FUNDATIA IOAN BARBUS

Daniel Uncu: Necesara înfrângere a Triunghiului Răului

NATO, SUA, Occidentul, democrațiile europene și non-europene trebuie să înțeleagă o dată pentru totdeauna că funciarmente Rusia, Iranul, China, Venezuela, Cuba, Afghanistanul, Siria și multe alte asemenea autocratii, mascate butaforic în democraturi, nu reprezintă parteneri de negociere sau de afaceri capabili să își însușească logica libertății cetățeanului, a mecanismelor de tip „checks and balances”, autoritatea legii întru caliatea guvernării în folosul oamenilor și nu respectă niciun fel de lege în sensul dreptului internațional.

De fapt, valoarea vieții celor trăitori în asemenea spații concentrationare, spoite economic cu simulacre capitaliste, nu valorează pentru camarilele aflate la putere, decât prețul pe care supușii îl pot plăti oricând întru perpetuarea la putere a găștilor politicianiste cu pricina.

Acest triunghi îngrozitor al Răului, în care vârful de lance violează acum militar o țară și un popor vecine, creștine, istoric și cultural înrudite, este inspirat de Rusia lui Vladimir Putin. O Rusie care, manipulata, înregimentata și făcută complice la această demență nostalgic-asasina a unui kagebist frustrat și a acolitilor lui sociopati, tânjește hâd după o glorie demult apusă. O glorie edificata oricum doar cu sabia, cu tunul, cu sânge nevinovat și cu teroare, glorie la a cărei umbră devastatoare si-au găsit sfârșitul zeci de milioane de oameni. O glorie a furtului, a violului, ca devastarii și a genocidului.

Rusia nu a fost si nu este în stare să civilizeze, să educe, să edifuce, să asaneze. Nici să blagosloveasca cetățile cucerite astfel cu bunăstarea liberei inițiative, cu prosperitate, cu democrație și cu instaurarea statului de drept, cu drepturi și libertăți cetățenești reale. Până și ortodoxismul ei filetist a devenit o erezie apologetica a războiului și a crimei.

Dureros, trist și înspăimântător de actual, văzând ce face Rusia prin violul în formă continuată ordonat și întreținut de mafia Kremlinului în Ucraina, ceeea ce spunea Dostoievski despre ruși : ”o nație cutreieratoare prin Europa, care caută să mai distrugă ceva, să pulverizeze pur si simplu, totul. Așa, din batjocură”. Un contrast de-a dreptul distopic al maselor dezlănțuite, în raport cu truda de geniu a unui Cehov sau Ceaikovski sau Sostakovici sau Innokenti Smoktunovsky sau Prokofiev sau Bulgakov sau Pasternak sau Gogol sau Soljenitin sau Glinka sau Lomonosov sau Ayn Rand sau Baryshnikov sau Kasparov sau, sau, sau… Cu atât mai cumplită dezamagirea!

Această încleștare dintre cele trei vârfuri ale Răului – la care se adaugă halucinant și terorismul Islamic, gata sa aprindă mai nou Orientul Mijlociu via Teheran – cu lumea civilizată, încă democratică, încă tributara năzuinței de mai bine, libertății individuale, economice și de exprimare, încă marcată de morala Creștină – chiar dacă, aflata sub asediul fulminant dar, fără doar și poate, vremelnic al Noii Stângi – încă rațională și încă sensibilă la interesele cetățeanului și încă concentrata pe ceea ce îndeobște numim „guvernare de calitate”, nu are cum să se sfârșească altfel decât cu victoria Binelui! Indiferent cât de imperfect și de aceea perfectibil este acest Bine.

Altfel, Europa și, prin contaminare, Lumea se vor prăbuși în întunericul asasinatului politic, al tiraniei și al teroarei dezlănțuite împotriva omului creat de Dumnezeu.

Din nefericire, necesara înfrângere a acestui tip de Rău, nu va rezolva problema celuilalt tip de Rău – cel al Noii Stângi, cea neomarxista, deconstructivista identitar, corectă politic, pervers polimorfa și veșnic etatista, aidoma Vechii Stângi – și, de aceea, previzibil falimentară.

Dar, asta este o altă poveste…

Daniel Uncu

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian