FUNDATIA IOAN BARBUS

Vicepremierul Japoniei: OMS ar trebui să se numească Organizația Chinezească a Sănătății

Taro Aso, vicepremierul Japoniei, a criticat în fața legislatorilor de la Tokio Organizația Mondiale a Sănătății (OMS) pentru poziția sa blândă față de China comunistă pe fondul izbucnirii coronavirusului, spunând că organizația ar trebui redenumită „Organizația Chineză a Sănății”, scrie The Daily Wire.

„Deși detaliile sunt neclare, directorul general precedent al OMS a fost un cetățean chinez și la vremea respectivă au existat o mulțime de plângeri, iar acum cel petiția a strâns cel puțin 300.000 de semnături, sau mai degrabă 500.000 de semnături”, a spus Aso, potrivit televiziunii taiwaneze Formosa TV.

Vicepremierul japonez s-a referit la o petiția care cere demisia directorului general al OMS Tedros Adhanob și care a adunat până în acest moment aproape 700.000 de semnături. Petiția a fost inițiată de Osuka Yip și îl acuză pe șeful OMS că a subestimat Covid-19 și a refuzat să „declare focarul chinez al virusului drept ca o urgență de sănătate globală” la sfârșitul lunii ianuarie.

„Oamenii cred că Organizația Mondială a Sănătății ar trebui să-și schimbe numele. Nu ar trebui să se numească OMS, ar trebui să fie redenumit OCS, acest apel rezonează cu adevărat cu oamenii”, a declarat videpremierul japonez

„Dacă OMS nu ar fi insistat să declare lumii întregi că în China nu există o epidemie de pneumonie, atunci toată lumea ar fi luat măsuri de precauție”, a continuat Aso.

„OMS, care este o organizație globală, nici măcar nu are printre membri Taiwanul și tocmai din cauză că Taiwanul nu este membru al OMS, devine un lider mondial în lupta împotriva epidemiei (….) Partidul Comunist Chinez spune că Taiwanul este o regiune, nu o țară”, a declarat vicepremierul nipon.

Aso s-a referit în mod repetat la virus drept „virusul Wuhan”.

SURSA  Daily Wire 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

  1. Andrei CRISTEA
    3 aprilie 2020

    Si daca tot nu se poate ocupa serios de epidemii (ca sa nu supere China) OMS, prin Biroul pentru Europa se ocupa de educatia sexuala. Si Romania in plina criza sanitara a identificat si rezolvat aceasta prioritate:

    https://www.portalinvatamant.ro/articole/legi-25/legea-a-fost-promulgata-orele-de-educatie-pentru-viata-si-sanatate-inclusiv-educatie-sexuala-vor-fi-obligatorii-in-scoli-9277.html

  2. liv st omer
    3 aprilie 2020

    Costin, Anca,

    multumesc mult pt articolele pe care le scrieti pe tema asta; oricate ati scrie, insa, tot mi se pare ca sunt prea putine, data fiind isteria mediatica generalizata existent la ora actuala. Uite, de exemplu, ar trebui scris ceva despre nenorocitul asta. https://www.roughestimate.org/roughestimate/the-crimes-of-tedros-adhanom
    Porcul asta are 20000$/luna, secretara si sofer, ca sa poata pe banii astia sa ne explice cum „nu e cazul sa purtam masca, pentru ca nu ne apara” (in conditiie in care se stie bine ca exista atatia asimptomatici, de care nimeni nu stie, care pot raspandi virusul, pentru ca acesta poate ramane multa vreme in faringe, inainte sa infecteze tot organismul!), si atatia prosti (cum eram si eu, pana acum 3 saptamani!) il cred. Sper ca sunteti toti sanatosi. Sa aveti grija de voi, va rog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian