FUNDATIA IOAN BARBUS

Jean-Claude Juncker doreste o apropiere de Rusia. Comentariu Dragos Paul Aligica

Ohh Padure Tanara, unde sunt disperatii de acum cateva luni ca Administratia Trump vinde Romania Rusiei si aia si aialalta?!

Unde va e vigilenta, indignarea, alerta, panica, semnalul de alarma, mema prompta si atitudinea ferma si principiala in apararea Romaniei, Europei, Civilizatiei Nord Atlantice si a Universului in general samd samd.?

Asta nu va ingrijoreaza? Asta cu Juncker si Putin. Asta -care vizeaza si vine direct de la varful varfului unui sistem politic in care aveti drept de vot nemijlocit si in care sunteti reprezentati in mod direct in structurile de decizie politica si constitutive, NU va trezeste nici cea mai mica reactie?!!!

Nu produce nici macar 5% din urletele, ruperile in figuri, ochii peste cap si isteriile cu care ne-ati sufocat, agresat si persecutat luni si luni de zile?

Scuzati-mi retorica excesiva dar cred ca totusi este justificata dat fiind patternul total neproductiv, neprofesional si ultimamente anti interes national cu care ati distrus si ultima bruma de credibilitate in comunitatea publicistica si a analistilor de limba romana, cocotandu-va pe valurile propagandei de la Centrala si identificandu-va cu ele pana la anularea oricarei urme de discernamant, respect de sine si demnitate profesionala.

E prea mult sa va cerem sa ne spuneti cum aveti de gand sa reactionati la asta de mai jos?

p.s.

Pentru analistii si specialistii care iar se dau in spectacol aici si aiurea: Problema NU e ca Junker l-a felicitat pe Putin. Numai dilentantii sau ignorantii se agata de astfel de sofisme sau pretinse malentendu-uri. Sunt desigur voci autorizate care spun ca data fiind natura „alegerilor” din Rusia si contextul de criza diplomatica, „felicitarile” chiar daca erau diplomatice (sau mai ales daca) trebuiau impachetate altfel. Dar sa trecem peste asta. Problema reala este asta:

1. Ce trebuia sa caute referirea la SECURITATE in mesajul de felicitare, chiar daca ar fi fost sa fie un context mai normal si detensionat?

2. Care e treaba cu obiectivul ala de RESTABILIRE, atentie, a unei ORDINI COOPERATIVE PAN-EUROPENE? De unde si pana unde a aparut obiectivul asta? Cand a existat in istorie o atare ordine care trebuie acum restabilita? Care e aia?

Ce e povestea asta cu pan-europenism cooperativ? Ce e aia? De unde si cine a mandatat asa ceva? Unde s-a discutat si decis acest „obiectiv”? In ce consta mai precis? Am terminat cu integrarea europeana si UE si transatalntica si acum vrem Pan Europa cooperativa? Ce e aia si cand si cum a fost definita si decisa aceasta orientare?

Intrebari legitime, nu? Si daca tot veni vorba de intrebari, vedeti ca e dat liber de la Centrala sa criticati mesajul lui Juncker. Va vor da cititorii mei linkurile de precendent, ce arata ca e permis.

Atat, atentie: cand scrieti sa nu uitati sa ziceti „controversatul” mesaj al lui Juncker sa reiasa ca e o dezbatere reala acum in inima Europei, sunt unii pro, altii anti… Ati prinsi ideea. Asa sugereaza Centrala.

Hai, la treaba! E momentul sa aratati personalitate, independenta de gandire si perspicacitate analitica. S-a dat voie de la Centrala si s-a trasat si linia.

Dragos Paul Aligica

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

2 comentarii

 1. Stefan
  20 martie 2018

  Ordinea securitara pan-Europeana e atunci cand migrantii strigand „Allahu Akhbar” calca sub roti de camioane trecatori la Nisa, Berlin si pe podul Westminster.
  Ordinea pan-Europeana a lui Juncker este respoiala frumoasei Ordini Europene a lui herr Hitler si mister Stalin, inclusiv rasismul antisemit exterminationist desantat al acestora, de data aceasta contractul de executie fiind incredintat migrantilor musulmani in Europa si ayatollelor iraniene, care urmeaza sa arda Iseaelul cu bomba atomica finantata de UE.

 2. Cristian
  20 martie 2018

  Salut Paul,
  Ma bucur ca ai ramas acelasi tip vertical pe care l-am cunoscut!
  Din pacate , Europa sta in pozitia ghiocelului atat in fata Rusiei cat si in fata valului de anti-crestinism si anti -valori democratice prezent deja in inima si nu doar la portile UE!
  Nu mai exista LIDER europeni ci doar FUNCTIONARI europeni!
  Numai bine,oriunde te-ai afla !
  Cristian Boureanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian