FUNDATIA IOAN BARBUS

Emanuel Contac: Despre electoratul anti-corupție și pro-familie – motivele pentru care motorul electoral al lui Barna s-a cam gripat

Ceea ce nu s-a spus până acum în legătură cu motivele pentru care motorul electoral al lui Barna s-a cam gripat:

Dan Barna și USR s-au poziționat cruciș, curmeziș și lăturiș când cu referendumul CpF. S-a spus atunci ba că e o temă indusă de Rusia, ba că referendumul e menit să-l ajute pe Dragnea, ba ca se face jocul PSD, ba că în spate sunt conservatorii americani, ba că neoprotestanții au ajuns să pună gabja pe Biserica Ortodoxă etc.

Și totuși: o parte din electoratul anti-corupție a votat și referendumul pro-familie.

Când USR s-a întors virulent împotriva celor care susțineau atât agenda reformistă anti-corupție, cât și referendumul CpF, această categorie de public s-a simțit trădată.

Când Klaus Iohannis i-a tratat și el cu flit pe votanții de la referendum (instituind opoziția între “români” și votanții CpF), un segment electoral important s-a regăsit fără reprezentare politică.

Pentru acest segment, PSD este anatema, Dan Barna este un progresist mimetic fără substanță, iar Klaus Iohannis este un personaj non-combat care – ghinion! – se trezește vorbind, atunci când nu hibernează scriind cărți despre non-realizări comise pas cu pas.

Segmentul electoral anti-corupție și pro-familie va vota în primul tur cu Theodor Paleologu, care este conservator (prin opoziție cu Barna), educat și poliglot (prin opoziție cu monoglota incultă Dăncilă), dinamic și elocvent (prin opoziție cu lentul și împleticitul Iohannis).

În absența unui candidat cu profilul lui Paleologu, o parte din electoratul care îl votează acum ar fi stat binișor acasă în primul tur. Deci teza lui Gabriel Liiceanu că se duc voturi dinspre Barna spre Paleologu este neverosimilă.

Și cu asta am pus cruce și tezelor false că doi candidați se bat pe aceleași voturi. Pe votul meu din primul tur nu trebuie să se bată nimeni, că îl dau de bună voie unui singur candidat.

Emanuel Contac

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

  1. Ioan
    5 noiembrie 2019

    Împărtășesc opiniile dumneavoastră și deși l-am votat oe Iohanis acum mă simt trădat. Barna cu opiniile lui despre familie m-a dezamăgit. Sunt un om de dreapta adept al valorilor creștine așa că îl susțin pe Paleologu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian