FUNDATIA IOAN BARBUS

Biserica rusă taie legăturile cu Patriarhia Ecumenică de Constantinopol

Pe 14 septembrie Biserica Ortodoxă Rusă și-a încetat orice participare în structurile ecleziale conduse de Patriarhia Ecumenică, în urma unei hotărâri a Sinodului rus, ca urmare a recunoașterii apropiate a autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei de către Patriarhul Bartolomeu.

Mitropolitul Ilarion Alfeyev, șeful Departamentului de Relații Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse a declarat următoarele: „Am decis să încetăm oficierea slujbelor religioase cu ierarhii Patriarhiei Constantinopolului, să renunțăm la statutul de membru în orice structură condusă de sau împreună cu reprezentanții Patriarhiei de Constantinopol”. Asta nu înseamna ca Patriarhia Rusa a rupt complet legăturile cu Patriarhia Ecumenica, a mai spus ierarhul rus, ci că a fost oprită doar colaborarea dintre cele două patriarhii.

Mișcarea aceasta extremă este explicată de oficialii Bisericii Ruse ca un avertisment pentru Patriarhul Bartolomeu, care ar trebui să oprească procesul de acordare a autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

În cazul în care se va ajunge la acordarea tomosului patriarhal al autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei de către Patriarhul Bartolomeu, Biserica Rusă amenință să rupă orice legatură cu Patriarhia Ecumenică de Constatinopol, lucru care înseamnă și separarea de cea mai mare parte a bisericilor ortodoxe.

ACP

SURSA   UNIAN

Citiți și Biserica Rusiei anunță ruperea de Patriarhia Ecumenică odată cu apropiata pierdere a Ucrainei

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

Un comentariu

  1. Dorin Boilă
    15 septembrie 2018

    Scârboasa utilizare rusească a bisericii ortodoxe „în slujba” politicii statului mafiotizat rusesc !! După cum bine s-a demonstrat pe acest site, în acest fel se va vedea mai limpede cât de mulți (puțini) credincioși ortodocși are de fapt B.O rusească…
    Așteptăm niște ierarhi ruși curajoși, care să nu fie ofițeri kgb-fsb și care să demaște parazitarea statului și a clerului de către o mafie satanistă !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian