Fahrenheit 451: Cărţi pentru copii, interzise în America

Print Friendly, PDF & Email

Articolul Noua interzicere a cărţilor de Walter Olson, publicat la City Journal, ilustrează paternalismul Congresului Democrat din prezent. In acest caz deviza este „pentru copii”, dar cei afectaţi sint intreprinzatorii adulţi prinşi in păienjenişul birocratic neiertator al statului dădacă.

fahrenheit-451

Este greu de crezut, dar adevărat: conform unei legi promulgate anul trecut de Congresul American, guvernul federal a recomandat ca toate cărţile pentru copii publicate înainte de 1985 să fie considerate drept periculoase pentru sănătatea copiilor. Astfel, în multe cazuri, este ilegală vînzarea şi distribuirea lor. Comercianţi, magazinele şi vînzătorii de carte pot avea probleme dacă vînd copiiilor cărţi mai vechi de 1985, chiar dacă sînt distribuite gratuit, dar fără verificare prealabilă – verificare foarte costisitoare. Foarte mulţi vănzători de carţi la mîna a doua, anticariate, consignaţii, societăţi caritabile şi alte asociaţii de acest gen au început deja să refuze donaţii de cărţi publicate înainte de 1985, să le îndepărteze pe cele care le au deja pe rafturi şi în unele cazuri să le distrugă.
The New Book Banning

Motivul dat este că folosirea plumbului în cerneală pentru tipărirea cărţilor de înainte de 1985 ar fi dăunătoare sănătăţii copiilor, deşi oficial nu există nici un caz în care acest lucru s-a întîmplat.

Pentru cei care cunosc engleza, mai multe detalii puteţi găsi aici
prin: FAHRENHEIT 451: SICK AMERICA
merci lui emil pt ajutor

Articole Fahrenheit 451 pe blog (Imperialistu’):
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451 – Coda

3 gânduri despre “Fahrenheit 451: Cărţi pentru copii, interzise în America

  1. Sigur ca e interesant, dar avand in vedere ca e vorba despre carti pentru copii, permite-mi sa fiu sceptic in privinta nobletii unui asemenea demers. Probabil ca apostolii politically-correctness nu mai sunt multumiti cu controlarea prezentului si a viitorului, dorind sa impuna ce poate si ce nu poate fi citit din cartile trecutului.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.