Broască țestoasă rănită primește scaun cu rotile din piese de Lego

2

O broască țestoasă sălbatică, găsită cu cochilia deteriorată în statul Maryland din SUA, se recuperează cu ajutorul unui scaun cu rotile construit din cărămizi Lego.

Grădina zoologică din Maryland a declarat că un angajat a găsit broasca țestoasă în timp ce se plimba prin parcul Druid Hill, în luna iulie. El a adus reptila la grădina zoologică, pentru a primi îngrijiri medicale pentru fracturi multiple în partea inferioară a cochiliei.

“Din cauza amplasamentului unic al fracturilor ne-am confruntat cu o problemă dificilă și anume de a menține mobilitatea broaștei țestoase, permițându-i în același timp să se vindece în mod corespunzător”, a declarat Dr. Ellen Bronson, directorul general al veterinarilor, conservării și cercetării animalelor de la grădina zoologica din Maryland.

Echipa de veterinari a grădinii zoologice a chemat în ajutor pe un “entuziast Lego”, care a construit un scaun cu rotile capabil să țină partea rănită a cochiliei deasupra solului în perioada de vindecare.

Garrett Fraess, veterinar extern la grădina zoologică, a declarat că țestoasa se adaptează rapid scaunului cu rotile.

“Niciodată nu a ezitat”, a spus Fraess. “Animalul și-a dat drumul din prima și s-a comportat minunat. Țestoasele se pot vindeca foarte bine atâta timp cât cochilia rămâne stabilă”.

Este de așteptat ca broasca testoasă să se deplaseze fără scaunul rulant cândva în primăvara viitoare.

SURSA   UPI

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentErdogan în Germania: Trebuie să creștem, să ne trimitem mai des copiii la moschee
Articolul următorBărbat care se dă drept femeie a câștigat titlul mondial la ciclism pentru femei
Emil Borcean
În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

2 COMENTARII

  1. Ceva mai mult.Disponibilitatea de a ajuta necuvântătoarele este aceeași cu cea de a ajuta omul în mod gratuit iar cultivarea empatiei este un parametru de bază ce concură la evaluarea unei culturi.Culturile dezvoltate o au, altele…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here