FUNDATIA IOAN BARBUS

Sputnik, în aplauzele unui deputat PNL: „România e sub ocupația americană”, iar opozanții PSD sunt niște „șobolani”

– Cei care participă, de ziua Americii, la recepția oferită anual de Ambasada SUA la București, s-ar fi îngrămădit, în alte timpuri, cu același entuziasm la fursecurile cu vodkă oferite cu ocazia aniversărilor URSS.

– Pro-americanismul pro-americanilor nu are nici o legătură cu  istoria zdruncinată a României, sau cu amenințarea rusă și cu genocidul comunist, cu teama întorcerii tancurilor rusești, staționate temporar în Estul Ucrainei, Georgia, Siria etc, ci cu „servilismul”, și cu „rusofobia” pură, dură și de conjunctură.

În nici un caz cu repetatele amenințări cu invazia venite din partea Rusiei. în ultimii ani.

Nu sunt opera mea toate prostiile de mai sus. Asta am aflat de la un deputat PNL, Daniel Gheorghe, și de la prietenul lui pesedist, autor pe Sputnik, Bogdan Duca.

– între Ambasada SUA și cea a URSS nu e nici o diferență substanțială;
– în traducere, România se află azi sub o ocupație americană, cu nimic diferită de comunism și ocupația sovietică.

Traducerea a fost rostită chiar în forma asta de Bogdan Duca.

Colegul de idei al lui Duca este uber „conservatorul” dipotat PNL Daniel Gheorghe, nu autor, dar vedetă pe Sputnik, cu o multțme de citări și preluari din partea oficinei propagandei ruse oficiale în România.

Când, în urmă cu un an, i-am cerut dipotatului să se distanțeze și să se dezică de Sputnik, mi-a răspuns că sunt un „hipster neo-marxist neo-corporatist trufaș”, citând parcă din manualul propagandei rusești oficiale. Cea mai amuzantă e partea cu „neo-coporatismul”, care ar trebui să îl facă pe guralivul uber patriot penelist mai subtil și mai intelectual decât pare.

Există o lungă pretinie între denunțătorii „bolșevismului” american de mai sus. Recent, sputnikosul Duca i-a dedicat o scrisoare de iubire lui Gheorghe Daniel, în care spunea că cei doi se cunosc de 8 ani, se apreciază și se îndrăgesc reciproc (ca între patrioți), asta chiar dacă nu ar fi mereu de acord (… aș spune că sunt de acord mai mult decât lasă să se vadă).

Iar totul ar merge ca uns dacă tovărășia lor nu ar fi pusă în pericol de niste „șobolani”, „comisarii și agenții de influență ai unor puteri hegemone” care „ne-au descurajat să mai fim prieteni, ne-au indus un climat de dușmănie, de neîncredere, de tensiune”.

Asta a scris recent Duca, despre acest articol publicat pe ILD.

Citez din scrisoare:

Daniel Gheorghe mi-e prieten de mai bine de 8 ani de zile, ani în care nu am fost tot timpul de acord. Eu nu sunt de acord cu multe din opiniile sale, așa cum el nu este de acord cu multe din opiniile mele. Dar amândoi avem încredere unul în celălalt că suntem suficient de deștepți și de înțelepți ca să avem voie să și greșim și să ne dumirim.

Șobolani aciuați în presă și în online au făcut liste cu ”frecventabili” și ”nefrecventabili”, au descurajat întâlniri de idei, au pus și pun stigmate, tocmai pentru a nu lăsa cumva ca în țara asta să vină ca o ploaie care ne spală și ne înviorează, dialogul, înțelegerea, apoi soarele prieteniei.
În locul prieteniei s-au pust etichetele: comuniști, fasciști, legionari, ortodoxiști, papistași, uniați, pocăiți, corupți, dughiniști, putiniști, filoruși…. Oriunde apărea fie și adierea unui dialog, săreau și sar încă, să pună eticheta.

Ticăloșiile astea nu s-au făcut instinctiv. S-au făcut cu plan, bine pus la punct. Iar planul trebuia să facă din țara noastră un câmp de testare pentru o rețetă perversă de subminare a libertății și valorilor unui popor.

Răspunsul la această ticăloasă încercare de castrare a noastră, a țării noastre, a felului nostru de a fi cu bune și cu rele, nu poate fi decât reactivarea prieteniei ca virtute și a libertății ca cruce.
Iar virtutea prieteniei și crucea libertății trebuie să ne oblige să spunem tuturor ”bine” (nu sunt deloc bine) intenționaților de prin diverse ambasade, departamente de stat și slugilor lor din presă și politică un foarte neaoș: ”dacă te mai atingi de un fir de păr al prietenului meu, dacă te mai legi de libertatea noastră de a nu fi de acord, dacă mai încerci să ne dezbini,îți ard una de zbori peste ocean cu tancurile și cu bechtelul tău cu tot, nenorocitule!”

Principalul „sobolan” și „agent al hegemonului” de care vorbește autorul de la Sputnik, în aplauzele dipotatului PNL, este, cu îngăduința dumbeavoastră, moi.

Iar Daniel Gheorghe este unul din cele mai toxice personaje din PNL.

…de care principaul partid de opoziție trebuia să se descotorosescă alaltăieri.

Vedeți și si https://inliniedreapta.net/din-subteranele-pro-ruse-ale-psd…/

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

1 Comment

  1. Lola
    10 July 2018

    Comunistul de caviar, lichea oportunistă prin structură.Ce’zsăi mai antărț când vorbii dă șase case, că pesedeu’ adecă pecereul și-a plasat jigodiile prin toate partidele? Credeaț că „alternanța democratică la putere”atât dă capitalistă dă te uimplea dă lacrimi când găvărea t oa’iliescu (cu iel fie marx și engăls)dă ia, ie așea, o chestie făcută la risc, fără nici o socoteală?! Ia ie rotația cadrelor toași!Doar nu credeaț că vom da țara pă mâna americanilor! Țară ie a noastră s-o mulgem noi iar voi, dacă mergeți dincolo trimite-ți paraua ‘reaț ai draq să golani și pletoși cu ochelarii voștri cu tot! Telectualilor! Și la asta se rezumă politikie româniei la o sută de ani de la unire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi