FUNDATIA IOAN BARBUS

Moștenirea lui Nelson Mandela: Africa de Sud este acum “Capitala mondială a criminalității”

Michael Radu scria în februarie 2003, pe Frontpagemag.com: “Africa de Sud a văzut o creștere a milițiilor private care umplu golul lăsat de o poliție incompetentă (discriminarea pozitivă, din nou – o treime dintre polițiști sunt analfabeți dpdv funcțional) și violentă – care între 1997 și 2000 au ucis 1.550 de oameni, comparat cu 2.700 uciși de regimul apartheid în 30 de ani.”

“Între timp, un copil este violat la fiecare trei minute și trei copii sunt uciși în fiecare zi”, scrie Daniel Greefield despre mostenirea lui Mandela.

La rece: Dincolo de meritul de a fi contribuit la căderea apartheidului, Nelson Mandela a lăsat Africa de Sud cu o criminalitate de câteva ori mai ridicată decât a găsit-o, iar acum, “Mandela’s democratic legacy” în Africa de Sud este statutul țării de “Capitală mondială a criminalității”. Dacă îl judecam după merite, bilanțul lui Nelson Mandela e covârșitor negativ.

Nici nu putea fi altfel.

1. Mandela despre România lui Dej și Ceaușescu:

“Victoria socialismului din URSS, Republica Populară Chineză, Bulgaria, Cehoslovacia, Ungaria, Polonia și România, unde condițiile de viață ale oamenilor erau în multe privințe similare sau mai rele decât cele din țara noastră, demonstrează că și noi putem atinge acest obiectiv important.” (sursa)

Ponta și Vadim dau din cap în semn de aprobare:


(sursa)

linie

2. Mandela despre SUA:

“Dacă există o țară care a comis atrocități incalificabile în lume, aceasta este SUA. Lor [americanilor – n.trad.] nu le pasă de ființele umane.” (sursa)

linie

3. Mandela espre terorism islamic și Israel

“Nu considerăm Organizația pentru Eliberarea Palestinei [ organizație teroristă ce a fost condusă de Yasser Arafat – n.trad.] o organizație teroristă. Dacă trebuie să vorbim despre un stat terorist, am putea să ne referim la guvernul israelien, pentru că ei sunt cei care măcelăresc arabi nevinovați și fără apărare în teritoriile ocupate.” (sursa)

linie

4. Mandela despre Fidel Castro și revoluția comunistă din Cuba:

„Există o sferă de activitate în cadrul căreia Cuba [lui Fidel Castro – n. trad.] se ridică cu un cap deasupra celorlalte țări – cea a afecțiunii pentru libertate și drepturile omului!”. (sursa) “Din primele ei zile, Revoluția Cubaneză a fost o sursă din inspirație pentru toți iubitorii de libertate. Admirăm sacrificiile poporului cubanez în menținerea independenței și a suveranității în fața campaniei perverse orchestrate de imperialiști de a distruge câștigurile impresionante obținute în Revoluția Cubaneză. …Trăiască Revoluția Cubaneză. Trăiască tovarășul Fidel Castro.” (sursa)

linie
5. Despre Gaddafi:

“Este de datoria noastră să oferim spijin fratelui conducător… în special în privința sancțiunilor care nu îl afectează doar pe el, dar și masele de oameni obișnuiți… frații și surorile noastre africani.” (sursa)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 Comments

 1. Silvapro
  9 December 2013

  E clar ca se aduna la bilant mai mult rau decit bine…

  A avut multi pretini. Ca in:
  Spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa-ti spun cine esti.

 2. Costin Andrieş
  9 December 2013

  Un agent CIA afirmă că a contribuit la arestarea lui Nelson Mandela, considerat “sub controlul Uniunii Sovietice”

  Un fost agent al CIA i-a declarat regizorului britanic John Irvin că a jucat un rol cheie în arestarea în 1962 a lui Nelson Mandela comunicând poliției sud-africane detalii în legătură cu deplasările acestuia, a informat duminică publicația Sunday Times, citată de AFP.

  http://www.agerpres.ro/externe/2016/05/16/un-agent-cia-afirma-ca-a-contribuit-la-arestarea-lui-nelson-mandela-considerat-sub-controlul-uniunii-sovietice–04-40-39#.VzpPtGhGEJw.facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi