FUNDATIA IOAN BARBUS

Revenirea în actualitate a lui Ion M. Pacepa: Glenn Beck despre „Dezinformare”

Evenimentele din Ucraina și ofensiva propagandistică tot mai agresivă a Rusiei în Occident au readus în actualitate cartea „Dezinformare” scrisă de Ion Mihai Pacepa în colaborare cu istoricul și profesorul de drept, Ronald Rychland. Glenn Beck a promovat cartea în aceste zile pe internet și în emisiunile lui de radio și televiziune.

Rămas în SUA în 1978, Ion Mihai Pacepa este cel mai înalt în funcție dezertor din Uniunea Sovietică și statele satelit (era la conducerea DIE, echivalentul CIA, cel mai important om în stat după Ceaușești). Este și unul dintre cei mai importanți ca impact geostrategic – a influențat decisiv soarta Războiului Rece reușind să se facă ascultat și apreciat de Ronald Reagan.

Frank Wolf, membrul al Congresului American, îi înmânează lui Ronald Reagan cartea lui Ion M. Pacepa, Orizonturi Rosii

Frank Wolf, membrul al Congresului American, îi înmânează președintelui Ronald Reagan cartea lui Ion M. Pacepa, „Orizonturi Roșii”

Dezvăluirile lui Pacepa rămân la fel de importante și actuale până astăzi, dovadă e campania continuă și agresivă de decredibilizare a lui în România (Larry Watts, Talpeș etc) și faptul că, acum, aproape 40 de ani mai târziu, viața lui Ion Mihai Pacepa este încă în pericol. La mai bine de două decenii de la căderea URSS, Pacepa este încă nevoit să trăiască ascuns, la adăpostul unei identități false.

„”Dezinformare” îți va schimba perspetiva în privința a tot ceea ce credeai ca știi despre istorie”, a spus Glenn Beck, recomandând tuturor americanilor să o citească.

Articole și secvențe video cu Glenn Beck despre „Dezinformare”:

https://www.glennbeck.com/2014/03/04/author-explains-how-the-obama-administration-is-involved-in-a-soviet-style-disinformation-campaign/

https://www.wnd.com/2014/03/glenn-beck-disinformation-will-change-your-view-of-world/

https://www.theblaze.com/stories/2014/03/04/former-soviet-spy-chief-outlines-the-difference-between-propaganda-and-disinformation/

Cartea a fost publicată împreună cu documentarul cu același nume. Printre cei intervievați în documentar se numără co-autorul cărții Ronald J. Rychlak, James Woolsey – fostul director al CIA, prof. Vladimir Tismăneanu și David Horowitz.

Puteți urmări și interviul de o oră acordat de Pacepa la B1TV în vara 2013.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

 1. Theo Hahn
  6 martie 2014

  Cam târziu….

 2. Theo Hahn
  6 martie 2014

  Cea mai bună ilustrare a cărții lui Pacepa este un exemplu actual și concret a modului în care funcționează chiar astăzi, sub nasul nostru dezinformarea. Și chiar în legătură cu subiectul articolului: adică tocmai în legătură cu Pacepa și cartea sa.

  Dacă intrați pe siteul acesta catolic, veți găsi un articol de recenzie a cărții lui Pacepa. În care autorul, Victor Gaetan (stabilit în SUA, căsătorit cu o americancă și căzut sub suspiciunea lui Eugen Ionesco de a fi fost lucrător al fostei Securități române) încearcă să dea de pământ cu cartea „Disinformation” a lui Pacepa-Rychlak asertând o serie de presupuse minciuni și falsuri cu privire la care Pacepa ar fi fost deja dovedit în trecut. Mai mult, îi citează pe nimeni altul decât Larry Watts – cu teza lui despre faptul că Pacepa ar fi fost agent KGB cu o defectare falsă pentru a dezinforma Vestul mai departe – și pe Dinu Zamfirescu.

  Dinu Zamfirescu este actualul președinte ale Consiliului Științific al IICMER numit de preamăria sa Victor Ponta în 2012 la șefia IICMER în locul lui Vladimir Tismăneanu.

  Mai mult, despre Victor Gaetan aflăm că a lansat o carte, „Prădarea României”, împreună cu un fost procuror DIICOT, Ciprian Nastasiu. În carte aflăm printre altele, nici mai mult, nici mai puțin, decât că „Băsescu ar fi implicat în cazul Omar Hayssam”.

  Când ne uităm să vedem cine este Ciprian Nastasiu, găsim că e procurorul care l-a pus pe liber pe Omar Hayssam și „a uitat” să-i dea interdicția de a părăsi țara. Motiv pentru care Nastasiu a fost dat afară din procuratură în 2008 de CSM.

  În sfârșit, dacă revenim la articolul scris de V. Gaetan pentru „National Catholic Register” în 2013, aflăm că există un răspuns la acest articol, publicat mai jos pe pagină, în care un Părinte catolic, Peter Gumpel, citat și el trunchiat de V. Gaetan în recenzia negativă a cărții Pacepa-Rychlak, dezminte fraudarea cuvintelor sale în citatul dat de Gaetan. Mai clar, Părintele nu spusese că Pacepa nu are nici un fel de credibilitate. Dimpotrivă. Și afirmă răspicat că este de acord cu cea mai mare parte a cărții și că apreciază foarte mult munca istoricului Ronald Rychlak.

  La asta, urmează un răspuns și din partea lui Gaetan care încearcă să dreagă busuiocul spunând implicit, fără să vrea că multe din lucrurile pe care și cărțile lui Pacepa le dezvăluie sunt adevărate. Dar că Pacepa nu are nici un fel de credibilitate. Dar că munca profesorului Rychlak este excelentă, după ce în articolul inițial spunea că nu a putut s-o recunoască întrucât întreaga carte ar fi scris doar de „un singur narator”.

  Vă invit să vă delectați cu dezinformarea la care a fost supus chiar renumele cărții „Disinformation”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian