global-pentru-migratie-trebuie-respins-764190

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian