Dorelian Bellu: Alina Mungiu Pippidi, scut pentru Liviu Dragnea

0

Interviu cu Mungiu Pippidi în Ziarul de Iași. Practic, un șir de afirmații înșelătoare, care sfidează orice creier cu o minimă activitate.

Doar un fragment din răspunsurile AMP:

„Dragnea nu e un monstru, nu a chemat el minerii pe noi. A pune toată energia naţională în a-l da pe Dragnea jos cum se întâmplă de un an şi jumătate fără să reuşeşti e pur şi simplu o dovadă de prostie colectivă, asta e părerea mea. În locul lui Dragnea se va alege Marian Oprişan sau un altul ca el. Ce nu vrea lumea să înţelegă este măsura în care Dragnea e reprezentativ pentru această clasă de oameni, votanţii din oraşul mic, mijlociu”

Luate pe rând:

1. „Dragnea nu e monstru”

AMP sugerează prin exagerare o imagine concretă, grotescă, știind că se vor găsi unii să fie de acord: da, are dreptate, până la urmă, Dragnea pare urban, e subțirel, își pune cravată, nu zbiară; monștrii nu sunt așa…

De fapt, Dragnea nu este monstru. El este un infractor, care în mod normal n-ar avea ce să caute în poziția publică majoră pe care o ocupă, și a cărui singură acțiune coerentă e să slăbească și să controleze justiția. Nu e monstru, e o haimana care vrea să schimbe legile și traseul unei țări în direcția care-i convine, fără să-l intereseze cum va afecta asta un întreg popor.

2. „A pune toată energia națională în a-l da pe Dragnea jos ….”

Aceeași tehnică a exagerării.
Se vor găsi din nou fraieri care s-o aprobe: ‘Chiar așa, noi chiar n-avem mai nimic mai bun de făcut?’ Și vor completa: ‘Atâta ură nu-i bună’.

Și aici lucrurile sunt departe de afirmației femeii. Energiile străzii se consumă în acțiuni în principal defensive: împotriva unor ordonanțe sau a unor legi care ar favoriza furtul din bani publici, în apărarea șefei DNA etc.

3. „…în locul lui Dragnea se va alege un Marian Oprișan…” 

Dama știe una și bună: să exagereze și e clar că nu doar în discurs. A căutat și în acest caz un personaj care trece, pentru unii, mai sinistru decât Dragnea și cei care se uită în gura ei îi vor da drepate: ‘Chiar așa, unul ca Oprișan ne trebuie?’ Dacă acum, în locul lui Dragnea era Oprișan, femeia ar fi inventat alt sinistru: Vreți să-l dați jos pe Oprișan? Nu vă dați seama ce-ar putea veni în loc? etc.

În fapt, dacă cineva își propune să-l dea jos pe Dragnea, vrea să-l facă să părăsească funcția publică, nu conducerea PSD, funcție publică în care Oprișan n-ar avea loc. Ba nici în partid Oprișan n-ar avea șanse să se impună și nici să convingă electoratul la nivel național. Și până la urmă, să spui că există unul mai rău decât Dragnea, e o provocare. Un așa infractor perfid cu apucături de satrap, găsești greu, chiar și în formațiunea mafiotă PSD.

4. „Dragnea este reprezentativ pentru aceasă clasă de oameni, votanții din orașul mic…”

Aprobatorii lui Pippidi: ‘Până la urmă, e democrație, iar poporul, bun, prost, asta a vrut.’
Este o justificare pe care o poți găsi oricărui infam care a câștigat alegerile și odată ajuns la putere face ce-l taie capul, inclusiv mișcări prin care să nenorocească o țară cât pentru o generație sau mai multe. Prin urmare,

Am ales doar câteva rânduri, dar un interviu de o pagină este plin de astfel de afirmații. Așa nesimțire densă ornată cu aroganță ca la Alinei Mungiu Pippidi, rar vezi.

Dorelian Bellu

PRELUAT DIN   Facebook

Print Friendly, PDF & Email
Cititi si

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here