Închisoare CIA din România a facilitat obţinerea de informaţii care au dus la uciderea lui bin Laden

Print Friendly, PDF & Email

Perseverenţa lui Bush a făcut posibilă uciderea lui bin Laden.

Persoane oficiale au declarat că personalul de interogare al CIA din închisori secrete dinafara ţării au obţinut primele tranşe de informaţii care în cele din urmă au dus la uciderea lui Osama bin Laden.

Foste şi curente persoane oficiale afirmă că Khalid Sheikh Mohammed, arhitectul atacurilor teroriste din 9 septembrie 2001, a dezvăluit numele de război adoptat de unul dintre ajutoarele cele mai de încredere ale lui bin Laden. CIA a obţinut informaţii similare şi de la succesorul lui Mohammed, Abu Faraj al-Libi. Amândoi au fost supuşi unor procedee de interogare severe în interiorul unor închisori CIA din Polonia şi România.

Această ştire va reaprinde dezbaterea în legătură cu succesul fostului program de detenţie şi interogare, acum dezactivat. Fostul preşedinte George W. Bush a autorizat CIA să folosească cele mai severe metode de interogare din istoria SUA. Preşedintele Barack Obama a închis acest sistem de închisori.


11 gânduri despre “Închisoare CIA din România a facilitat obţinerea de informaţii care au dus la uciderea lui bin Laden

 1. poate par dus cu pluta dar pentru mine acest personaj este o poveste sf. un militar nu arunca in mare o asemenea captura, nu cred in teoristul haituit 10 ani de o lume intreaga si sa nu fie prins, mai mult avea domiciliul langa o baza militara fie ea si pakistaneza. SUA aprinde un fitil sa vedem ce mutari vor face mai departe. toata lumea stie ca ei si-au dar turnurile gemene jos, mai mult domiciliul asa zisului bin laden este la cativa zeci de metri de pentagon, si are numeroase afaceri cu familia bush.restul e cancan

 2. Ce faci Costine?! La- trimis pe Tano la sondaj, sa ne strice procentele? 🙂

  Sau Tano deja a votat si o fi cel care a ales „da”?

 3. Cui pe cui se scoate! E de crezut ca romanii au reusit sa stoarca informatii de la teroristi, Doar au in spate o experienta bogata 🙁

  Acuma, in serios. Daca e adevarat ca au avut un rol sa traseze un lead, bravo romanilor!

 4. dar …parca noi le spusesem celor din UE ca nu avem astfel de inchisori pe teritoriul tarii 😀

 5. Da da da… bravo romanilor… dar parca romanii au sustinut sus si tare ca nu exista inchisori CIA pe teritoriul tarii! 🙂
  acum ce-o sa mai zica?

 6. Motoc, povestea e simpla: suspectii de terorism au fost interogati in inchisorile secrete ale CIA din Romania, care nu exista 😛
  Acum serios, bine ca au existat. Astfel, Romania si-a adus o contributie reala la lupta impotriva terorismului.

 7. „Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu spune că în România nu au existat închisori ale CIA, contrar celor spuse de presa americană că în prinderea lui bin Laden un rol crucial l-au jucat informaţiile obţinute în aceste centre deschise în România şi Polonia”.
  Pascu a fost ministrul Apararii.

 8. Michael Moore: Osama bin Laden a castigat

  Regizorul de film Michael Moore a afirmat ca Osama bin Laden poate fi mort, „dar, intr-un fel, el a castigat”, relateaza FoxNews. Intr-un mesaj postat pe site-ul de microblogging Twitter, Moore si-a justificat afirmatia scriind: „Noi am renuntat la drepturile pe care le aveam. Am votat PatriotAct. Am cheltuit trilioane pe razboaie ce nu erau necesare. Frica te conduce in prezent”.

  Duminica si luni, regizorul a scris mai multe mesaje pe contul sau de Twitter, printre care:

  * „monstrul pe care noi l-am creat, da, NOI, in anii 1980, INARMANDU-L, FINANTANDU-L si ANTRENANDU-L in arta terorii impotriva URSS, a trebuit in sfarsit sa fie eliminat…”
  * „Care ziarist are curajul sa spuna? Teroristul din anii ’80, inarmat de americani, Osama bin Laden a fost ucis astazi de catre America”
  * „OBL (n.red. Osama bin Laden) a fost aruncat in mare potrivit traditiei musulmane. Da, la majoritatea funeraliilor musulmane la care am partcipat, ne-am urcat in elicopter si am aruncat mortul in Lacul Erie”.
  * „Poate ca a murit, dar, intr-un fel, el a castigat. Noi am renuntat la drepturile pe care le aveam. Am votat PatriotAct. Am cheltuit trilioane pe razboaie ce nu erau necesare. Frica te conduce in prezent”.

  In iulie 2010, Moore spunea ca americanii nu vor avea loc in Rai din cauza ca guvernul de la Washington este inclinat spre razboi. Intr-un interviu pentru „Democracy Now”, regizorul a afirmat ca-i va cere presedintelui Barack Obama sa retraga trupele americane din Irak si Afganistam, deoarece razboaiele purtate acolo sunt „imorale”.

 9. E cotoioasă chestia asta cu închisorile. Probabil prin presa americană transpar nişte jocuri politice, pe care nu le cunoaştem. Cine ştie!?

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.